Forum: Oxide - czy moda męska wystarczy na koszty prowadzenia 1475
u mnie w miescie istnieje ten sklep i sie nie zle ma .Jego asortyment poszerzoby jest jeszcze o pare innych marek mieszkam w miescie 60 tys (1 wlasciciel ma 3 sklepy) jakie sa warunki przystapienia do franszczyzny?
Witam
Marka bardzo się rozrosła a nikt nie ma informacji na jej temat? Może jednak coś wiecie więcej niż podaje sama firma.
Jestem powaznie zainteresowany współpracą z tą siecią w miescie liczącym 350 tyś ludności. Oczywiście kazdy interes to ryzyko niezależnie od marki no ale zobaczymy. Czy ktoś orientuje sie jakie obroty mogą generować sklepy z tego typu odzieża na powierzchni ok 50-60 m/kw w centrum handlowym oraz w jakich granicach waha sie koszt wynajmu takiego pomieszczenia?
Firmy tego typu podają informacje że jedyny koszt to koszt wynajmu i urządzenia lokalu bez zatowarowania. Czy mogą występować jakieś ukryte koszty w trakcie? Jeśli tak to jakie?
Z góry dzięki za zainteresowanie i odpowiedź.
Pozdrawiam
Od dłuższego czasu myślę nad rozpoczęciem własnej działalności a oferta firmy oxide wydała mi się dość ciekawą. Jednak mam pewne wątpliwości... Czy sklep z taką odzieżą będzie w stanie się utrzymać w miasteczku z około 20 tys. mieszkańców? Lokal musiałbym wynajmować, co wychodzi około 1500zł miesięcznie(za lokal w centrym o powierzchni 60 m^2), do tego dojdą prawdopodobnie inne wydatki(media itp.)... Prosiłbym doświadczone osoby o opinie i komentarze. Lokal o jakim metrażu będzie najbardziej opłacalny, czy inwestycja w tak małej miejscowości ma szanse powodzenia(w centrum już jest sklep z odzieżą młodzieżową i prosperuje dość dobrze z tego co zauważyłem)? Jest to maisteczko o charakterze handlowym, w odległości około 20 km od dużego miasta. Czy ktoś potrafiłby mi powiedzieć jaki obrót miesięczny taki sklep może wygenerowac w takiej miejscowości? Niestety nigdzie nie mogłem znaleść takich informacji, a sam osobiście nie miałem jeszcze styczności z tego typu biznesem od tej strony.
Wszystkim za pomoc z góry dziękuje...
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat a w szczególności o SNAZEE.ZAPRASZAM do opini na forum.
Witam,
Chciałabym otrzymać informacje od osób które już sa w tym biznesie z nimi lub dopiero planują wejść.
Jak wiadomo, za nim sie przystapi do franczyzy z daną firmą lepiej zasięgnąć informacje na temt współpracy od ludzi którzy juz w tym siedzą, także proszę o pomoc.
Czy mają towar w depozycie? Bo inna opcja mnie nie interesuje. Jaki jest mniej więcej wkład finasowy wsłany w uruchomienie sklepu?
Z ich strony za duzo nie wywnioskowałam informacji a za nim skontaktuję się z firmą chciałabym wiedzieć czy w ogóle warto.
Licze na Waszą pomoc :)
hmmm... ja również się zastanawiam na sklepem Oxide / Snazee...chce go otworzyć w nowobudowanej dużej galerii handlowej w 100 tys. mieście
ale zauważyłem, że w Oxide w okolicznych miastach zrobiły się outlety... mało rzeczy Oxide, a dużo Intensive, Patrol itp.
czy jest to związane z problemami firmy Oxide?
proszę właścicieli sklepów o wiadomość modeman@interia.pl
Witam wszystkich, jeżeli planujecie otwarcie polecam LOGOSHOP. Sama prowadzę sklep od roku i jestem zadowolona. Maja dobre warunki, większy asortyment dla panów jak i pań. Poza tym bardzo profesjonalnie podchodzą do wspólnych interesów. jednym słowem - polecam!
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.