Forum: BPH - finanse i bankowość 106
Dostałem wykładnie z Oddziału grup ryzyka do 2 lub 3 grupy możemy kwalifikować osoby które maja aktualnie kredyty lub karty kredytowe w innych bankach pow 6 lub 24 miesięcy i spłacają systematycznie niekoniecznie w BPH. Opiekun nasz bedzie je sam przekwalifikowywał jak sprawdzi chistorię kredytową i to już robi.
mam pytanko. czy obsługujecie pożyczkę gotówkowa ( nie chodzoi mi o pożyczke od ręki). jak tak to jaką macie prowizja?
Witam cie Adamie, strasznie tu pusto i tematy jakies slabe, brak ognistych polemik, pewnie wszyscy ostro pracuja w soboty i niedziele, dla tego nie maja sily na pisanie w poniedzialek :)
A ameryka to taki prosty kraj, moge sobie otwierac firmy jedna po drugiej w ciagu jednego dnia i nikomu to nie przeszkadza, ze jestem z PL, nikt nie chce odemnie na koniec miesiaca daniny na ZUS itp.
Wolny kraj, tylko ten jezyk w pismie jest nie dla mnie :(
Amerykanie sa tacy infantylni, ze czasami az przykro.
Np. agenci lub multiagenci bankowi to juz przedewszystkim polacy, hindusi, rosjanie,chinczycy, strasznie malo jest w tym zawodzie amerykanow w NY. Oczywiscie sa wlascicielami firm i maja pracownikow ale nigdy sami nie obsluguja klientow.
Taka sama sytuacja jest w nieruchomosciach 25% jest tam tylko amerykanow, reszta to naplywowi w I lub II pokoleniu jeszcze umiejacy przezyc w buszu takij jakim jest dla nich (amerykanow) Polska.
Spadam na kolacje :)
Pozdrowionka dla wszystkich Magik
Ps.
w NY jest 21:00, a w PL 03:00
po NY chodzilem dzis w koszuli, bylo 14C
a co z naszą prowizją?
Na dobry poczatek można wykupić abonament tylko na miesiąc - efekt murowany
Ale w to serdecznie wątpie.
99,9% korespondencji do dawców od potencjalnych biorców pochodzi właśnie z kont prywatnych komercyjnych.
A po drugie po co mam płacić skoro mogę miec coś za darmo chyba nie myślisz że ludzie beda zakładali kąta za 120 zł/rok żeby napisać do paru interesujących ich firm.
Można wykorzystać do celów prywatnych ale po co skoro można za darmo?
I jak to jest z upadloscia osob prywatnych?
w USA niema czegos takiego jak ZUS dla wlasciciela firmy, wszystkie koszty ubezpieczeniowe ukryte sa w podatku dochodowym (tabele z progresja podam jak ja bede mial), ktory sklada sie z kilku podatkow, a jak nie ma dochodu to i nie ma podatku he he.
Oprocentowanie kredytow hipotecznych to okolo 5-6.5%, a prowizja zaczyna sie od 5% w gore :) :)
Kredytow gotowkowych praktycznie nie ma, wszyscy maja karty kredytowe i na nich zaciagaja kredyt, ktory nie jest tani od 8- 18%, a maja tych kart co najmniej 3-5 szt.
Co do upadlosci to nie bardzo mam z kim pogadac na ten temat, ale jak tylko bede cos wiedzial to dam znac.
Pozdrowionka Magik
to sa tabele dla osoby fizycznej prowadzacej dzialalnosc gospodarcza lub utrzymujaca sie z pracy (gotowka, bo jesli na czek, to mu co miesiac odbijaja z czeku podatak). Ha - podatek ten placi sie raz do roku po zakonczeniu roku podatkowego, wylicza sie podatek, ktory placi sie do kwietnia roku nastepnego.
Moze ktos to policzy na wlasnym przykladzie (podatek dochodowy) jaka to jest kasa?
Magik
http://www.mortgage-investments.com/Investors_in_Real_Estate/tax-tables.htm
PS. stan NY
Przecietnie pracuje sie 40 lat
Prowadac firme placisz, powiedzmy 800zł
Zakladam ze ZUS przez 40 lat jest staly (oj ja naiwny!!!!)
40 x 12 x 800 = 384000 złotych
Zainwestowc to w najmniej ryzykowny instrument obligacje skarbu państaw, ok. 5%.
Emeryture otrzymojemy przcietnie przez 25/ 30 lat.
384000 podzielic przez (30 x 12) = 1066 zł
Zakładam, ze ZUS nie rosnie.
Trzeba wiedziec, ze nie cale 800 idzie na nasza emeryture.
A 384000 zł ile moze wynosic po 40 latach inwestowania?
Fudusze emerytalne daja wzrostu ok 14%
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.