Forum: Gruby Benek przestrzegam 1476
Witam
ale napisz dokladnie w czym jest problem, żeby innych przestrzec.
Bo dużo osób się interesuje ta pizzeria.
Pozdrawiam
Witam
Czy na tamat "Grubego Benka "możecie coś bliżej napisać,bo piszecie same ogólniki z których nic nie winika .
Pomyśl co roku sieć się zmniejsza mimo, że otwierają się nowe lokale czy myślisz że ktoś wydaje 50 000 lub 100 000 tyś złotych by się rok lub dwa pobawić w otwieranie lokalu.
Na tej stronie czytamy o 77 lokalach na stronie Grubego Benka jest sporo mniej. Po nowym roku liczba ta spadnie znowu.
1. dla konsumenta dobra marka, nawet pizzerii, ma znaczenie. Oczywiście nie jest to jedyne kryterium wyboru lokalu. Zwłaszcza w miejsach, gdzie się jedzie na wczasy, a nie stale mieszka...
2. "prosty temat" to pojęcie bardzo względne. Jeśli robiłeś _cokolwiek_ w gastronomii to zapewne tak, ale jeśli nie? Każdy kiedyś/gdzieś musi zacząć. Jeśli musi zacząć "na swoim" to wsparcie nawet marnego systamu może być (a przynajmniej wydawać się) warte swojej ceny.
3. Lokal wyróżniający się. Z tego co wiem o tej branży, to lokale wyróżniające się często (NIESTETY!) alpo upadają, albo przekształcają w "mniej wyróżniające się". Trzeba gonić za przeciętnym klientem... i znowu: zwłaszcza w miejsach gdzie się nastawiasz na przy(e)jezdnych a nie autochtonów, z którymi można budować relację dłuższy czas.
Rozumiemy niepokój i ostrzeżenia kierowane do potencjalnych inwestorów. Przed kilku laty Franczyzobiorcy faktycznie mogli mieć powody do niezadowolenia. Wynikały one z polityki prowadzonej przez poprzedniego właściciela, który przyjął model biznesowy polegający głównie na sprzedaży drogich surowców. To właśnie było przyczyną wychodzenia lokali z sieci. Chcemy jednak zwrócić uwagę, że w ostatnich latach wiele się u nas zmieniło - nie tylko właściciel, ale i zarząd. Ten obecny prowadzi zupełnie inną politykę wobec Franczyzobiorców - stawia na współpracę i wspólne rozwiązywanie problemów. Oferuje pełne wsparcie w postaci przygotowania projektów technologicznych i wizualizacyjnych sali, wsparcie marketingowe (założenie profilu na FB, przekazywanie ulotek, zorganizowanie hostess na otwarcie, kampanię informacyjną w mediach lokalnych, szereg akcji o zasięgu ogólnopolskim dla całej sieci), przeprowadza rekrutację i szkolenia personelu przez cały okres współpracy. Obecnie - jesteśmy o tym głęboko przekonani - mamy najlepszą ofertę franczyzową spośród wszystkich sieci pizzerii w Polsce.
O opłacalności tego modelu biznesowego najlepiej świadczą przykłady naszych lokali. Wszystkie bez wyjątku przynoszą zyski. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Jesteśmy do Waszej dyspozycji: www.grubybenek.pl.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 551
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1476
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.