Forum: Pismo Franchising Info nr 2 1475
-Ritz Colletion - zajmuje się teraz sprzedażą detaliczną wyrobów cukierniczych (może sprzedają słodką biżuterię, ozdoby i upominki)
-A. Blikle - to kawiarnie z kawą, napojami na bazie kawy (a pączki to chyba na zagrychę ?)
-Cafe Nescafe - teraz to jest sieć barów i restauracji wegetariańskich
-mPunkt - zmienił sieć, teraz prowadzi salony Ery GSM. Co na to Plus GSM ?
Pozdrawiam wszystkich, redakcjo bądź czujna!
:-)
Poprzedni numer jeszcze zalega w sieci Empików.
Informacje o zagadnieniach szczątkowe, brakuje danych liczbowych .Szkoda że nikomu nie przyszło do głowy uzupełnienie tematyki o faktoring i leasing pochodne źródła finansowania działalności.Okładka krzyczy , treści jak na lekarstwo.Życzę rychłej poprawy szaty graficznej i ciekawszych wniosków.
A twój pomysł, zeby franchising połączyć z faktoringiem i leasingiem??? A może jeszcze z piercingiem, weddingiem i wypierdzingiem??? Litości, dobrze, ze to nie ty piszesz to pismo....
Nie rozumiem po co ta eskalacja wypowiedzi - przecież osoba najbardziej krytyczna czyli "Szczery", pisze że "Franchising.info" jest lepsze od wielu podobnych pism na zachodzie i do tego jest tańsze.
Ja jeszcze nie kupiłem najnowszego numeru "Franchising.info", ale z całą pewnością uczynię to.
I kto niby ma u nich kupować reklamy? Może biorcy? Przecież oni też muszą z czegoś żyć.
Następnym razem pomyśl dwa razy zanim się wypowiesz. Anonimowość nie usprawiedliwia głupoty.
W sumie ja nikomu nie wirze, a sobie samemu z całą pewnością.
A teraz na poważnie, nikt nikogo nie zmusza do tego żeby podejmując jakąś decyzję finansową nie konsultował tego z kimś np. swoją żoną, prawnikiem czy kimś takim.
Żeby podjąć jakąś decyzję trzeba mieć informację o takich możliwościach i własnie "Franchising.info" dostarcza takich informacji, np. ze istnieje sieć "X", która szuka biorców i jak ktoś chce to może do nich zadzwonić i umówić się na spotkanie, na które przyjdzie ze swoimi doradcami!!!
A wracajac do rentownosci - jasne, ze to biorca dokonuje ostatecznej analizy...ale f-dawca, chcacy sie uwiarygodnic przedstawia dokumenty cash-flow pokazujace funkcjonowanie juz istniejacej jednostki (przynajmniej w USA - oczywiscie, nie od razu...i na odpowiednim etapie negocjacji).
Poza tym jestes idealista...albo bardzo malo wiesz o polskiej rzeczywistosci franchisingowej...
Pozdrawiam
P.S.1.
Owszem na portalu i w czasopismie jest wiele cennych informacji...ale jest rowniez wiele niedomowien i materialow o tresciach nacechowanych reklama.
P.S.2.
Co do reklam - ja ich nie neguje, tylko przestrzegam przed prosta zaleznoscia, iz to reklamodawcy moga ksztaltowac profil pisma.Dla zachowania rzetelnosci i obiektywizmu takiej sytuacji nalezy unikac.
P.S.3.
Domyslam sie, iz moj adwersarz pelni role podpory intelektualnej polskiego franchisingu ;)
Muszę kończyć Morfeusz mnie wzywa ... :)
P.S. Mam takie pytanie czy ktoś może mi podać choć jeden tytuł prasowy co do którego nie ma wątpliwości związanych z obiektywizmem zamieszczanych materiałów?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.