Nordsee zainteresowane Polską
Jak na razie sieć otwiera swoje nowe palcówki w Niemczech, Słowenii, Austrii i Szwajcarii. W najbliższej przyszłości będziemy inwestować w innych krajach europejskich - zapowiada w Nowościach Gastronomicznych Sabine Hanrath. Nie precyzuje jednak, w których.
Od pewnego czasu restauracje sieci powstają przy autostradach np. w Niemczech. Do tej pory, na tego rodzaju obiekty, Nordsee wydała już 360 tys. euro.
Polski rynek ma duży potencjał i jesteśmy nim zainteresowani, ale nie planujemy na razie budowy własnych restauracji. Niewykluczone, że nasza ekspansja rozpocznie się od partnerstwa w ramach umów franczyzowych – powiedziała Nowościom Gastronomicznym Hanrath.
Nordsee jest największą w naszej części Europy siecią rybnych fast foodów. W Austrii, Niemczech, Słowenii i Szwajcarii ma już ponad 400 lokali (własnych i we franczyzie). W zeszłym roku obroty sieci sięgnęły 345 mln euro. Ceny Nordsee są umiarkowane: smażony dorsz z kalafiorem kosztuje około 4-6 euro. Za bagietki rybne trzeba zapłacić od 1 euro, natomiast za 0,5 litra Coca – Coli 1 euro.
Źródło: Nowości Gastronomiczne, marzec 2004PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka rynków europejskich, które obejmują także Polskę.
Marka Wendy’s zamierza otworzyć setki restauracji na nowych europejskich rynkach. Chce też wejść do Polski.
W dniach 16-18 marca 2024 roku odbędą się w targi franczyzy w Paryżu.
Wsparcie przy przeprowadzkach, sprzątaniu czy drobnych naprawach jest coraz bardziej pożądane. Jak otworzyć firmę świadczącą takie usługi?
Auto Gamma znalazł masterfranczyzobiorców w Anglii i Niemczech. A jak rozwija się w Polsce?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
POPULARNE NA FORUM
Co sądzicie o Oskrobie?
Witam, Z calego serca odradzam jakąkolwiek wspolprace z ta firma. Okolo 2 miesiące temu zglosilam sie do Oscroby bedac zainteresowana franczyza ich sieci. Wyslalam do nich...
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?
Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...
Oszukani przez franczyzodawcę
Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?
Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...
piszę pracę na temat franchisingu :)
hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché
przeciez to złodzieje
piszę pracę na temat franchisingu :)
Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...