Forum: yves rocher 1475
KOszty mebli - ok. 80 tys
Zatowarowanie - ok.40 tys.
Przewidywane obroty: ok 40 tys (miasto pow 100.000 - galeria handlowa przy hipermarkecie)
marża:33% - ok 12.000
KOszty operacyjne lokalu:
- czynsz ok 5500
- pracownicy (3 etaty)minimum 4000
- inne koszty (prsd, woda, tel) ok 2000
czyli zostaje ok 500 zł przy bardzo optymistycznym szacowaniu obrotu.
W mojej ocenie wejscie w ten biznes to gwarantowane problemy, chociaż musisz zrobić sobie własną kalkulację.
Najlepiej niech pokażą sprzedaz istniejących pacówek to będzie dobry punkt wyjścia. Z tego co wiem, nie chcą tego pokazać, więc jest to podejrzane.
POLECAM DALEKO POSUNIĘTĄ OSTROŻNOŚĆ
pozdrawiam
Tak czy siak, podsumowując uwagi poprzedników bez sensy w to wchodzić!!!!!
Obroty po czasie sa większe w YR. Pracowałam jako konsultantka w Plocku półtora roku i robiliśmy od 60-80tys miesięcznie w normalnym miesiącu.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.