Forum: franchising to "badziewie" 1475
Wypowiedź Radka to jakiś bełkot i stek głupot, a stwierdzenia w stylu, że działał w kilku sieciach franczyzowych, są tak samo wiarygodne jak to że posłanka Beger jest super laską.
Jasne można prowadzić swój własny biznes, ale należy mieć świadomość tego, że ceny za produkty oferowane w naszym sklepie będą zwykle wyższe niż ceny oferowane w sklepie sieciowym tej samej branży - np. na moim osiedlu padły wszystkie małe sklepiki spożywcze w chwili kiedy uruchomiły się na tej samej ulicy sklepy spożywcze dwóch sieci franczywozych (nazw nie podam żeby nie reklamować). O wszystkim zawsze decyduje konsument, dla którego naistotniejsza jest cena, jakość obsługi.
Już dawno nie zaglądałem na to forum.
Jednakże cały czas twierdzę ,iż franchising rzeczywiście nie jest żadnym super pomysłem na zarobienie pieniędzy(o to chyba w tym wszystkim chodzi -prawda?)
A tak na merginesie to "pasikonik" i "zibi" tułają się na tym forum chyba od paru lat-o ile dobrze pamiętam.
Panowie co wam ten portal dobrego przyniósł oprócz tego że gawędzicie sobie przez cały czas o duperelach.
Czy może coś sensownego już zrobiliści?
Podejrzewam ,że przez następne parę lat otwierając to forum będę oglądał takich aktorów jak "pasikonik" lib "zibi".
Wiec życzę tym osobom dalej miłej zabawy.
Pamiętajcie! "mówić" nie znaczy "robić"
Co wy zrobicie jak wam komputery szlag trafi?
Co mi dał ten portal, no z całą pewnością jakąś wiedzę, która jest mi potrzebana w mojej pracy - zajmuję się farnczyzą zawodowo.
Uprzedzam jednak, nie jestem związany z redakcją Potralu i nigdy nie promuję swojej sieci.
Swoją aktywność na forum "ujawniam" zazwyczaj w chwili gdy przeczytam jakąś bzdurę, a że lubię się pośmiać z czyjejś głupoty, więc odpisuję tobie drogi specjalisto od franczyzy.
Oczywiście franczyza nie jest receptą na całe zło tego świata, czy też na nieudolność ludzi zarządzajacych siecią czy też małym sklepem.
Rozumiem że skoro na całym świecie franchising się sprawdził i doskonale sobie radzi to w Polsce to się nie uda ... bo Polacy są jak zwykle mądrzejsi i wiedzą lepiej co jest dobre.
Franchising to nie spadek po bogatym wujku czy szóstka w Lotto, cała idea franczyzy polega na tym żeby mieć lepszy start w walce z konkurencją. Fakt kupienia licencji nikogo nie zwalnia od myślenia, czy też ciężkiej pracy. Franchising to pomysł na prowadzenie biznesu, a nie na to jak się nie napracować i mieć dużo pieniędzy.
Ludzie którzy tak krzyczą że franczyza jest "be", moim skromnym zdaniem są lub będą ofiarami wszelkiego rodzaju firm które w zamian za kupno nożyka za 200 zł obiecują super nagrodę za 100 tys. zł.
Mam nadzieję że ktoś w Polsce w końcu powie głośno, ludzie strajkowaniem, protestami, blokadami, ciagłymi narzekaniami, pretensjami do wszystkich tylko nie do siebie, szukaniem afer itp. daleko nie zajedziemy - trzeba pracować bo tylko w ten sposób można coś osiągnąć!!!
Właściewie każdy przekaz zawiera w sobie jakąś wiadomość "reklamową" (oczywiście może być ona świadoma lub też nie).
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.