Forum: Fornetti - warto wchodzić czy nie warto? 1475
Zainteresowałem się systemem FORNETTI. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tego f-dawcy, może ktoś ma jakieś doświadczenia? Warto wchodzić czy nie warto??
Popełniono kilka błędów m.in. w doborze półproduktów do ciastek i w strategii rozwoju sieci.
Około 50% lokali padło, a dobrze radzi sobie niewiele. Węgrzy się wycofali i został Polski "master franchiser" sieci z Wrocławia. Koszt przystąpienia do sieci to jakieś 4 tys. (zastaw pod piece) - z tego co wiem sporo ludzi którzy się wycofało nie może odzyskać swoich pieniędzy.
Najważniejsza w przypadku tej działalności jest lokalizacja - najlepsze lokale w Polsce sprzedają około 100 kg cistek dziennie.
Poza tym nigdzie nie widziałem reklamy (nie myślę o telewizyjnej :] ), więc co poza piecami i zamrożonym produktem dostarcza dawca licencji?! Czy oni mają jakąś strategię marketingową (bo punkty same w sobie - z pewnymi wyjątkami - na pewno nie są reklamą sieci). Czy oby nazwa Fornetti Frachise nie jest myląca, czy to oby na pewno jest franchasing??
Pozdrawiam zainteresowanych tematem.
Coś innego niż fest food
Super rzecz
ile trzeba zainwestować????????
Pozdrawiam
kameleon
A po za tym osiągalne finansowo dla większości jak to się ładnie teraz mówi. Co do wkładu pojęcia nie mam proponuje napisać do nich na e mail albo zadzwonić.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.