Forum: Gruby Benek przestrzegam 1475
![](/img/forum-user.png)
![](/img/forum-user.png)
![](/img/forum-user.png)
Witam
ale napisz dokladnie w czym jest problem, żeby innych przestrzec.
Bo dużo osób się interesuje ta pizzeria.
Pozdrawiam
![](/img/forum-user.png)
![](/img/forum-user.png)
Witam
Czy na tamat "Grubego Benka "możecie coś bliżej napisać,bo piszecie same ogólniki z których nic nie winika .
![](/img/forum-user.png)
![](/img/forum-user.png)
Pomyśl co roku sieć się zmniejsza mimo, że otwierają się nowe lokale czy myślisz że ktoś wydaje 50 000 lub 100 000 tyś złotych by się rok lub dwa pobawić w otwieranie lokalu.
Na tej stronie czytamy o 77 lokalach na stronie Grubego Benka jest sporo mniej. Po nowym roku liczba ta spadnie znowu.
![](/img/forum-user.png)
![](/img/forum-user.png)
1. dla konsumenta dobra marka, nawet pizzerii, ma znaczenie. Oczywiście nie jest to jedyne kryterium wyboru lokalu. Zwłaszcza w miejsach, gdzie się jedzie na wczasy, a nie stale mieszka...
2. "prosty temat" to pojęcie bardzo względne. Jeśli robiłeś _cokolwiek_ w gastronomii to zapewne tak, ale jeśli nie? Każdy kiedyś/gdzieś musi zacząć. Jeśli musi zacząć "na swoim" to wsparcie nawet marnego systamu może być (a przynajmniej wydawać się) warte swojej ceny.
3. Lokal wyróżniający się. Z tego co wiem o tej branży, to lokale wyróżniające się często (NIESTETY!) alpo upadają, albo przekształcają w "mniej wyróżniające się". Trzeba gonić za przeciętnym klientem... i znowu: zwłaszcza w miejsach gdzie się nastawiasz na przy(e)jezdnych a nie autochtonów, z którymi można budować relację dłuższy czas.
![](/img/forum-user.png)
Rozumiemy niepokój i ostrzeżenia kierowane do potencjalnych inwestorów. Przed kilku laty Franczyzobiorcy faktycznie mogli mieć powody do niezadowolenia. Wynikały one z polityki prowadzonej przez poprzedniego właściciela, który przyjął model biznesowy polegający głównie na sprzedaży drogich surowców. To właśnie było przyczyną wychodzenia lokali z sieci. Chcemy jednak zwrócić uwagę, że w ostatnich latach wiele się u nas zmieniło - nie tylko właściciel, ale i zarząd. Ten obecny prowadzi zupełnie inną politykę wobec Franczyzobiorców - stawia na współpracę i wspólne rozwiązywanie problemów. Oferuje pełne wsparcie w postaci przygotowania projektów technologicznych i wizualizacyjnych sali, wsparcie marketingowe (założenie profilu na FB, przekazywanie ulotek, zorganizowanie hostess na otwarcie, kampanię informacyjną w mediach lokalnych, szereg akcji o zasięgu ogólnopolskim dla całej sieci), przeprowadza rekrutację i szkolenia personelu przez cały okres współpracy. Obecnie - jesteśmy o tym głęboko przekonani - mamy najlepszą ofertę franczyzową spośród wszystkich sieci pizzerii w Polsce.
O opłacalności tego modelu biznesowego najlepiej świadczą przykłady naszych lokali. Wszystkie bez wyjątku przynoszą zyski. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Jesteśmy do Waszej dyspozycji: www.grubybenek.pl.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 554
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 207
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 23
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 21
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
![](/img-tmp/brand07.png)
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.