Forum: Podajemy zarobki franchisobiorców -zaczynam od siebie 1475
czy tylko ja mam wrażenie że ten facet to picer "więkrzego kalibru"?
Magik.
Ps. Nie denerwuj sie tak bo bedziesz fly.fly :)
Z pewnoscia bedzie to juz moj ostatni wpis tutaj bo widze ze nie ma tutaj z kim powaznie porozmawiac. Dziekuje Ciekawemu za wsparcie, oczywiscie nie ma obowiazku mi wierzyc, nie bede tez nikogo namawial aby mi uwierzyl. Wpisujac sie tutaj pierwszy raz nie mialem na celu niczego reklamowac, tylko poprostu wpisac ile mozna zarobic, sam jestem biorca wiec po co mam reklamowac??(puk puk).
Zalosne jest ze dla niektorych 10tys to niewyobrazalna suma, musicie zadac sobie pytanie ile chcecie zarabiac a moze poprostu jestescie zazdrosni? W pewnym momencie juz prawie napisalem z kim wspolpracuje ale teraz sie ciesze ze tego nie zrobilem.
Zgadza sie mam duzo do czynienia z Dominium, jestesmy ich najpowazniejsza konkurencja. Teraz nie bedziecie spac i sie zastanawiac, co to jest?? :) Podpowiem tylko ze narazie wiekszosc naszych punktow jest w centralnej Polsce.
Tak na marginesie nie napisalem na temat Pizzeri Dominium"...juz sie na tym nie wychodzi..."
Pewnie teraz co niektorzy sie nakreca i bede dodawac nowe wpisy, niech im wyjdzie to na zdrowie.Z pewnoscia jeszcze tu wpadne poczytac co ciekawego wpisaliscie.
Zycze wszystkim milej lektury (portal jest super) i przemyslanych wpisow.
Pozdrowienia dla osoby ktora zarabia na ciasteczkach 20tys (wiecie kakao) ;)
Prosze nie piszcie mi ze probuje w jakis sposob zareklamowac nasza siec!!!!
Pozdrawiam
Ja w handlu odzieżą siedzę, ale nie sądzę aby można było lokal gastronomiczny za 65 tys otworzyć, bo, że zaobić 10 można to spoko, ale ta inwestycja pocz. podejrzanie mała.
Gastronom możesz tę inw. rozpisać w szczegółach np.:
- maszyny i urządzenia (kuchnia czy co tam jest itd.)
- urz. fiskalne ewent. sys. komputerowy
- meble do części konsumpycjnej (stoliki, krzesła jeżeli są)
- adaptacja lokalu (ze stanu surowego, tak jak w Centrum Handlowym np.)
- kapitał obrotowy zaangażowany w punkt
Jeżeli to rzeczywiście tak działa jak mówisz to może w to wejdę....
Wtedy zweryfikujesz ew. zarobki Gastronoma, bo są one nazbyt optymistyczne..
Ew. proszę o kontakt: d2k3@interia.pl
Pozdrawiam
Gringo za 65 tys bez problemu otworzysz Pizzerie z piecem elektrycznym. Koszt franczyzy pizzeri z piecem cegielnianym cos kolo 100tys ale pizza o niebio lepsza.
Ciekawy, zarabiasz 2tys bedać rowniez sprzedawac czy zatrudniasz sprzedawce ??
Pozdrawiam
Zwykly REP :(
Moim zdaniem jak wchodzić w franczyze to tylko ze znana marką o dużym potencjale z wkładem własnym minimum 150tys w gore.
Natomiast jeżeli chodzi o rożnego rodzaju sklepy, punkty usługowe to nie ma większego problemu dogadać się z hurtownia albo producentem i działać na własna rękę pod własnym szyldem.
Takie jest moje zdanie.
jak macie sformułowane umowy?ile procent z utargu oddajecie franczyzodawcy?może bedzie łatwiej:)
jak macie sformułowane umowy?ile procent z utargu oddajecie franczyzodawcy?może bedzie łatwiej:)
a dziwisz się ? Popatrz systemy pojawiają się jak grzyby po deszczu i jeszcze szybciej znikają pozostawiając swoich biorców z ręką w nocniku ... niestety polskie wydanie franczyzy to w 99% przpadków prosty schemat: wymyślić byle co - powiedzieć, że to jest super - nie mieć własnych jednostek, ale oferować doświadczenie i wiedzę (nie wiem czym podpartą) - ustrzelić jelenia - wydoić go z kasy - wyjechać na Kanary delektować się kasą, która przyszła bez wysiłku i mieć wszystko w dupie
Zobacz na katalog systemów na tej stronie i zobacz ile z nich idealnie wpisuje się w pozyższy schemat. Więc o czym tu rozmawiać ?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.