FIRMA
Franczyza nie dla wszystkich
„Przekształcenie biznesu w sieć franczyzową może być opłacalnym krokiem. Ale ten krok może zrobić tylko zyskowna firma, która ma czym podzielić się z franczyzobiorcami” – mówi Michał Skubiszewski, konsultant z firmy doradczej PROFIT system.
Jak zostać prywatnym kucharzem?
Paweł Sitarz odkrył niszę w gastronomii i został pierwszym mobilnym kucharzem w Polsce. Ile zarabia i kto korzysta z jego usług?
Dwa biznesy naraz – szkoła tańca i kawiarnia
Szkoła tańca i kawiarnia Mała Sicilia to dwa polskie biznesy Stefano Terrazzino. W drzwiach witają nas ścięte głowy Maura przerobione na doniczki.
Zarabiają, bo dowożą
Rozwożą klientom posiłki z restauracji albo zakupy ze sklepu. Zarządzają flotą kurierów. To jednak nie Glovo ani Pyszne.pl. To franczyzowa Stava.
Co Polacy lubią jeść w restauracji?
Jurek Sobieniak, doświadczony restaurator, zdradza przepis na zyskowną knajpę.
Jak otworzyć restaurację McDonald’s?
Patrycja Niedźwiecki prowadzi z mężem już trzy restauracje pod złotymi łukami. Jak wygląda franczyza Maka „od kuchni”?
Ile kosztuje stres?
Czy da się wycenić radość, stres i smutek? Anna Węgrzyn z Centrum Zmiany w Życiu opowiada o psychologii typowego Polaka. Otwieramy poradnię psychologiczną.
FIT Lovers szukają wspólnika
Para trenerów fitnessu, Pamela Stefanowicz i Mateusz Janusz, znanych jako Fit Lovers zainwestowała w nieruchomości w Gruzji. Czy biznes im idzie?
Po co komu franczyza?
Kto zna odpowiedź na pytanie „po co komu franczyza?” Odpowiada Arkadiusz Słodkowski, członek zarządu PROFIT system, największej w Europie firmy doradczej we franczyzie.
5 kłamstw o franczyzie
Czy franczyzobiorca to pracownik? Nie! – z tym i innymi kłamstwami na temat biznesu we franczyzie rozprawia się Arkadiusz Słodkowski.