Forum o artykule: Raport o franchisingu 2003/2004 1475
Z myślą o Tobie i innych studentach została przygotowana skrócona wersja raportu, którą można otrzymać bezpłatnie. Jako student ekonomii powinienes zdawać sobie sprawę z tego, że specjalistyczne know-how jest kosztowne. Dlatego uważamy, że cena 280 zł za pełną wersję raportu jest uzasadniona. Pozdrawiamy.
Pamiętaj, że masz jeszcze raport z zeszłego roku, który był obszerniejszy. Poza tym dane udostępnione przez PROFIT myślę, że sa wystarczające. Praca przecież nie składa się z samych cyferek :) Faktem jest, że literatura dotyczące franchisingu to delikatnie mówiąc lipa, ale coraz częściej praca pisze o tej formie finansowania. Podręczniki, że tak powiem ściągają jeden od drugiego. Dostałem ostatnio pracę magisterską z franchisingu, ponad 100 stron, czytając ją sam potrafiłem poznać skąd autor ściągnął dany kawałek :)
W razie czego napisz do mnie, może będę w stanie pomóc.
makler@w.pl
moj mail to viper111@o2.pl :)
pozdrwiam
Raport o franchisingu 2003/2004
Raport zawiera wszystkie najważniejsze dane opisujące ten rynek, m.in. liczbę sieci i ich charakterystykę. W 2003 roku, tak jak i w roku ubiegłym, widoczny był wyraźny wzrost liczby sieci franczyzowych. W ostatnich latach przybywało rocznie średnio po 10-15 sieci, podczas gdy w latach 2002 i 2003 liczba sieci wzrosła o 40. W Polsce działa już ponad 160 sieci franczyzowych, które obejmują wszystkie sektory gospodarki: handel, usługi i produkcję. W 2002 roku na rynku polskim nastąpiła zmiana proporcji pochodzenia sieci – po raz pierwszy w historii liczba systemów krajowych przekroczyła liczbę zagranicznych. W Polsce działa już prawie 12 tys. jednostek franczyzowych.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.