Forum: Nowy Polski Dawca 1475
Pozdrawiam
Gajowy
Licencja musi dawać coś więcej niż "nazwę" za nią musi pójść jakieś "know-how". Jeżeli masz:
- badania rynkowe, sprecyzowaną grupę docelową, i wiesz co jej zaoferować
-opracowaną strategię marketingową: np cykl promocyjny roczny dla sklepu i do tego strategię promowania marki, materiały POS, wierunkowe itd.
- stretegię asortymentową tzn: gwarantujesz również sprzedaz w niskich sezonach na dobrej marży, może zwroty lub wymiany towaru...
- opracowaną technologię prowadzenia sklepu tzn: gotowy lay-out z merchendisingiem, proporcje w zagospodarowaniu pow. sprzedaży
- a przede wszystkim pokażesz na kilku przykładach, że sklep pod twoim logo przynosi zysk to ja w to wchodzę, ale za licencję nikt nie zapłaci 10 000 zł, zapomnij.
Jeżeli tego wszystkiego nie masz, ale masz dobry towar to proszę o kontakt, bo ja jestem w połowie opracowywania kompletu franczyzowego i niedługo odpalam testową placówkę, może razem coś uda się stworzyć:
gringo100@vp.pl
Pozdrawiam wszystkich
Nie testowałeś swojej koncepcji nawet jak jakąś markę wymyślisz to nie sądzę, że znajdziesz naiwnego, który Ci cokolwiek zapłaci.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.