Forum: Getin franczyza - jakie są warunki wejścia - finanse i bankowość 106
To nie zależy od regionu tylko od opiekuna, a tego można zmienić. Moja opiekunka jest bardzo kompetentna i zorganizowana, więc współpraca jest OK.
Współpraca z oddziałem macierzystym także świetna, więc narzekać nie mogę....
Jak pisałem wcześniej, otwieranie placówek może być opłacalne w miastach pow. 20.000 mieszkańców. Dla mnie jest.
Jednak nie dziwię się osobom, które pootwierały w mniejszych mieścinach i teraz narzekają.
Dodatkowo wchodzą teraz nowe produkty, które dostarczą dodatkowych dochodów, można się było spodziewać, bo przecież fuzja z Noble miała podnieść ilość produktów depozytowych i inwestycyjnwch. Lokaty też idą od listopada lekko w górę, a obecne bez podatku Belki już przyciągają nowych klientów. Sprzedam swoją placówkę, ale za odpowiednią cenę, bo w przeciwnym wypadku będę musiał się sklonować. :)
Pozatym wyłączność powoduje, że musiałbym szukać "partnera" na nowy biznes.
Witam, dwa tygodnie temu podpisałam umowę z tym bankiem i jest OK,
a na tym forum widzę coraz więcej postów o sprzedaży placówek tego banku.
Może mi ktoś to wyjaśnić, kto już prowadzi takie placówki.
Pozdrawiam
a to ciekawe więc pewenie ci wszycy agenci wypowidający się na poniższym forum to banda nieudacznicków?:
http://www.franczyzawpolsce.pl/aktualnosci/aktualnosci/1989-franczyza-w-getin-banku-bywa-pod-gorke
i jeszcze więcej komentarzy:
http://www.franczyzawpolsce.pl/aktualnosci/aktualnosci/1966-getin-bank-wkrotce-zakonczy-rozwoj-franczyzowy
Getin jest na drugim miejscu pod względem udzielania kredytu. Nie jest tak źle jak się wszystkim wydaję.
Te wszystkie placówki które są na sprzedaż to placówki ludzi które mają takich banków po 2-4 i po prostu tego nie ogarniają.
Warto wziąść pod uwagę, że to 100% polski bank, a co zatym idzie, żaden kryzys na świecie nie wpłynie na niego.
Jak czytam o odstąpieniu/sprzedaży kolejnych "dochodowych" placówek, to dochodzę do wniosku, że franszyzobiorca jest coraz częściej źródłem finansowania działalności banku.
W najblizszym czasie rozpoczynam współpracę z Getinem. Jeśli ktoś z okolic trójmiasta posiada wyposażenie,które chciałby sprzedać to niech da znać.
Witam
Zastanawiam się nad otwarciem placówki Getin Noble Bank. Chciałbym zapytać kogoś z obecnych franczyzobiorców jaki jest maksymalny akceptowalny czynsz za lokal i jak aktualnie jak układa się współpraca i czy nie jest trochę za późno, aby wchodzić w ten biznes(?)
Pozdrawiam
dlaczego od razu tragedia ?
pozbyłem sie tego g.....a i świat znów widzę w różowych kolorach....:)
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.