Forum: BPH - finanse i bankowość 106
Tak, oczywiście zgadzam sie z tobą, że będzie to wielki problem dla agencji, które mają obok siebie Pekao
Mam upatszony lokal na osiedlu (bloki) zamieszkały przez około 2 tysiące osób (może troche mniej lub więcej) jest to lokal w pewnym ciągu handlowym sklep spożywczy, sklap papierniczy, sklep mięsny, apteka, nieco dalej kiosk oraz agencja pocztwoa i chciałbym tam uruchomić agencję BPH
1. Czy taka lokalizaja dla tego rodzaju biznesu jest do przyjęcia?
2. Ile czasu potrzeba na wszystkie formalności w oddziale?
3. Czy BPH pobiera jakieś opłaty na licencje przy uruchamianiu agencji?
4. Jak wygląda marketing ( czy dostajecie jakieś ulotki)
Osobiste do Magika
Czy porównywałeś oferty BPO I BPH? Jakie są różnice w sprzedawanych usługach ( paleta usług)? Słyszałem ze BPO ma bardzo ubogą.
Dzieki za odpowiedzi.
I co ja mam ci odpowiedzieć, nie znam miejsca, ani rynku, ale spróbuje zwrócić ci uwagę na pewne szczegóły, którymi można się kierować planując lokalizacje:
1. 2 tys. to nie za wiele
2. jak stare jest osiedle, czy to nowe budownictwo (np. z dostępem do Internetu czy nie) czy stare (starsi ludzie częściej sięgają po pożyczkę).
3. ilu klientów na tym terenie posiada Bank BPH
4. gdzie znajduje się najbliższy bankomat BPH lub Euronetu
5. spotkanie z dyr. najbliższego oddziału i dyr. regionalnym do spraw agencji czy interesuje ich ta lokalizacja oni też udzielą ci wszystkich informacji i skierują cię na szkolenie.
6. na otwarcie dostajesz „pakiet startowy” i 3 tys. na marketing
7. nie ma opłaty licencyjnej
8. podstawową różnicą w ofercie jest to że kiedy jesteś za logowany na platformie banku dokonujesz transakcji w czasie rzeczywistym, a nie wydzwaniasz i nie latasz do oddziału z dyskietkami.
9. weszły Miś-ie (dziś pozyskałem pierwszego klienta na rachunek i limit na tym rachunku) i cena większości usług jest niższa itp.
Oczywiście to nie wyczerpuje tematu jest bowiem wiele naukowych sposobów badania rynku i czym więcej zgromadzisz o nim danych tym lepiej dla ciebie.
Pozdrawiam Magik
Wiem iż dostają raporty z Forum na maila.
Zapraszam :))
1. Ile stanowisk masz w kasie?
2. Jaki teren masz do działania (liczba mieszkańców, czy to jest jakieś osiedle czy miasto)?
3.Ile czasu trwało uruchomienie twoejej agencji?
4. Jak Tobie się współpracuje z BPH? Pomagają w prowadzeniu Agencji czy ani ani pomagają ani nie przeszkadzją? Jaka pomoc proponują?
Wiem ze Ciebie trochę męczę, ale sam rozumiesz.
1. W pierwszej Agencji stanowisk do obsługi klienta mam dwa, ale myślę o ubezpieczeniach to może będzie trzy, a w drugiej jest tylko jedno stanowisko.
2. gmina, poniżej 8,5 tys. mieszkańców, a w drugim wypadku miasto i gmina około 12 tys. mieszkańców
3. uruchomienie agencji trwało około 6 tygodni
4. współpraca z oddziałem jest bardzo dobra, nie mają za wiele czasu, który mogliby mi poświęcić, ale sprawy załatwiają w miarę szybko. Z biurem do spraw Agencji współpraca układa się bardzo dobrze jak tylko poproszę o jakąś pomoc to ją dostaje.
pozdrawiam Magik
pozadawiam Magik
Pozdrawiam Magik
Pozdrawiam Magik
Magiku czy możesz napisać jaką masz lokalizacje ( ścisłe centrum, 100m od niego a może 200) jaki masz metraż i ile płacisz za wynajem ?
Dzięki
Jestem prawie w ścisłym centrum. W promieniu 200m mam trzy banki spółdzielcze i PKO BP, a i niedaleko SKOK. Powierzchnia lokalu to 32 m2, a czynsz powyżej tysiąca zł z ogrzewaniem.
Magik
A czy to jest zabronione?
Ja też się wypowiadam w większości tematów i co z tego? To nie powód żeby nie czytać ciekawych wypowiedzi.
A teraz zabierz swoje zabawki i idz umyj rączki bo kaszka stygnie. MY nie chcemy się z tobą bawić!
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.