Lodolandia & Kołacz

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
JEDNA PRZYCZEPA – DWA BIZNESY
Lodolandia & Kołacz na Okrągło to największa i najbardziej rozpoznawalna w Polsce sieć mobilnych punktów sprzedaży ze słodkościami. Lodolandia & Kołacz na Okrągło jest konceptem całorocznym. W sezonie zimowym serwujemy w nim węgierskie kołacze, natomiast w letnim lody świderki i gofry. Dzięki temu łączymy dwie marki w ramach jednego punktu sprzedaży.
Przyczepy gastronomiczne mają znaczącą przewagę nad lokalami stacjonarnymi, ponieważ mogą być zlokalizowane w wielu niedostępnych dla innych biznesów miejscach tj.: na osiedlach, deptakach, skwerach oraz przy marketach i galeriach handlowych. Ponadto, dzięki mobilnej formule, znacząco ograniczamy nakłady finansowe związane z adaptacją lokalu na restaurację.
W ramach współpracy gwarantujemy pełne wsparcie operacyjne, wiedzę w zakresie prowadzenia punktu sprzedaży oraz know-how. Prowadzimy szkolenia praktyczne i teoretyczne, dzięki którym nasi franczyzobiorcy potrafią w efektywny sposób zarządzać swoim biznesem. Wiemy jak wyjść naprzeciw oczekiwaniom współczesnych konsumentów, dlatego wyróżniamy się wysokimi standardami obsługi oraz najwyższą jakością produktów, które uwielbiają miliony klientów w całej Europie.
NAJCZĘSTSZE PYTANIA:
- Od czego zacząć?
Wypełnij formularz kontaktowy lub zadzwoń. Przedstawimy Ci wszystkie możliwości i zaprosimy na niezobowiązujące spotkanie w siedzibie naszej firmy, podczas którego poznasz nas od kuchni i spróbujesz naszych słodkości. Przed wejściem w biznes trzeba go poznać od podszewki.
- Czy muszę rezygnować z dotychczasowej pracy?
Nie ma znaczenia czy pracujesz na etacie, prowadzisz swoją działalność, czy zajmujesz się rodziną. Nasz koncept to jedyny biznes, dzięki któremu z niczego nie trzeba rezygnować. Każdy może zostać naszym franczyzobiorcą, niezależnie od doświadczenia i wykonywanego zawodu.
- Jakiej kwoty potrzebuję na start?
Większość naszych klientów finansuje swój biznes leasingiem, dlatego już 50 tys. złotych umożliwia uruchomienie dochodowego biznesu. Nie musisz się na tym znać, poprowadzimy Cię krok po kroku.
- Jak znaleźć odpowiednią lokalizację?
Mamy największe doświadczenie na rynku street food w pozyskiwaniu lokalizacji, dlatego w ramach współpracy zapewnimy Ci miejsce z dużym przepływem klientów. Do Ciebie należy decyzja, gdzie będziesz prowadzić swój biznes.
- Czy muszę mieć magazyn?
Nasze przyczepy są tak skonstruowane, że pomieszczą towar na 2 tygodnie przy dużym ruchu, dlatego nie trzeba mieć magazynu. Ponadto zapewniamy dostawy kilka razy w tygodniu.
- Czy muszę się na tym znać?
Nie musisz mieć doświadczenia. Przeszliśmy na własnej skórze każdy etap prowadzenia mobilnego biznesu, ponieważ sami pracowaliśmy na punktach sprzedaży i zdobyliśmy szerokie doświadczenie. Bez obaw, nauczymy Cię wszystkiego.
JEDNOSTKI WŁASNE
10
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
640
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Naszym franczyzobiorcom zapewniamy:
- nowoczesną, w pełni wyposażoną przyczepę, gotową do pracy;
- najlepsze lokalizacje w całej Polsce;
- wsparcie w założeniu i prowadzeniu biznesu na każdym etapie;
- prawa do używania znaku Lodolandia & Kołacz na Okrągło;
- wsparcie marketingowe: social media, programy lojalnościowe, akcje promocyjne;
- pakiet szkoleń teoretycznych i praktycznych;
- kompleksowe zaopatrzenie z jednego centralnego magazynu;
- obsługę serwisową;
- stałą pomoc operacyjną.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- brak opłaty licencyjnej,
- brak opłaty marketingowej,
- opłata franczyzowa od 500 zł w sezonie,
- minimalna kwota inwestycji już od 30 tys. zł.
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Od franczyzobiorców oczekujemy:
- przedsiębiorczości,
- posiadania wymaganego kapitału początkowego,
- ukończenia szkoleń,
- przestrzegania wewnętrznych procedur firmy.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Sweet Gallery Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Jutrzenki 99 lok. 101, 02-231 Warszawa
+48 537 631 631
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Marcin Olesiak facebook.com/LodolandiaKolacznaOkraglo/
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Kto może zostać franczyzobiorcą McDonald's oraz w jakie koncepty gastronomiczne warto zainwestować – m.in. o tym przeczytasz w nowym numerze "Własny Biznes FRANCHISING".
Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa bezpieczeństwo finansowe.
W nowym numerze "Własny Biznes FRANCHISING" podpowiadamy, w jaki biznes zainwestować, żeby zwiększyć swoje szanse na godziwe zyski.
Dwa dni wybieraliśmy pomysły na biznes. W sobotę 17X ze względu na rygor czerwonej strefy targi zostały odwołane. Przeczytaj relację z dwóch dni targowych.
W piątek ostatni dzień Targów Franczyza w PKiN w Warszawie. Organizator zapewnił odwiedzającym bezpieczeństwo, spełniając najsurowsze rygory sanitarne. Przyjdź i bezpiecznie wybierz biznes dla siebie!

Otwieramy – stwierdzili przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Pomimo zakazu niektórzy zaczynają odmrażać swoje biznesy. Także franczyzowe.
– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski, menedżer ds. rozwoju restauracji Chinkalnia.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.
Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.
Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.

Teraz można zostać franczyzobiorcą inwestując jedynie 27 000 zł netto. W tym jest już wliczone zatowarowanie!
Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.
Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.
Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy koncept?
Franczyzodawcy marki Falla nie tylko otwierają kolejne wegańskie restauracje. Uruchomili również nowy koncept.
Antoni Policht otworzył restaurację pomimo lockdownu gastronomii. Czy nie żałuje swojej decyzji?

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.