Forum: Inkaso a Incaso, punkty kasowe 1475

margop65 25.07.2004 *.host-ip137-187.crowley.pl

15
Proszę o informacje na temat firmy Inkaso (nie Incaso)z Koszalina sprzedającej oprogramowanie do organizacji punktów kasowych.

Streamers 25.07.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Wejdź na strone www.milamedia.pl i sobie poczytaj. I napisz co sądziasz o ich ofercie. Mnie ta firma nie przekonała. W szczegolności bardzo wysoka opłata franchisingowa w porównaniu z innymi firmami z tej branży.

margop65 25.07.2004 *.host-ip137-187.crowley.pl

15
Do Streamers: dzięki za namiar,oferta zbliżona do innych, co do ceny to ja znam tylko droższe. Chętnie dowiem się o innych :))

hert 26.07.2004 *.pc175.ostroleka.sdi.tpnet.pl

inne oferty droższe?oferta inkaso to jedna z najdroższych na rynku

margop65 26.07.2004 *.host-ip137-187.crowley.pl

15
To gdzie są te taniutkie firmy?!

Streamers 26.07.2004 *.serwer.tvgawex.pl

To jakie znasz droższe. Oferta Milamedia jest najdroższa. Zobacz ile samo szkolenie kosztuje. A trzeba jeszcze postawić zabudowę punktu, kupić komputer itd. W tej firmie szkolenie to jest to samo co opłata licencyja np. w Mieszko lub Grosiku (tu jest dużo taniej). Jest jeszcze Złotówka, Awiz +Złotówka itd. Tych firm wyrosło jak grzybów po deszczu.

margop65 27.07.2004 *.host-ip137-187.crowley.pl

15
Widzę, że nie rozróżniacie podstawowych spraw. Oferty typu Grosik, Mieszko, Złotówka itp.,to typowy franchising. Zakładając punkt godzisz się na ich warunki, czyli: wspólne konto firmowe (masz tylko wpłacać kasę a przelewy robi centrala), ustalaną przez nich wysokość prowizji od rachunku, Twoją powizję, etc. Zarobione przez Ciebie pieniądze wyliczają oni, Ty wystawiasz im fakturkę i grzecznie czekasz aż Ci zapłacą. Jeśli klient zapyta co dzieje się z jego przelewem możesz tylko odpowiadać, że to nie Ty, to centrala je robi i ble, ble, ble. Płacąc ok. 7 tys. złotych dostajesz trochę ulotek, cała reszta, czyli boks z wyposażeniem, nie jest Twoja (patrz umowa), przy zerwaniu umowy wszystko wraca do centrali. Dodatowo obciążasz się wekslem in blanco (do 50 tys. zł) poświadczonym przez żyrantów i notariusza (koszty!). Poza tym, np. Grosik robi wszystko ręcznie, nie dają komputera ani nawet programu. Jeżeli 7 tys. za plik ulotek i śmieszne szkolenie to mało, to dzięki bardzo.
Oferty typu Incaso i Inkaso to sprawa czysto handlowa. Za ok.7 tys. brutto KUPUJESZ NA WŁASNOŚĆ licencję z softem finansowo-księgowym kompatybilnym z programem typu home banking banku, w którym zakładasz WŁASNE KONTO FIRMOWE, gdzie wpłacasz kasę na przelewy (oczywiście korzystanie z licencji ma pewne ograniczenia prawne). Prowizja bankowa od przelewu jest ustalona między licencjodawcą a bankiem (od 30 do 50 gr, w zal. od banku)i kupno licencji gwarantuje Ci taką samą. Program sam generuje plik wynikowy, który wysyłasz do banku (internet) i zlecasz przelewy. Bank po odciągnięciu swojej prowizji resztę zostawia na Twoim koncie. Sam ustalasz wysokość prowizji od rachunku, w zal. od sytuacji na rynku. Czyli reasumując: jesteś całkowicie samodzielny, sam realizujesz przelewy klientów, za co odpowiadasz, codziennie zostaje na koncie Twoja prowizja.
Wynik porównania tych dwóch systemów jest chyba jasny... Nadal chętnie dowiem się o TANICH firmach tego typu.

Streamers 27.07.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Troche ta licencja droga. 7 tyś to sporo za sam program. A gdzie reszta. Przecież trzeba wyposażyć punkt. Kupić komputer, czytnik kodów kreskowych.Postawić zabudowę. Wydać na szyldy, reklamy itd. Co do Mieszko i Grosika to zabudowa jest tej osoby która ją postawi. Za całość zabudowy płaci biorca lub wykonuje ja we własnym zakresie z wytycznymi franchisodawcy. Po rozwiązaniu umowy zabudowa zostaje u biorcy A NIE DAWCY ( nie wiem skąd masz takie dziwne informacje że boks nie jest twój). W Inkaso jak piszesz tez musisz dać bankowi od 30 - 50gr za przelew. Nic za darmo. W Inkaso za wszystkie błędy ty odpowiadasz. Ty wszystko latasz załatwiać i więcej musisz zainwestować w początkowej fazie. Więc nie wiem co jest lepsze. Sami ocencie

margop65 27.07.2004 *.host-ip137-187.crowley.pl

15
7 tys. to "najdroższa wersja" Incaso, są tańsze. Zgadza się, boks w Grosiku jest wliczony w koszt franchisy. Co do reszty, to moim zdaniem lepiej pracować więcej na swoim i dla siebie niż robić mniej i dzielić się zyskiem. Nie wiem tylko, czy na pewno w Grosiku jest lżej. Ręczne księgowanie i codzienne wysyłanie pocztą sprawozdań to reczywistość rodem z GS-u. Jak sądzę nie doczekam się informacji o tanich i solidnych firmach o tym profilu. Może ich nie ma...

Streamers 27.07.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Najtańszy jest Mieszko. Posiadają oni program który również generuje plik. Nic nie trzeba wysyłać pocztą. Co do innych firm to nie znam. Wszystkim odradzam jednak firmę MILAMEDIA. Żeby samo szkolenie z programem kosztowało ponad 5tyś.

jamajka 05.08.2004 *.bni131.neoplus.adsl.tpnet.pl

5
Grupa inkaso jest rzeczywiście trochę tajemnicza,ale dzwoniłam tam i to bardzo rzeczowi
ludzie.Może wypowie się ktoś, kto już współpracuje z tą grupą.?

PIOTRS 19.08.2004 *.aab246.neoplus.adsl.tpnet.pl

2
JESTEM TROCHE NIE W TEMACIE ALE MOCNO SIE ZAINTERESOWAŁEM CZY JEST KTOS W STANIE PODAĆ MI NAMIARY DO ZNANYCH PODOBNYCH FIRM CO INKASO. Z GÓRY DZIEKUJĘ I POZDRAWIAM WSZYSTKICH

YaRo 19.08.2004 *.80.48.175.2

71
ja ostatnio poczynilem rozmowy z siecia UNI KASA strasznie ciezko z nimi zlapac kontakt ale przy odrobinie cierpliwosci da sie gosc od rozwoju sieci to ATHILA ZAHN + tak sie nazywa + w sumie zero kosztow jako takich Wszytko zalezy od lokalizacji itp

ho-door 26.08.2004 *.px8so.cg.shawcable.net

2
a tak wogole to ile na tym mozna zarobic miesiecznie( srednio)? ho-door@go2.pl

YaRo 26.08.2004 *.80.48.175.2

71
nei wiem jak w innych sieciach ale UNI kasa płaci w okolicach 0,5 od sztuki Policz wiec jakie masz koszty podziel przez 0,50 zł i wyjdzie ci jakie minimum musisz miec na to by wyszło na zero a wsztsko co ponad to to twój zysk

plaski 01.09.2004 *.awa112.neoplus.adsl.tpnet.pl

1
Witam. Polecam DAF Elixir - duza solidna firma www.elixir.com.pl

hert 01.09.2004 *.pc175.ostroleka.sdi.tpnet.pl

DAF ELIXIR DZIAŁA NA POŁUDNIU POLSKI.DLA WSZYSTKICH Z PÓŁNOCY POLECAM PF MIESZKO.WWW.PFMIESZKO.PL

artur 02.09.2004 *.hi26.internetdsl.tpnet.pl

9
KASA TUŻ ZA ROGIEM (Angora)
Konkurujemy ceną, dostępnością usługi i miłą obsługą - mówi o tajemnicach biznesowej kuchni Bartłomiej Urbanowicz, właściciel firmy Mieszko, pośredniczącej w płaceniu rachunków. Na stronach tygodnika ANGORA. Gorąco Polecam ! http://www.angora.pl/kod.php

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.