Forum: Plusy i minusy agencji finansowych 1475
Na tym portalu zwykle jest tak, ze jak się jakaś sieć ordynarnie reklamuje na forum, a nie ma jej w Katalogu (a skarbonki nie ma)to ten bieda marketing jak najgorzej swiadczy o jakosci sieci. Uwazajcie na szajs cwaniaków, biorcy!
Wady:
- nowa siec
- do konca jeszcze wszystko nie dopracowane
Zalety:
- widac ze sie staraja - rozmawialem nawet osobiscie z jednym z wlascicieli
- dzialaja na zasadzie franchisingu, ale wyglada to zupelnie inaczej. Kazdy ich biorca moze sobie sam ustalic prowizje. Od kazdej przyjetej wplaty (bez wzgledu na prowizje i wysokosc wplaty) odprowadza sie 28 gr do banku i 4 gr dla firmy - to wszystko
- w zamian dostaje sie program i umowe z bankiem, a takze opieke z ich strony
- maja bardzo ciekawe pomysly na rozwoj i wprowadzanie nowych uslug
- nie narzucaja zadnych ograniczen
- nie maja zadnych wymogow odnosnie lokalu i jego lokalizacji
- stosunkowo niskie koszty licencji przy uruchamianiu pierwszego i kolejnych punktow
P.S. Specjalnie nie podalem nazwy firmy, poneiwaz gdyby podal pewnie znowu pojawilyby sie setki opinii ze jestem ich przedstawicielem i nakrecam im klientow. Otoz nie - jest ich biorca i jest zadowolony z ich dzialalnosci
co ty z tym marketingem i tak na poczatku najlepszya reklama sa ludzie, ktorzy placa i to oni decyduja. Nie wiedziales, że najwieksza sila jest reklama czlowiek czlowiekowi?
a zadna raklama nie pomoze jesli beda opoznienia 1 m-ąc czy dluzej. A to, ze sa tu firmy w tym portalu i sie reklamuja nic nie znaczy bo taki klient z ulicy pewnie nie wie co to franchising i tu nigdy nie zajrzy ;-)
Zastanow sie dlaczego nie reklamuja juz w TV i innych mediach jakiegos filmu po premierze?
Nie trzeba bo to ci co pojda pierwsi dalej rozpowiadaja o tym filmie. To chyba najleprzy przyklad jaki moglem ci podac.
Pozdrawiam
Piotr
PS. nie mam z nimi umowy i nie jest to reklama tylko przyklad.
Pozdrowionka Magik
Nawiasem mówiąc, nie wyobrażam sobie, abym miał jeszcze płacić jakieś prowizje, np. firmie "matce". Ale wiem, że są tacy co płacą i sobie chwalą...
Pozdrowionka Magik
Ja osobiście podzielam zdanie herta, że tak naprawdę działanie samodzielne kosztuje podobnie co w sieci franchisingowej.
Arturze, czy nie jesteś czasami w jakiejś sieci a może nawet "siedzisz" gdzieś wyżej?? Pytam, bo zastanawia mnie Twoja troska o ewentualnych naśladowców mojego rozwiązania.
Reasumując: nawet, jeżeli za jakiś czas okaże się, że "mój" bank zmieni zasady (w co wątpię, jestem po rozmowach z kilkoma osobami z działu obsł. klienta) to i tak nic nie stracę. To co zyskam do tej pory, to moje, a zawsze mogę skorzystać z oferty którejś z kilkunastu firm w rodzaju Incaso, itp. Tyle, że bogatszy o doświadczenie, mogę lepiej zweryfikować to, co ktoś chce mi sprzedać, czy wręcz "wcisnąć".
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.