Forum: Franchising komu się opłaca? 1475
Adidas nie dziwi - sklepy nie utrzymają się ze sprzedaży jednej marki.
Widzę jeszcze dwóch "kandydatów" na ajencję - Blikle i Yogen Fruz.
Punkt Bliklego też zostału nas zlikwidowany.
Martwi mnie podejście niektórych dawców do biznesu. Zalecam ostrożność. Przedstawiciele Yogen Fruz Cię czarują, że zwrócą Ci się nakłady w 3 miesiące. Czyli ile byś miał na tym super biznesie zarabiać? Jak wyciągniesz 1-2 tyś miesięcznie to będzie dobrze. Otwórz 6 lokali, zwróci Ci się przez trzy lata, ale miesięczne przychody będziesz miał spore.
To są fakty.
Ale pewnie Ci powiedzą, że możesz wstawić jakieś lotomaty do swojego lokalu (tak mówili w Kolporterze).
Jako osoba mająca pewne pojęcie o gospodarce mówię Ci - Yogen Fruz rozwija się "od dupy strony".
Z dużą uwagą przeczytałem Pana krytyczne wypowiedzi dotyczące sieci franchisingowej Yogen Früz. Pragnę Pana serdecznie zaprosić do naszego biura, mieszczącego się w Warszawie przy ulicy Ratuszowej 5, na spotkanie, na którym przedstawię Panu wszystkie dokumenty i kalkulacje związane z uruchomieniem i prowadzeniem lokalu naszej sieci. Proszę o kontakt telefoniczny w celu ustalenia dnia i godziny naszego spotkania, numer telefonu do biura: (0-22) 618-88-11. Mam nadzieję, że skorzysta Pan z mojego zaproszenia.
Z poważaniem,
Maciej Golnowski
Specjalista ds. rozwoju sieci
Odwiedzam ten portal od dłuższego czasu i myślę o zakupie licencji. Ale chce, żeby ta licencja pozwoliła mnie osiągnąć odpowiednią skalę przychodów. I zdajesobie sprawę, że musi być to droższa licencja. Choćby na kredyt, ale z gwarancją odpowiednich zysków w przyszłości.
Pozdrawiam i życzę powodzenie w rozwoju sieci.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.