Estetyczna świeżość
Niedużą nadstawkę na kilka produktów można kupić już za ok. 2,5 tys. zł. Ale profesjonalny ciąg chłodniczy może kosztować nawet 150 tys. zł. Wielkość wydatków zależy od naszych potrzeb, a zatem liczby klientów, których zamierzamy obsłużyć.
Wybór u producentów jest szeroki: stoły chłodnicze, mroźnicze, piekarnicze, nadstawki chłodnicze, lady sałatkowe, szafy chłodnicze itp. Większość urządzeń jest ze stali nierdzewnej, która cieszy się największą popularnością. Nie tylko przechowują bezpiecznie żywność, ale również mają estetyczny, modny wygląd i są praktyczne. Można je łączyć w szeregi i są łatwo dostępne na rynku. Bez problemu można je również dostosować do estetyki lokalu, ponieważ można je zabudowywać innymi materiałami, np. drewnem.
Jeśli nastawiamy się na bar szybkiej obsługi, szerokie lady chłodnicze mogą okazać się zbędne. Tu najważniejsze jest urządzenie do przechowywania sałatek, napojów butelkowych i gotowych deserów. Taki sałatkowy bar może nas kosztować ok. 3 tys. zł i najczęściej jest eksponowany na ladzie obok kas. Szklana obudowa pozwala klientowi dokładnie zapoznać się z oferowanym produktem.
W tradycyjnej restauracji wymagania dotyczące urządzeń chłodniczych są większe, a zatem i droższe. Profesjonalny ciąg chłodniczy to wydatek kilkudziesięciu tysięcy złotych, a czasem przekraczający 100 tys. zł. Ostateczna cena zależy przede wszystkim od rodzaju produktów, które zamierzamy eksponować, wystroju lokalu, jego wielkości i spodziewanej liczby klientów.
(mdk)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Miejsce pracy musi być przyjazne i komfortowe. Tylko wtedy przełoży się na większe zaangażowanie i produktywność załogi.
Przy aranżacji wnętrza w sklepie odzieżowym kluczową rolę dla poziomu sprzedaży odgrywa wystawa, przymierzalnia i manekin.
Doświadczeni biznesmeni wiedzą, że powodzenie biznesu w dużej mierze zależy od jego lokalizacji. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę przy wyborze lokalu na firmę.
Znalezienie odpowiedniego miejsca na lokal gastronomiczny to niełatwa sprawa. Podpowiadamy, jak się za to zabrać.
Zewnętrzne oznakowanie firmy to jedna z tańszych form reklamy, w którą powinien zainwestować każdy przedsiębiorca.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.
Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.
Fiskus walczy z tzw. fikcyjnym samozatrudnieniem, traktując umowy B2B jako unikanie opodatkowania.
POPULARNE NA FORUM
Co sądzicie o Oskrobie?
Witam, Z calego serca odradzam jakąkolwiek wspolprace z ta firma. Okolo 2 miesiące temu zglosilam sie do Oscroby bedac zainteresowana franczyza ich sieci. Wyslalam do nich...
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?
Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...
Oszukani przez franczyzodawcę
Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?
Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...
piszę pracę na temat franchisingu :)
hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché
przeciez to złodzieje
piszę pracę na temat franchisingu :)
Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...