Forum o artykule: Dotacje dla początkujących przedsiębiorców 1475
Na Twoim miejscu tak bym się nie cieszył! Po szumnych zapowiedziach w prasie , na stronach EFS itp czekałem na uruchomienie programu ponad 9 m-cy. Jak już się doczekałem to okazało się, że mieszkam w za dużym mieście i jestem za stary (ponad 25 lat). Może Ty bedziesz miał więcej szczęścia! Życzę cierpliwości!
Dorzucę swoje 3 grosze jeżeli mogę! Ja też interesowałem się tą pomocą bo zamierzam otworzyć własny punkt Fornetti. Niestety to co mówią to tylko piękna propaganda, a rzeczywistość swoje... Nie dość, że najpierw muszą byćśrodki w kasie na taką pomoć dla potencjalnych klientów (na co można długo czekać), to trzeba zapisać się do firmy zajmującej się tymi dotacjami, ukończyć kurs robienia biznes planu, zrobić własny, złożyć wniosek i czekać...Z reguły to wojewoda ogłasza "przetarg" (to może złe słowo), ale podaj do informacji publicznej, że można startować do takiego czegoś. Po ukończeniu tego kursu, zrobieniu własnego biznes planu i wypełnieniu wniosku będzie konkurs projektów. JEżeli Twój wygra to masz szansę na to, że Unia da Ci tę dotację w tej wysokości, natomiast jeżeli Twój projekt zostanie odrzucony to po zabawie. Z tego co słyszałem to nawet od 12-24 miesięcy trwa ta cała zabawa z tym kursem i własnym biznes plaenm do wyłonienia kandydatów, więc pewniej prędzej odechce Ci się albo tej dotacji, albo tego bizesu... -:( SMUTNA PRAWDA! Biurokracja znowu górą!
Pozdrawiam,
Adriano Leite!
Dotacje dla początkujących przedsiębiorców
Dotację dla nowo powstających firm przewiduje działanie 6.2 z programu Kapitał Ludzki. Działanie, którego budżet wynosi 400 mln euro zakłada przeszkolenie 170 tys. osób, z czego ponad 30 tys. otrzyma środki finansowe na rozpoczęcie prowadzenia działalności.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.