Forum: Eurobank czy Getinbank? 1475
Mój zanajomy otwarł w 15 tys. miescie placówkę Eurobanku i jest bardzo zadowolony, twierdzi, że oferta Eurobanku znajduje grupe docelwą w takich miasteczkach, ale mówił też, że trzeba umieć sprzedacać bo centrala naciska:)
nie oszukujmy się.
oferta jest bardzo ważna ale jeszcze bardziej liczą się umiejętności sprzedażowe pracowników !!!!!!!!
Magdalena jakiej wielkości masz miasto w którym chcesz otworzyć placówke eurobanku? bo w małej to może być ciężko...
Pani sosin proszę się nie wymądrzać i nie ukrywać za w3cachem bo jeszcze się okaże, że piszesz z getinbank.pl ;-)
Wyraziłem swoją opinię, do której mam pełne prawo. Niewiele brakowało, a prowadziłbym placówkę franczyzową Getinu, ale w porę przyszło opamiętanie. Dlatego znam mechanizmy tam funkcjonujące. Nie mogę o nich pisać, ale mogę wyrażać swoją subiketywną opinię. Wystarczy poczytać inne wątki, aby poznać się na Getinie. Choćby przykład placówki franczyzowej Getinu w Łowiczu, gdzie bank doprowadził do jej plajty...
Dlatego mam pełne prawo do wyrażania swojej oceny. Rozmawiałem też z Eurobankiem i znam niektóre szczegóły oferty (choć część zmieniłą się na korzyść franczyzobiorców po starcie projektu pseudo-franczyzowego Getinu). Muszę przyznać, że IMHO jest to zdecydowanie lepsza oferta od Getinu.
Odnośnie kredytów samochodowych Getinu - w placówkach franczyzowych jest to tylko na zasadzie przekazania kontaktu do infolinii sprzedażowej, zero obsługi, wynagrodzenie znacznie gorsze niż u pośredników, zerowa możliwość ustalania warunków, współpracy z dilerami, komisami itp. Krótko mówiąc dno! Natomiasto co do zasady jest to produkt łatwy, szybki i przyjemny, nienajtańszy, ale szybko realizowany.
Jeśli chodzi o leasing - pisałem już o nim w innym wątku, krótko mówiąc trudno znaleźć gorszą ofertę na rynku. Natomiast w mieście 10-12 tys. mieszkańców nie liczyłbym na duże zainteresowanie tym produktem. Sam prowadzę agencję w mieście 50 tys. mieszkańców i zainteresowanie leasingiem jest niewielkie.
bartomada - w małych miejscowościach bank nie ma chętnych i długo na nich czeka. Dlatego to potencjalny partner wybiera sobie bank do współpracy, a nie na odwrót. Poza tym, gdybym to ja wysłał formularz i czekał na kontakt z banku to bym się nie doczekał. Trzeba dzwonić, drążyć, dociekać i drążyć. Tylko dzięki temu dotrzemy do właściwej osoby w banku.
Zgadzam się z Tobą, że przynawalność produktów jest wyższa niż w bankach. W bankach są częste kontrole i pracownicy placówki franczyzowej nie mogą robić niektórych rzeczy, np. namawiać klientów do wpisania wyższego dochodu niż jest w rzeczywistości we wniosku o kredyt na oświadczenie. A dobrze wiemy, że pośrednicy tak właśnie działąją. Poza tym multi-pośrednicy mają np. dostęp do BIK-u i mogą doradzić klientowi co wpisać a co nie. W placówkach franczyzowych Getinu takiego dostępu nie ma. Takich przykłądów jest znacznie więcej...
Witam
Jakie są koszty i korzyści z prowadzenia placówki Eurobanku?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.