Gruby Benek

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Gruby Benek to ogólnopolska sieć pizzerii, zrzeszająca 40 niezależnych partnerów. Szeroka oferta asortymentowa dla Klienta, niepowtarzalna receptura ciasta, doskonałe zaplecze technologiczne oraz pełna standaryzacja wielu obszarów funkcjonowania restauracji to tylko jedne z nielicznych przewag konkurencyjnych jakie posiadają nasi franczyzobiorcy.
20 lat na rynku
Jako sieć nieustannie badamy rynek i na bieżąco reagujemy na zachodzące zmiany. Posiadamy sprawdzone know-how poparte prawie 20-letnim doświadczeniem, dzięki czemu jesteśmy rzetelnym partnerem do współpracy. Jeśli chcesz rozpocząć przygodę z własnym biznesem, sprawdź co gwarantujemy naszym partnerom.
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
45
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU

INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Decydując się na współpracę z nami otrzymujesz wsparcie na każdym etapie współpracy. Jako sieć:
- prowadzimy działania marketingowe o zasięgu ogólnopolskim,
- generujemy dla Twojego lokalu zamówienia online przez stronę www.grubybenek.pl,
- zapewniamy pomoc w wyborze lokalizacji oraz negocjujemy warunki umowy najmu,
- od momentu podpisania umowy zostajesz objęty opieką koordynatora regionalnego,
- otrzymujesz od nas projekt technologiczny i wizualizacyjny lokalu,
- wszelkie prace związane z otwarciem restauracji realizujesz zgodnie ze szczegółowo rozpisanym harmonogramem,
- udostępniamy przez lata wypracowane kontakty handlowe wraz z atrakcyjnymi warunkami zakupu,
- uczestniczymy w rekrutacji personelu,
- szkolimy i przekazujemy wszystkie technologie i receptury,
- przekazujemy procedury operacyjne, standardy działania oraz obsługi klienta,
- przygotowujemy spersonalizowany plan kampanii promującej otwarcie Twojego lokalu,
- otrzymujesz od nas bezpłatnie system sprzedażowy, który usprawni codzienną pracę w Twoim lokalu/
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- opłata licencyjna - 5 tys. zł netto,
- opłata franczyzowa - 1,4 tys. zł netto,
- przewidywany koszt inwestycji - od 60 tys. zł ( wysokość kwoty uzależniona jest od stanu lokalu, metrażu oraz zakresu prac jakie należy wykonać).
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Franczyzobiorca nie musi mieć doświadczenia w prowadzeniu lokalu gastronomicznego. Nasz zespół doświadczonych ekspertów przekaże wszystkie ważne informacje oraz nauczy „kręcić placki”. To czego oczekujemy to zaangażowania, sumienności, kreatywności, pozytywnego nastawienia oraz posiadania wymaganych środków finansowych.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Gruby Benek Sp. z o.o.
ul. H. Sienkiewicza 82/84, 90-318 Łódź
509 000 056
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Katarzyna Włodarczyk-Pięta
tel. 509 000 056
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Szyld Grubego Benka zawisł ostatnio w Gdańsku i Warszawie. W planach są otwarcia kolejnych pizzerii.
W wydaniu październikowym "FRANCHISING" zdradzamy receptę na sukces w biznesie. Poza tym prezentujemy SuperBrands na Targach Franczyza. W numerze gratisowy bilet wstępu na targi.
Już w październiku Targi Franczyza. Kandydaci na przedsiębiorców będą mogli wybierać spośród 200 konceptów franczyzowych. Sprawdź, jakie marki spotkasz w Pałacu Kultury i Nauki.
Co robić, gdy własne oszczędności nie wystarczą na uruchomienie firmy? W nowym "FRANCHISING" radzimy, gdzie szukać dofinansowania i franczyzodawcy, który dołoży się do biznesu.
Gruby Benek chce zamknąć ten rok z liczbą 10 nowych otwarć na koncie. Jest już na półmetku.

Otwieramy – stwierdzili przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Pomimo zakazu niektórzy zaczynają odmrażać swoje biznesy. Także franczyzowe.
– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski, menedżer ds. rozwoju restauracji Chinkalnia.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.
Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.
Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.

Teraz można zostać franczyzobiorcą inwestując jedynie 27 000 zł netto. W tym jest już wliczone zatowarowanie!
Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.
Kto może zostać franczyzobiorcą McDonald's oraz w jakie koncepty gastronomiczne warto zainwestować – m.in. o tym przeczytasz w nowym numerze "Własny Biznes FRANCHISING".
Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.
Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy koncept?
Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa bezpieczeństwo finansowe.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.