Forum: Czy ktoś wspołpracuje z firmą Mila Media? 1475
Milamedia chyba od niedawna działa na rynku, ale bardzo intensywnie pracuje nad swoim produktem. Nie dostajesz samego programu, dostajesz startowy pakiet reklam i ulotek, plus całkiem niezłą prowizję. Ma ktoś na tych zasadach w ofercie 30 gr za przelew ? - bo to jest chyba najważniejsze, no nie ?. Ciekaw jestem jak jest u innych. Ma ktoś dane o prowizjach ?
Zgodzę się, że to młoda firma, ale byle komu banki nie dają 0.30 gr prowizji, i to mnie akurat do nich przekonuje. Dodatkowo ZUSy i te skarbówki, które mają wejść (dla mnie to będzie wyznacznikiem, czy warto, czynie warto). Kto jeszcze ma taką ofertę ? Za te 5000 dostajesz też reklamowy pakiet startowy, o czym nie wspomniałeś. I to wszystko bez płacenia franszyzy. Jeśli znasz bezfranszyzowe inkaso, które ma lepszą ofertę, to ja bardzo chętnie się zapoznam.
Tak na marginesie: na czym ma polegać wg Ciebie późniejsza współpraca z bezfranszyzową firmą ?
Dla porównania GROSIK: płacisz franszyzę, wpłacasz pieniążki do firmy i nie masz już nad nimi kontroli, przelewy są realizowane często ponad tydzień, jak są reklamacje, to jesteś bezsilny, jak np. punkt w Kielcach.
Więc co ? Argumentem pozostaje zabudowa ?
Nikt nie zna tej firmy. Jaki klient wejdzie do punktu Inkaso. I te ceny za opłaty wszystko 1,5zł. I tak nie przekonasz mnie. Nikomu nie zapłacę za samo szkolenie 6 tyś. Żeby jeszcze w tej umowie cos było zagwarantowane.
Każdy z naszych partnerów ma własne konto gospodarcze i na to konto wpłaca zgromadzone środki (my wskazujemy bank, w którym mamy preferencyjne warunki). ... to że banku nie podali akurat w pełni rozumiem. Nie wiem jak to jest w umowie, ale podejrzewam, że tak samo.
Czemu uważasz, że nie przyniosą rachunków ? Znajoma ma 140-160 dziennie na pierwszym punkcie, mając na dodatek albo Mieszka albo Grosik pod nosem. To jest kwestia przekonania klienta. Ludzie się bali, a ona sama zachęcała, żeby zapłacili jeden rachunek i telefonicznie sprawdzili, jak długo pieniążki będą wędrowały na właściwe konto. I wygląda, że tym przejeła trochę klientów Mieszka.
Gdyby było inaczej - nie zakładałaby drugiego punktu.. Milamedia nie daje samego suchego programu, poczytaj to co jest w ofercie,np:
atrakcyjne warunki prowizyjne w Banku z którym współpracujemy,
specjalistyczne oprogramowanie i bezpłatną aktualizację programu BILON oraz PARTNER
bezpłatne materiały reklamowe: flaga, ulotki 3000 szt., 2 szyldy reklamowe format 1000x1500, flagi Gi.
Nie wiem jeszcze co to jest ten PARTNER, ale naprawdę nie znajduję na to argumentów czemu uważasz, że Mieszko czy Grosik jest lepszym wyjściem ? Może napradę coś pomijam ? Samo logo i zabudowa chyba nic znacznego nie stanowi ?
Rzuć jakiś argument na ich korzyść.
Mniej pieniędzy musisz zainwestowac, dokładnie o zabudowę, ale więcej pieniędzy Ci zostaje, bo to Twoja działalność, a nie franszyza. To mnie zdecydowanie przekonuje.
Napisz coś o programie, bo to mnie zwłaszcza interesuje.
A bank - jak bank. Jeśli jest na miejscu - no to dodatkowy plus, bo można pieniążkami natychmiast dysponować, a to chyba dla klienta bardzo istotne, jeśli chodzi o wiarygodność i terminowość przelewów. Jeżeli ktoś zna lepszą ofertę - to ja naprawdę jestem bardzo ciekaw, chętnie się zapoznam. Jeśli nic się nie wydarzy na przestrzeni 2-3 tygodni to myślę, że będę miał wyrobioną opinię.
ile kosztuje uruchomienie takiego punktu?
Znam jeszcze jedne bank który szuka chętnych na uruchomianie punktów w całej Polsce
Ale czy to się opłaci
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.