Forum: BPH - finanse i bankowość 106
bo
1. Marka
2. W dużej sieci duża siła.
3. Tańszy kredyt
Jeżeli zależy Tobie tylko na sprzedaży kredytów to mie musisz inwestować około 16 000 za mniejszą cenę możesz uruchomic własne centrum z kredytami nawet większej liczbie banków niż 8
uruchomienie 1osobowej agencji to przy obrotnym partnerze poniżej 10 000 a np. 3osobowej mniej niż 20 000 taką sumę można uzyskać od urzędu pracy lub przez inne fundusze tylko żeby było z czego spłacac :(
A jezeli chodz o te centrum kredytowe no to oczywiście że możesz to zorganizować wiele banków idzie ma taką współpracę żeby nie powiedziec ze prawie wszystkie.
A jak to zrobić?
Mieszkasz w Warszawie chyba wszystkie banki maja tam swoje placówki więc zachodzi i sie pytasz wtedy skieruja ciebie do odpowiedniego dyrektorka.
Jeżli mogę wiedziec trudno było załatwic kasę z urzędu? Ile czasi zajął to?
Pozdrawiam
THANX ZA INFO JAK ZROBIĆ KREDYT-HAUS, JEŻELI CHODZI O KASĘ TO JEST DLA OSÓB BEROBÓW DO 25 LAT LUB DLA BEZROBNYCH ABSOLWENTÓW DO 27 LAT, WTEDY DOSTAJESZ DO 12,000 PLN JAKO DOTACJA I NIE MUSISZ SPŁACAĆ JEŻELI UTRZYMASZ SIĘ ROK, NIE JEST TRUDNE JAK NA RAZIE, POPROSIŁEM W URZĘDZIE PRACY O INFO KIEDY TO BĘDZIE, ZADZWONILI I POSZEDŁEM NA TEST PSYCHOLOGICZNY NA KTÓRYM BYŁY PYTANIA TYPU CZY CHCĘ SIĘ POWIESIĆ, CZY CHCĘ SOBIE ODEBRAĆ ŻYCIE, CZY KOMUŚ KIEDYŚ WPIE...., NO WIESZ TAKIE GŁUPIE TE PYTANIA, TERAZ MUSZĘ POCZEKAĆ TRZY TYGODNIE NA ODPOWIEDŹ CZY JESTEM WARIATEM CZY NIE, potem mnie nauczą jak prowadzić działalność gosp. i po dwóch miesiącach nauki dostanę 12000 dotacji na co tylko chcę, myślę nawet żeby z kimś wejść w współpracę, chciałbym zobaczyć jak idzie ta Agencja Magika za dwa miesiące, oczywiście jeżeli będzie chciał się podzielić informacjami.
2-- jeżeli chodzi o kredyt dla przedsiębiorców to można uzyskać 40.000 PLN z BGK w Warszawie przy oprocentowaniu 4.3 % w skali roku z możliwością odroczenia spłat na 6 miechów i obniżają o 10% zadłużenie jeżeli zatrudnisz na biało jednego palanta, to jest oferta dla absolwentów, ale ta dla nie absolwentów chyba jest bardzo podobna. wie ktoś może jakie banki są w tym SAMPI?
pozdrawiam
co do kasy to pogadaj z "alena" ma swoj watek na forum, warto.
Pozyczka od reki sie sprzedaje jako tako, mysle ze jeszcze sie rozkreci.
prowadzilem przed BPH posrednictwo kredytowe i musisz byc albo bardzo mocny albo dobrze cyganic. Sa podobno "agencje", ktore na jednego (bezrobotnego lumpa) klienta uzyskaly 6 kredytow po 5000zl w jeden dzien na podrobione zaswiadczenie (klient dostal 5 stow)i nikt im nic nie moze zrobic (tzn banki) dlatego nazywaja je w bankach "spoldzielniami" :).
Pracowalem przez 4 lata i znam troszke zasady dzialania na rynku i dla tego postanowilem podpisac umowe z BPH. Przedtem praktycznie kazdy, raz obsłuzony klient przepadal teraz posiadając taki pakiet uslug moge trafic do wielu roznych klientow i miec ich stale do obslugi. Dzis przy podpisywaniu umowy banki stawiaja warunki dla agentow np. jesli klient nie zaplaci 3 rat agent zwraca prowizje lub jesli jest szkodowy to bank kieruje sprawe do prokuratory i straszy ze wypelni weksel agenta.
Serio, polecam BPH dla tych co chca uczciwie pracowac i nie mają przerostu ambicji.
Pozdrowionka Magik
PS. troszke to chaotyczne ale pytajcie o konkrety
Magik
POZDRAWIAM
Chcesz zatrudnic 2 osoby? Momim zdaniem 2 000 to wyniesie koszt zatrudnienia jednego pracownika.
Jeżeli nie bedziesz opłacał ubezpieczenia to nie wiem czy znajdzie sie ktos chcacy pracować za 1 000 miesiecznie dolicz prowadzenie firmy wtedy ZUS też płacisz chociaż teraz jak zaczniesz działalność to jest 200 zł z chaczykiem
Pozdrawiam koszty pracownicze moim zadaniem wyniosa około 6 000 na dwie osoby chyba że ty bedziesz jedna z osob pracujacych
OK 11080 razy 6 = ... czemu razy 6 ? bo średnio tyle trzeba żeby wyjść na równo, jeżeli oczywiście się wyjdzie na 0 ... 66 500 pln !!! 66 500 + 20 000 = 86 500 !!!!
teraz szczerze powiedzcie.. mylę się czy nie??
AHA.... MOŻESZ MIEĆ SWÓJ WŁASNY BANK .. ALE CZY WARTO? 86 500 TO TWOJE WYDATKI W PIERWSZYCH 6 MIESIĄCACH W WARSZAWIE!!! TO NIE ŚCIEMA TO FAKT.
calosc kosztow z pracownikiem to od 3000 do 4500zł miesiecznie (bo mam juz dwie agencje)
Moja forma dzialalnosci to Sp. z o.o. a ja jestem rolnikiem ha ha.
Warszawa to wiekszy rynek ale konkurecja jeszcze wieksza niż u Magika
No stażysty możesz szukać dowiec siec w urzedzie tez maja jakies profity dla tych co zatrudniaja studenciaków chyba 3 miesiące pracują za free a pensje urzad pałci ale to sprawdz bo nie jestem pewnien
Stazysta nie jest pracownikiem firmy tylko UP i z tego tytulu nie ponosi odpowiedzialnosci finansowej. UP podpisuje z firma umowe stazowa, umowy moga trwyac od 3 do 12 m. jesli UP ma na to kase :)
Z tego powodu nie wiem czy banki zgodzą sie na uznanie stazysty za pracownika agencji ale sami maja ich bardzo wielu u siebie.
Ja na prawdę nie wiem co w tym jest, ale na tym forum co chwila pojawia się jakiś sfrustrowany cwaniak udający wszystko wiedzącego i pouczający wszystkich innych. Nigdy nie pisałem rzeczy wyssanych z palca lub teorii nie opartych na własnej praktyce, a tu co rusz jakiś zakompleksiony, pseudo biznesmen mnie i innych na tym forum poucza. ” NIE ZROZUMCIE MNIE ŹLE, JESTEM POPROSTU OBIEKWTYWNYM CZŁOWIEKIEM”. O czym taki ktoś pisze, nie posiada podstawowych wiadomości, a często prowadzenie firmy zna z podręcznika lub z placu targowego. Sam chyba nie zna znaczenia słowa „obiektywny” bo to co pisze to czyste złośliwości nie poparte podstawowa wiedzą z tego zakresu. Żyje pewnie w wyimaginowanym świecie stworzonym mu przez mamusie i tatusia i próbuje zabłysnąc na tym forum nie mając pojęcia o tym co pisze.
Pozdrawiam wszystkich Magik.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.