Forum: BPH - finanse i bankowość 106
Pozdrowionka Magik
pozdro
Na tym portalu zwykle jest tak, ze jak się jakaś sieć ordynarnie reklamuje na forum, a nie ma jej w Katalogu (a skarbonki nie ma)to ten bieda marketing jak najgorzej swiadczy o jakosci sieci. Uwazajcie na szajs cwaniaków, biorcy!
Oferta BPH nie jest tak tania jak punkty kasowe ale pozwala na przestrzeni paru miesięcy osiągnąć spory dochód. Bank umożliwia leasing sprzętu i wyposażenia, szkoli personel i wspomaga reklamowo. Oferta agencji to 90% oferty banku. Ja będę tworzył agencje 2-3 osobowe choć są i możliwości otwierania agencji „okienkowej” w stylu PKO, GROSIK czy MIESZKO. Jeśli chodzi o zysk to prosty przykład na ROR-ach: miesięcznie 30 kont zakładam kosztujących klienta około 5 zł miesięcznie to daje nam 150 zł i dziele na pół czyli 75 zł dla mnie razy 12 miesięcy to jest 900 zł stałych dochodów miesięcznie średnio mały oddział posiada około 600 do 1200 ROR-ów do tego dochodzi prowizja od wpłat i wypłat, kredytów gotówkowych i hipotecznych. Nie pisze tu o kontach firmowych bo do końca bank sam jeszcze nie wie jak to rozwiąże bo z firmami małymi nie ma problemu ale tam gdzie przychodzą dwa lub więcej podpisów mają jakiś problem ( pewnie chodzi o podgląd podpisów do weryfikacji). Jestem na etapie podpisywania umowy i będę otwierał na początek 2-3 agencje.
PS. Ponoć w Sejmie jest ustawa mówiąca o zakazie prowadzenia agencji opłat, ciekawe co koledzy na to?
Pozdrowionka Magik.
Interesuje sie równiez BPH wiec chcialbym zapytac Ciebie o kilka dosłownie rzeczy.
Bede bardzo wdzieczny za Twój odzew
Pozdrawiam
Paweł
dla wszystkich zainteresowanych podaje kontakt do mnie na GG:247049, Skype: Magik..pl, mail: janusz_bpf@poczta.onet.pl
Szanowni Forumowicze!
W najnowszym numerze Franchising Info tematem numeru jest inwestycja w oddziały bankowe i punkty kasowe. Zachęcamy do lektury!
Zamów nowy numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/
"Bankowy biznes dla każdego"
Własny, prestiżowy biznes, o którym można opowiedzieć całej rodzinie. W dodatku opłacalny. Własny oddział znanego banku. Nie dość, że to możliwe, to jeszcze można wybrzydzać i przebierać w ofertach. Od roku banki zaczęły ścigać się w pozyskiwaniu partnerów do prowadzenia agencji. W artykule opisane są m.in. następujące sieci: MultiBank, Dominet Bank, BPH, Eurobank.
"Rachunki do wyrównania"
Punkty kasowe z Białegostoku opanowały cały kraj. Coraz więcej osób płaci w kasach rachunki za gaz, czynsz czy światło. Jakie są perspektywy rozwoju sieci punktów kasowych? W artykule opisane są m.in. następujące sieci: Agencja Finansowa Grosik, Punkt Finansowy Mieszko, Polska Agencja Finansowa i Multikasa.
W najnowszym numerze Franchising Info tematem numeru jest inwestycja w oddziały bankowe i punkty kasowe. Zachęcamy do lektury!
Zamów nowy numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/
"Bankowy biznes dla każdego"
Własny, prestiżowy biznes, o którym można opowiedzieć całej rodzinie. W dodatku opłacalny. Własny oddział znanego banku. Nie dość, że to możliwe, to jeszcze można wybrzydzać i przebierać w ofertach. Od roku banki zaczęły ścigać się w pozyskiwaniu partnerów do prowadzenia agencji. W artykule opisane są m.in. następujące sieci: MultiBank, Dominet Bank, BPH, Eurobank.
"Rachunki do wyrównania"
Punkty kasowe z Białegostoku opanowały cały kraj. Coraz więcej osób płaci w kasach rachunki za gaz, czynsz czy światło. Jakie są perspektywy rozwoju sieci punktów kasowych? W artykule opisane są m.in. następujące sieci: Agencja Finansowa Grosik, Punkt Finansowy Mieszko, Polska Agencja Finansowa i Multikasa.
PS. uwazam ze ludzie ktorzy wypisuja tu rzeczy o oszustwach i machlojach niektorych firm to sa NIEUDACZNICY BEZ KOHONES(czy jakos tam),marudzenie mnie nie interesuje.Jak ktos ma problemy emocjonalne i wylewa je tutaj to dzieki
tak jak wszyscy przyszli agenci BPH czekam na pierwsze moje otwarcie, a miałem problemy z KRS-em (z EKD) i czekam na wpis do rejestru spółek. Mam przygotowane trzy lokalizacje i tylko czekam na rejestracje. Co do opłacalności to nie jest różowo, naprawdę trzeba mieć pojęcie co się robi bo na samych opłatach będzie ciężko wyżyć i tylko kredyty pozwolą Ci godziwie zarabiać. Jeśli wejdą firmy do obsługi to na nich będzie można zarobić ale na pewno trzeba się będzie nalatać. Jeśli pytasz o to czy to się opłaca to nikt Ci tego nie powie po 4-5 miesiącach, a jeśli pytasz to pytaj o konkretne rzeczy czy działania.
Pozdrowiona Magik.
Do 15–ego marca planuje otworzyć dwie placówki.
a i jeszcze jedno wiele zalezy od ludzi, którzy będą u Ciebie pracować
Czy na tym forum musza się wypowiadać tacy mądrale jak ty, którzy nie mają nic do powiedzenia na dany temat.
Wiele sieci na całym świecie, handlowych i usługowych jest oparta na franczyzie jak byś poczytał podręczniki ogólnie dostępne to zapewne zdziwiony zostaniesz jaki to ogrom. Ja sam mam franczyze handlowa i jestem bardzo zadowolony, bo niby czemu mam wyłamywać drzwi, które ktoś przedemną otwiera.
Franczyza, czy tez zlecanie obsługi przez firmy zewnętrzne jest najlepiej rozwijającą się dziedziną przedsiębiorczości na świecie, a i w naszym kraju zaczyna się rozwijać np. telemarketing, księgowość, różne biura doradcze czy projektowe czy wreszcie przedstawicielstwa firm z całego świata.
Tak więc zastanów się Polo co piszesz zanim napiszesz.
Pozdrowiona Magik
GG:247049
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.