Forum: Studia - architektura krajobrazu 1475
Mam takie pytanie. Jaki można biznes otworzyć po skończeniu tego http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-architektury/architektura-krajobrazu kierunku studiów? Warto w ogóle się kształcić w tej dziedzinie? Mam już jedne studia mgr, ale nic dobrego one za sobą nie niosą...
ja skończyłam http://www.szkoly.gowork.pl/oferta-edukacyjna/roczna-szkola-policealna/architektura-krajobrazu coś takiego i otworzyłam sklep z roślinami organizujący porady i sprzedaż
Moim zdaniem to świetny kierunek, spokojnie można otworzyćnp. własną pracownie i projektować ogrody itp. Sama studjuję architekturę przestrzeni na www.uth.edu.pl/oferta-studiow/licencjackie/architektura-wnetrz/architekt-przestrzeni/opis i jak tylko się obronie zamierzam otworzyć własną firmę, bo nie ma to jak pracować na siebie ;)
Myślę, że to dobry kierunek, wart uwagi.
Bizes projektowania ogrodów.
Możesz oczywiście otworzyć firmę zajmującą się projektowaniem ogrodów :) Fajny kierunek. Ja skończyłem lata temu informatykę, robiłem trochę szkoleń, dzisiaj pracuję w IT i w najbliższym czasie myślę o dopełnieniu swojej edukacji studiami MBA [studiamba.wsb.pl]. Uwierzcie mi, warto obierać taką ścieżkę kariery ;)))
Moja siostrzenica studiuje w Gdańskiej Szkole Wyższej właśnie architekturę krajobrazu. Z tego co z nią rozmawiałem to mówiła, że z pracą raczej nie ma problemów, raczej się o to nie bała. Jej się kierunek podoba.
Architekt ogrodów czy jak się to nazywa. To bardzo fajny i dochodowy kierunek studiów. Dobrze wybrałaś :)
Generalnie każdy kierunek jest dobry, jeżeli jest zgodny z naszymi zainteresowaniami i jeżeli będziemy na studiach naprawdę się uczyć. Dzisiaj wystarczy ciężko pracować i coś osiągnąć. To zbliży nas do sukcesu bez względu na to, co studiujemy.
Z tego co wiem to studia opłacalne, syn znajomego to kończył i nie narzeka na brak pracy.
Myślę, że jest to ciekawy kierunek studiów, jednakże trzeba mieć pewien zmysł. Przy okazji ładne malowanie również będzie przydatne ;)
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.