Forum: BPH - finanse i bankowość 106

Magik 31.07.2005 *.bog80.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Sorry, ale moja wypowiedz była skierowana do Grzegorza.
Tak, oczywiście zgadzam sie z tobą, że będzie to wielki problem dla agencji, które mają obok siebie Pekao

MK 02.08.2005 *.bhv74.neoplus.adsl.tpnet.pl

Mam kilka pytań do znawców tego tematu (jeżeli Magik będzie uprzemy również się udzielić to będe wdzięczny).
Mam upatszony lokal na osiedlu (bloki) zamieszkały przez około 2 tysiące osób (może troche mniej lub więcej) jest to lokal w pewnym ciągu handlowym sklep spożywczy, sklap papierniczy, sklep mięsny, apteka, nieco dalej kiosk oraz agencja pocztwoa i chciałbym tam uruchomić agencję BPH
1. Czy taka lokalizaja dla tego rodzaju biznesu jest do przyjęcia?
2. Ile czasu potrzeba na wszystkie formalności w oddziale?
3. Czy BPH pobiera jakieś opłaty na licencje przy uruchamianiu agencji?
4. Jak wygląda marketing ( czy dostajecie jakieś ulotki)
Osobiste do Magika
Czy porównywałeś oferty BPO I BPH? Jakie są różnice w sprzedawanych usługach ( paleta usług)? Słyszałem ze BPO ma bardzo ubogą.
Dzieki za odpowiedzi.

MK 02.08.2005 *.bhv74.neoplus.adsl.tpnet.pl

Sory PKO ani BPO

Magik 02.08.2005 *.boj59.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Witaj,
I co ja mam ci odpowiedzieć, nie znam miejsca, ani rynku, ale spróbuje zwrócić ci uwagę na pewne szczegóły, którymi można się kierować planując lokalizacje:
1. 2 tys. to nie za wiele
2. jak stare jest osiedle, czy to nowe budownictwo (np. z dostępem do Internetu czy nie) czy stare (starsi ludzie częściej sięgają po pożyczkę).
3. ilu klientów na tym terenie posiada Bank BPH
4. gdzie znajduje się najbliższy bankomat BPH lub Euronetu
5. spotkanie z dyr. najbliższego oddziału i dyr. regionalnym do spraw agencji czy interesuje ich ta lokalizacja oni też udzielą ci wszystkich informacji i skierują cię na szkolenie.
6. na otwarcie dostajesz „pakiet startowy” i 3 tys. na marketing
7. nie ma opłaty licencyjnej
8. podstawową różnicą w ofercie jest to że kiedy jesteś za logowany na platformie banku dokonujesz transakcji w czasie rzeczywistym, a nie wydzwaniasz i nie latasz do oddziału z dyskietkami.
9. weszły Miś-ie (dziś pozyskałem pierwszego klienta na rachunek i limit na tym rachunku) i cena większości usług jest niższa itp.
Oczywiście to nie wyczerpuje tematu jest bowiem wiele naukowych sposobów badania rynku i czym więcej zgromadzisz o nim danych tym lepiej dla ciebie.
Pozdrawiam Magik

Magik 02.08.2005 *.boj59.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Szkoda że na forum nie wypowie się żaden z Dyr. Do Spraw Agencji ani żaden opiekun.
Wiem iż dostają raporty z Forum na maila.
Zapraszam :))

MK 06.08.2005 *.bid204.neoplus.adsl.tpnet.pl

Magik a mogę wiedzieć coś o twojej agencji, jeżeli nie sprawi to trudności Tobie.
1. Ile stanowisk masz w kasie?
2. Jaki teren masz do działania (liczba mieszkańców, czy to jest jakieś osiedle czy miasto)?
3.Ile czasu trwało uruchomienie twoejej agencji?
4. Jak Tobie się współpracuje z BPH? Pomagają w prowadzeniu Agencji czy ani ani pomagają ani nie przeszkadzją? Jaka pomoc proponują?
Wiem ze Ciebie trochę męczę, ale sam rozumiesz.

MK 06.08.2005 *.bid204.neoplus.adsl.tpnet.pl

Jak zawsze muszę się pomylić nie w kasie tylko agencji

Magik 07.08.2005 *.bof80.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Witaj,
1. W pierwszej Agencji stanowisk do obsługi klienta mam dwa, ale myślę o ubezpieczeniach to może będzie trzy, a w drugiej jest tylko jedno stanowisko.
2. gmina, poniżej 8,5 tys. mieszkańców, a w drugim wypadku miasto i gmina około 12 tys. mieszkańców
3. uruchomienie agencji trwało około 6 tygodni
4. współpraca z oddziałem jest bardzo dobra, nie mają za wiele czasu, który mogliby mi poświęcić, ale sprawy załatwiają w miarę szybko. Z biurem do spraw Agencji współpraca układa się bardzo dobrze jak tylko poproszę o jakąś pomoc to ją dostaje.

pozdrawiam Magik

Grzegorz 07.08.2005 *.aso1.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witaj Magik . Zastanawiam sie nad otwarciem agencji w małej miejscowości i widzę po twojej wypowiedzi że masz taką placówkę w gminie 8.5- tysięcznej Odpisz czy cała gmina ma 8.5 czy tylko miejscowośc w której mieści się twoja placówka , a łącznie z gminą to jest wiecej. Pytam o to bo moja miejscowośc jest podobna.

Magik 07.08.2005 *.bnv38.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Cała gmina to 8,5tys. mieszkańców, do tego dochodzą ościenne gminy, których mieszkańcy przyjerzdźają do nas na zakupy, a obok mnie w promieniu 150 m są trzy Banki Spółdzielcze, PKO BP i SKOK. Bank BPH ma w gminie ponad 1400 ROR-ów, a bardzo wiele osób prowadzących działalność gospodarczą zainteresowana jest pakietami internetowymi, których BS-y nie prowadzą.
pozadawiam Magik

polo 09.08.2005 *.afc219.internetdsl.tpnet.pl

Witam,jaki bank polecilibyście dla małej firmy i dlaczego?

Magik 09.08.2005 *.bom113.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Daj więcej danych np. ile przelewow na miesiac, czy bedziesz codziennie wplacal na konto gotowke, jakie masz banki w okolicy, czy to ma byc pakiet internetowy itp.
Pozdrawiam Magik

polo 09.08.2005 *.afc219.internetdsl.tpnet.pl

Moje pytanie jest raczej natury ogólnej trudno mi teraz określić ile będzie przelewów,czy będe wpłacał co dzień gotówke,chodzi raczej o wybór banku na starcie czy PKO BP,BPH MULTIBANK,CITIBANK,LUKASBANK itd.wgąszczu bankowych ofert trudno się mi teraz poruszać z braku wiedzy wtym temacie.Może jakiś bank szczególnie można polecić początkującym w biznesie.

Magik 09.08.2005 *.bom113.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
to jak badanie serca przez telefon :)
Pozdrawiam Magik

prbank 10.08.2005 *.aos250.internetdsl.tpnet.pl

1
Witam.
Magiku czy możesz napisać jaką masz lokalizacje ( ścisłe centrum, 100m od niego a może 200) jaki masz metraż i ile płacisz za wynajem ?
Dzięki

Magik 10.08.2005 *.bog153.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Cześć,
Jestem prawie w ścisłym centrum. W promieniu 200m mam trzy banki spółdzielcze i PKO BP, a i niedaleko SKOK. Powierzchnia lokalu to 32 m2, a czynsz powyżej tysiąca zł z ogrzewaniem.
Magik

Grzegorz 10.08.2005 *.asp181.neoplus.adsl.tpnet.pl

Nie słuchajcie Magika , bo to czarodziej. Czy nikt z was niezauważył że jego wypowiedzi są w każdym temacie.

MK 11.08.2005 *.bhp208.neoplus.adsl.tpnet.pl

Grzesiu!!!
A czy to jest zabronione?
Ja też się wypowiadam w większości tematów i co z tego? To nie powód żeby nie czytać ciekawych wypowiedzi.
A teraz zabierz swoje zabawki i idz umyj rączki bo kaszka stygnie. MY nie chcemy się z tobą bawić!

Grzegorz 11.08.2005 *.cqy137.neoplus.adsl.tpnet.pl

Sam się przyznajesz MK do tego , że tylko się wypowiadasz. Otwórz sobie budkę z warzywami i weż sie w końcu do pracy .Biznesmeni smieszni to wy może jesteście , ale tylko śmieszni.

polo 11.08.2005 *.afc219.internetdsl.tpnet.pl

Dzięki magik naciebie zawsze można liczyć,a swoją drogą badanie serca przez telefon działa całkiem dobrze,no ale ty wiesz lepiej.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.