Tokyo Chessecake Bakery
INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Pierwsza w Polsce sieć cukierni specjalizująca się w autentycznych japońskich sernikach. Firma rozpoczęła działalność w czerwcu 2022 roku w Poznaniu, stawiając sobie za cel spopularyzowanie tych niezwykle lekkich ciast w Europie. Serniki japońskie, choć szóste pod względem popularności na świecie, na Starym Kontynencie wciąż ustępują miejsca innym deserom. W TCB wypieki powstają na miejscu w szklanych piekarniach, z użyciem zaledwie kilku najwyższej jakości składników, pozyskiwanych od regionalnych producentów.
Receptura łączy w sobie bogactwo klasycznych polskich serników z powietrzną lekkością francuskich sufletów. Flagowym produktem jest sernik TCB Classic, który charakteryzuje się puszystą, delikatnie słodką strukturą, dającą efekt „trzęsącej się galaretki” (bouncy cheesecake). Oprócz klasycznego smaku, cukiernia oferuje codzienne warianty, takie jak pistacjowy, czekoladowy i OREO, a także sezonowe, np. matcha czy lawendowy. Asortyment poszerzają również torty TCB tworzone na bazie serników oraz rożne inne słodkości.
Obecnie Tokyo Cheesecake Bakery zaprasza gości do swoich trzech wyjątkowych lokalizacji w Poznaniu, między innymi na Placu Kolegiackim i w Okrąglaku. Cukiernie oferują nie tylko wyjątkowe wypieki, ale także doskonałą kawę kraftową z lokalnej palarni i możliwość spędzenia czasu w nietuzinkowym, przyjaznym zwierzętom wnętrzu. Dla klientów, którzy nie chcą wychodzić z domu, firma zapewnia również dostawę swoich produktów za pośrednictwem platformy Wolt. Strona internetowa zachęca również do współpracy, udostępniając szczegółową ofertę franczyzową dla przedsiębiorców.
JEDNOSTKI WŁASNE
3
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Kompleksowe wsparcie na każdym etapie
TCB zapewnia wsparcie od startu do codziennego prowadzenia punktu. Udostępnia doświadczony zespół, skuteczną komunikację i narzędzia do wymiany doświadczeń między partnerami.
Wartość dla franczyzobiorcy: Pewny start, szybkie rozwiązywanie problemów, stałe wsparcie i poczucie wspólnoty.
Szkolenia, rozwój i standardy
TCB regularnie organizuje szkolenia i webinary dla franczyzobiorców oraz ich zespołów. Dbać o wdrożenie jasnych, praktycznych standardów obsługi, sprzedaży i zarządzania.
Wartość dla franczyzobiorcy: Rozwijanie kompetencji, lepsza jakość obsługi i uporządkowane zasady działania w ramach sieci.
Cyfrowe narzędzia zarządzania
TCB zapewnić dostęp do CRM wspierającego zarządzanie sprzedażą i relacjami z klientami oraz do platformy online ułatwiającej komunikację i wsparcie techniczne.
Wartość dla franczyzobiorcy: Większa kontrola nad biznesem, szybsze podejmowanie decyzji i wygodna współpraca z centralą.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
Od 450.000 netto
- Oplata wstępna 30.000
- Kazdy następny lokal 15.000
- Royalty 2,5% obrotu brutto
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Tylko duże miasta, lokalizacje w centach miast o dużej frekwencji, podstawowe doświadczenie w prowadzeniu własnego biznesu.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Robert Neumann
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma D TWO Sp. Z o. o. (Ks. I. J. Skorupki 5, 00-546 Warszawa). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Tokyo Chessecake Bakery oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie t-c-b.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Dobra decyzja
/18.12.2025
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
The Real Pizza Company działa już w Wielkiej Brytanii i Indiach, a teraz chce wejść na polski rynek.
W tym roku Chinkalnia otworzyła trzy restauracje w Polsce, a jeszcze w grudniu uruchomi lokal na śródziemnomorskiej wyspie.
Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.
Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.
Definicja franczyzy
/18.07.2008
Franczyza to rodzaj współpracy między niezależnymi przedsiębiorcami. Franczyzodawca udostępnia swoje „know-how” oraz markę, ale w zamian pobiera opłatę od franczyzobiorcy, który może korzystać ze sprawdzonego pomysłu na biznes.
Umowa franczyzy jest podstawą, w oparciu o którą budowane są stosunki między franczyzodawcą a franczyzobiorcą. Jakie postanowienia powinna zawierać?
Rekrutacja franczyzobiorców to złożony proces. Podpowiadamy, jak się do niego przygotować, gdzie szukać i jak rekrutować franczyzobiorców.
Wśród najważniejszych przepisów regulujących umowę franczyzy należy wymienić kodeks cywilny i szereg przepisów prawa polskiego i międzynarodowego.
Franczyza umożliwia szybki i intensywny rozwój sieci sprzedaży produktów lub usług.
Wysmakowane połączenie
/24.11.2025
KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?
Sfinks Polska notuje wzrost rentowności w III kwartale 2025 r., mimo spadku przychodów jednostkowych. To efekt konsekwentnego przechodzenia na franczyzę.
Sulaiman Kebab ma dla franczyzobiorców atrakcyjną promocję. Dzięki niej mogą zaoszczędzić 40 proc. na inwestycji.
AM AM Kebab wprowadza aplikację lojalnościową, aktualizuje ofertę i zapowiada nową kampanię reklamową. To największe zmiany w działalności marki od początku jej istnienia.
Pierwszy punkt Mistrza Piekarza działa dopiero od kilku miesięcy, a sieć już planuje dalszą ekspansję. Nowy model mobilnej piekarni przyciąga przedsiębiorców m.in. niską kwotą początkowej inwestycji.
Sushi Bistro wprowadza zmiany w menu i chwali się wzrostami sprzedaży.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Najlepsze franczyzy 2025 to przegląd najciekawszych konceptów z różnych branż – od gastronomii i fitnessu, przez bankowość i sklepy spożywcze, aż po edukację i usługi. Sprawdź, jakie licencje otwierają dziś drogę do własnego biznesu i które marki warto mieć na oku.
Franczyza w branży usługowej to kierunek, który zyskuje na znaczeniu. Nic dziwnego, że coraz więcej sieci usługowych rozwija się w modelu franczyzowym, a przedsiębiorcy zaczynają w nich widzieć realną szansę na własny biznes.
Franczyza to nie samograj. To model współpracy, w którym sukces w dużej mierze zależy od ciebie. Zanim kupisz licencję na biznes, warto sprawdzić, czy odnajdziesz się w roli franczyzobiorcy i czy wybrana branża pasuje do twoich umiejętności i predyspozycji.
Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.
Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.