Forum: franchising terranova 1475
Redakcja
Tam otrzymasz kontakt do Mastera na Polskę, ale nie bardzo są zainteresowani franchizą -szukają lokalizacji na własne sklepy.
Ale.... zawsze można pogadać.
/Po włosku - bo polski ciutkę kaleczy.... :)/
Pozdrawiam
Czynsz 150 * 100zł/m2 /brutto/ = 15 000
wynagrodzenie 5 * 1 200 = 6 000
wszystkie pozostałe koszty załóżmy 3 000
suma 24 000 zł
srednia dzienna ilość klientów 60 /wiem bo kupiłem dwie rzeczy na przestrzeni miesiąca i porównałem numery paragonów :)/
średnia wartość pargonu/raczej zaniżona/ 60zł
60 * 60 zł = 3 600 dziennie
3 600 * 25 dni = 90 000
marża około 40 % co daje 36 000
zysk przed opodatkowaniem około 12 000
TYLKO:
- lokalizacja BARDZO DOBRA!!!
- koszt aranżacji lokalu i mebli to około 400 zł/m2 co daje 150 * 400 = 60 000
zatowarowanie /minimum/ 800 zł/m2 = 120 000
INWESTYCJA 180 000zł !!!
Kalkulacja teoretyczna ale poparta doświadczeniem w branży i własnymi spostrzeżeniami. Marka TERRANOVA to wg mnie, obecnie jedena z lepszych inwestycji handlowych.
Szanowna Redakcjo nie pójdę na skargę :)
Uważam że zrobił to któryś z redaktorów, nudzących się przed kompem i szukających zjęcia a nie znających zasad i zwyczajów w handlu. Proszę o usunięcie tej dziwnej cenzury, ponieważ była to odpowiedź na zadane pytanie na forum. Jeśli takie wypowiedzi mają być kasowane to dla kogo jest forum ? Dla dziwaków obrzucających się wyzwiskami czy dla chcących wymiany doświadczeń. Oczekuję odpowiedzi.
Pozdrawiam
ktoś korzysta może z franczyzy Terranova i mógłby się podzielić doświadczeniem?
zastanawiam się nad otwarciem, takiego sklepu w mieście okolo 24 tys mieszkanców w Galerii Handlowej__
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.