Forum: PAF 1475
Ciekawe gdzie te 210 punktów?? Na oficjalnej stronie jest 142 a w ofercie ponad 200. A w artykule ponad 210 hmm..
czy kiedykolwiek wypowiedziałeś się o czymkolwiek pozytywnie na tym portalu?
nudzisz stary... przez to innym odbierasz chęć do czegokolwiek. Fu!
Prezes obu firm posiada to samo imię i nazwisko. Jaka była przyczyna wykreślenia
Grosika z niniejszego portalu.
Brak kultury w tym kraju, kazdy mam malo. A ludzie potrzebuja pracy i chca uczciwie pracowac. Tylko zlodziejstwa za duzo.
Duzym plusem jest tez to, ze to ja za wszystko odpowiadam. Pieniadze trafiaja na ostateczne rachunki bezposrednio z mojego konta - dzieki czemu mam reklamacji bardzo niewiele. W ciagu trzech miesiecy mialem okolo 5 reklamacji. 3 z nich wynikaly, iz na poczatku dzialalnosci zle wprowadzilem numery konta bankowego (poimo iz program sprawdza czy dane konto istnieje; potrafi rowniez wykryc czy NIP albo PESEL sa prawidlowe). Zdarza sie - w koncu sie uczylem na poczatku. Wszystkie one mialy miejsce w pierszym miesiacu dzialalnosci. Pozostale reklamacje wynikaly nie z mojej winy. Ale swiadomosc spoleczenstwa jest bardzo mala w tym zakresie - dlatego informuje czesto o tym klientow. U mnie przelewy dochodza w ciagu 2 dni roboczych. Jednak wiekszosc firm ksieguje pieniadze w ciagu 2-3 dni roboczych. Klient czesto o tym nie wie i wyglada wowczas, ze pienaidze ida dluzej (zwlaszcza jesli po drodze wypadnie sobota i niedziela - dla niezorientowanych - w te dni KIR nie funkcjonuje, a wsyzstkie przelewy miedzybankowe przechodza wlasnie przez niego - obojetnie gdzie sie wplaci pienaidze).
Dla osob zainteresowanych moge udzieli blizszych informacji.
Zachwalasz ten swój nieszczesny system a powiedz mi o boski w jaki sposób kontrolujesz czy wszystkie wpłaty dotarły prawidłowo na miejsce ?? O ile ogólnopolski wystawca odda ci kase ( po długim czasie) to jakiś lokalny ma to w nosie a Ty nie masz żadnych instrumentów by sprawdzić co tak naprawde dzieje się z tymi przelewami. Interweniujesz dopiero wtedy gdy pojawia się u Ciebie klient z reklamacją.
Narzekasz że ludzie garną się do franczyzy - to na jaką cholere Ty urzędujesz na portalu internetowym który dotyczy własnie franchysingu ?? Jest tyle innych i ciekawych które by cię zadowoliły.
Co do afer to nie wiem jak inni ale ja zauważyłem jakąś taką dziwną prawidłowość Jesli media podają że ktoś upadł lub nawiał z kasą to ZAWSZE !!!!!! sa to firmy które robią przelewy za max 2 zł a częściej taniej i mają kilka kas bez żadnej licencji i kontroli kogokolwiek. Jakoś dużych to omija Zatem Szanowni Państwo odpowiedzcie sobie sami co tak naprawdę warto robić i na jakich zasadach oraz z kim
Drogi YaRo - sprawa wyglada zupelnie inaczej niz piszesz.
Jesli chodzi o przelewy ZUS i US - czesciowo jest tak ja piszesz. W przypadku dokonywania platnosci do ZUS i US - jesli doknujesz ich z bezposrednio z konta bankowego - to mozesz je wykonywac tylko z konta firmowego, a nie osobistego. Skoro sie tym zajmuje to raczej sie w tym orientuje. To nie jest firma, ktora robi tylko cos, zeby bylo. Wszystko jest dokladnie przemyslanie i zorganizowane. Wszystkie przelewy wychodzace z konta wychodza z opisem, ze sa od osoby, ktora je wplaca. Nie ma tam nawet slowa, ze pieniadze te pochodza z mojego firmowego konta. To tak samo jak bys wplacal pieniadze na poczcie (tam mozna oplacac tez ZUS i US). Pieniadze te i tak ida przez konta poczty polskiej.
Jesli chodzi o biadolenie. Mam wrazenie ze jestes typem czlowieka, ktory potrafi w zyciu biadolic i narzekac niz probowac cos zrobic. Nie mowie ze franczyzna jest zla. Mowie tylko, zeby osoby zainteresowane wspolpraca z Mieszkiem czy Grosikiem poszukaly - czasami mozna znalezc lepsze oferty.
Dlaczego uwazasz ze ten system jest nieszczesny? Kolejny raz dajesz dowod, ze potrafisz narzekac nie majac pojecia jak to wyglada. Nie wiem jak jest we wszystkich firmach (jest ich zbyt wiele) ale mam wrazenie ze chyba ktos cie w zyciu oszukal i teraz probujesz sie wyzyc na forum.
Juz pisze jakie sa mechanizmy kontroli.
Otoz codziennie wysylam do banku internetem paczke. Jesli nie wiesz, taka pakcza zawiera przelewy. Jesli wszystkie zostana zreazlizowane - wraca do mnie potwierdzenie ze wszystkie przelewy zostaly zrealizowane. Jesli zabraknie np. pokrycia, lub ktorys przelew zostal zle lub blednie wprowadzony - to wraca cala paczka z adnotacja ze nalezy ja poprawic.
Wszystkie pieniadze docieraja we wlasciwe miejsce - chyba od tego jest numer konta - nie sadzisz? chyba ze bys specjalnie wprowadzil zly numer - wtedy nie dotra. A to oznaczaloby ze niezbyt uwznie czytasz rachunki, ktore przyjmujesz.
I o co chodzi ci z tym ogolnopolskim wystawca a lokalnym. Nie rozumiem. Wystawca przelewu to wystawca. Tak jak powiedzialem - trzeba uwazac co sie wprowadzas. Sa odpowiednie mechanizmy do sprawdzania tego juz na poziomie wprowadzania rachunku. A poza tym ja dzialam bez zadnych posrednikow, bez zadnej Centrali. Wole ten sposb, gdyz jestem odpowiedzialny za wszystko. A niech ktos w centrali nawali - to musialbym sie wowczas kontaktowac z nimi i wyjasniac. Z teog co slysze to jest naprawde wiele reklamacji w firmach dzialajacych na zasdzie centrali. U mnie - patrz moj wczesniejszy post.
Osoby zakladajace ta firme nie wpadly na ten pomysl jednego dnia przy piwku i nastepnego ja otworzyly. Faktem jest ze powstaje wiele firm tego typu, ale ma to tez swoje plusy. Dzieki temu mozna zobaczyc co dziala nie tak i starac sie to naprawic.
I skad na litosc boska mozesz wiedziec jakie ja mam instrumenty do kotroli. Nie wiesz - to sie nie wypowiadaj. A jak sie wypowiadasz to sie spytaj a nie oceniaj. Tacy ludzie nigdy daleko w zyciu nie zajda.
Jesli chodzi o afery - masz racje. Ale sam powiedziales - bez adnej kontroli i licencji. Ja natoamist mam kotrole i mam licencje - nie otworzylem tej firmy od tak. Posiwecilem 2 miesiace czasy aby dowiedziec sie jak wygladaja tego typu firmy na naszym rynku, ajk dzialaja, jak wyglada obieg pieniadza. Nie wiem jak ty, ale ja wole byc zalezny sam od siebie. Jesli sobie nie potrafisz z czyms radzic -to polecam zeby ktos inny sie toba opiekowal.
Zgadza sie - niech kazdy zada sobie pytanie czy warto robic cos, w czym jest sie odpowiedzialnym za wszystko i na wszystkim sie trzyma reke, czy moze podjac wspolprace z firma, ktorej centrala bedzie prowadzila rozliczenia. Az pewnego dnia wejdzie 10 klientow i powiedzia ze pieniadze nie dotarly. Co powiecie - ze Centrala nawalila. A kogo to bedzie interesowalo? Wowczas pozostanie wam jedno - oddac pieniadze i wyprowadzic sie z miasta.
Na zakonczenie (nie wiem czy zajrze tu przed swietami). Zycze wszystkim (tobie tez YaRo). Wesoloych Swiat, Smacznego Dyngusa i Mokrego Jajka :-)
Pozdrawiam
Co do afer to nie wiem jak inni ale ja zauważyłem jakąś taką dziwną prawidłowość Jesli media podają że ktoś upadł lub nawiał z kasą to ZAWSZE !!!!!! sa to firmy które robią przelewy za max 2 zł a częściej taniej i mają kilka kas bez żadnej licencji i kontroli kogokolwiek. Jakoś dużych to omija Zatem Szanowni Państwo odpowiedzcie sobie sami co tak naprawdę warto robić i na jakich zasadach oraz z kim
Jeszcze raz pozdrawiam
Nieuczciwa konkurencja Grosika
Redakcja magazynu Franchising Info i portalu Franchising.info.pl wykreśliła Agencję Finansową GROSIK (Sp. z o.o.) z katalogu systemów franczyzowych.
W dzisiejszym wydaniu Gazety Wyborczej ukazało się ogłoszenie likwidatora PAF Sp. z o.o. Mariusza Biety. W ogłoszeniu tym likwidator wzywa wszystkich wierzycieli do ujawnienia roszczeń. Ogłoszenie zostało zilustrowane logotypem Polska Agencja Finansowa, przypominające to, którym się posługuje konkurencyjna firma Polska Sieć Opłat Sp. z o.o. Tymczasem likwidowana firma - PAF Sp. z o.o. - podczas swej działalności posługiwała się logo Agencja Finansowa GROSIK.
Celowa dezinformacja opinii publicznej na szkodę konkurencji została uznana przez redakcję magazynu Franchising Info i portalu Franchising.info.pl za naruszenie zasad uczciwej konkurencji i dlatego Agencja Finansowa GROSIK należąca do likwidatora PAF Sp. z o.o. została wykreślona z katalogu systemów franczyzowych.
Redakcja
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.