Forum: Praca magisterska - licencjacka o franchisingu 1475
Witam,
Piszę pracę licencjacką na temat franczyzy w branży turystycznej i mam ogromną prośbę do franczyzobiorców, którzy prowadzą biura podróży, hotele czy zakłady gastronomiczne o wypełnenie krótkiej ankiety (czas jej wypełnienia to max 5min.;) ) Pytania są tylko zamknięte. Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety:) a oto link do niej: http://www.ankietka.pl/ankieta/59936/franczyza-w-przedsiebiorstwach-turystycznych.htmlWitam serdecznie,
Piszę pracę magisterską o korzyściach finansowych dla franczyzobiorcy w tytułu podpisania umowy franczyzoej. Temat brzmi wprawdzie inaczej, ale koncepcja jest ta sama :)
Potrzebuję do swojej pracy badawczej danych o:
- jednym przedsiębiorswie
- branża dowolna
- horyzont czasowy min. 10 lat (w tym 4 lata przed podpisaniem umowy franczyzowej, pozostałe okresy - po podpisaniuumowy)
- informacje o przychodach, kosztach, wydatkach, wpływach; ewentualnie jeśli w firmie są prowadzone takie zestawienia, to także: bilans majątkowy, rachunek zysków i strat, przepływy pieniężne, zmiany w kapitale
- może być firma spoza Warszawy, obojętnie...
Aktualnie pracuję i zamierzam pracować nadal w dużej firmie w branży medialnej jako analityk finansowy.
W pracy badawczej zamierzam przeanalizować korzyści finansowe wynikające z franczyzy z wykorzystaniem analizy statystycznej i zinterpretować je za pomocą wskaźników finansowych wraz z ich szczegółowym omówieniem, więc jeśli ktoś się zastanawia, czy jego biznes się w pełni opłaca pod szyldem znanej marki, to w sposób rzetelny postaram się odpowiedzieć na to pytanie :)
Od chętnych do udzielenia pomocy poproszę o mail: lszczypinski@poczta.fm
Pozdrawiam,
Łukasz Szczypiński.
Piszę pracę magisterską o korzyściach finansowych dla franczyzobiorcy w tytułu podpisania umowy franczyzoej. Temat brzmi wprawdzie inaczej, ale koncepcja jest ta sama :)
Zmien temat o korzysciach franczyzodawcow bo w przeciwnym razie informacji mozesz sie nie doczekac;)
Witam serdecznie!
Jak wielu użytkowników tego forum również piszę pracę licencjacką dotyczacą franchyzy, a dokładnie " Roli franchisingu w rozwoju sektora MSP" (MSP - małe i średnie przedsiębiorstwa:)) Duzą część mam już napisaną, niestety wciąż brakuje mi danych do części badawczej. Jeśli ktoś z Was znalazłby chwilkę by pomóc zdesperowanej studentce bardzo proszę o maila: www.moncza88@vp.pl
Potrzebuję informacji o tym czy franczyza dla przedsiębiorców małych i srednich jest opłacalna, jakie sa jej wady i zalety, ogólne spostrzezenia kogoś kto prowadzi badz prowadził biznes oparty na jej zasadach.
Liczę na Waszą pomoc:)
Monika...
Po wypełnieniu dostępne są wyniki.
Z góry dziękuję za podzielenie się informacjami.
Witam!
Zafascynowany franczyzą postanowiłem napisać pracę licencjacką o zachowaniu standardów w jednostkach franczyzowych. Czy ktoś mógłby polecić jakąś literaturę konkretną lub udzielić cennych wskazówek na ten temat?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Michciu
hej, w lipcu obronilem sie z pracy 4,5:)
pisalem na temat systemu franchisingu w jednej z sieci typu fast food lekko nie bylo te materialy...
jesli ktos jest zainteresowany pomoca pisac prosze:) napewno sie jakos dogadamy;)
pozdrawiam
Witam, zwracam się do Franczyzobiorców z uprzejmą prośbą o wypełnienie kwestionariusza dotyczącego franczyzy. Jestem studentka i pisze prace magisterska na temat franczyzy. Wypełniony kwestionariusz wykorzystam swoich badaniach pracy magisterskiej. Jeśli chcą mi Państwo pomóc, proszę podać e-mail, na który prześle kwestionariusz.
Witam.
W tym roku piszę pracę magisterską pt.\" System franczyzowy jako nowoczesna forma rozwoju przedsiębiorstwa\". Pracę chciałbym oprzeć na jakimś koncepie, jednak firmy nie chcą ujawnić żadnych informacji i wcale się im nie dziwię. Jeśli ktoś posiada jakieś materiały, informacje o firmach i chciałby się nimi podzielić to będę wdzięczny za wszelkie informacje. Możemy jakoś się dogadać. GG; 4615555 e-mail: daniel-s88@wp.pl
Witam, piszę pracę na temat: \"Franczyza w świetle usług placówek bankowych. Studium przypadku: Bank Polska Kasa Opieki S.A. i Eurobank\". I między innymi mam porównać wygląd umowy franchisingowej w obu bankach. Niestety chodzę od banku do banku(rozważałam zmianę placówek po odmownej odp. od eurobanku i pko) i nie chcą mi udąstępnić takiego dokumentu powołując się na ochronę danych i interesów klienta. Czy spotkaliście się z taką sytuacją? Gdzie mogłabym uzyskać wzór takiej umowy? Czy może ktoś z Państwa tu na forum zawierał taką umowę i ewentualnie mógłby mi ją udostępnić. Zapewniam, że będzie mi służyła tylko i wyłącznie jako przedmiot analizy w mojej pracy licencjackiej. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :)
Proponuję pogadać z promotorem o zmianie wymagań co do pracy licencjackiej. Aby otrzymać wzór wstępnej umowy trzeba podpisać dokument o zachowaniu tajemnicy handlowej. Druga sprawa to taka, że każda umowa podlega negocjacji i właściwie ilu franczyzobiorców tyle może być różnych umów w ramach tej samej firmy dawcy. Z mojego doświadczenia odnośnie umów franszyzowych to stawka prawnika za samo opiniowanie umowy wynosi 1,5-2tys.
Witam,
piszę pracę licencjacką na temat: Uwarunkowania wykorzystania strategii franchisingowej na przykładzie McDonalda.
Będę wielce wdzięczny, jeżeli podzielicie się jakimś danymi/informacjami itp
kazik72@gmail.com
gg: 6724002
Pozdrawiam
Witam wszystkich. Mam prośbę o pomoc odnośnie pracy magisterskiej o systemach franczyzowych. Temat pracy miałby brzmieć mniej więcej tak: Franczyza jako dobry sposób na biznes.
W pracy w rozdziale pierwszym chciałbym przedstawić porównanie franczyzy z innymi możliwościami prowadzenia własnej działalnosci.
W drugim rozdziale chciałbym opisać rozwój systemów franczyzowych w Polsce i na świecie (z większym nastawieniem na rynek Polski) oraz tendencje w rozwoju tego rynku oraz przedstawić strukturę tego rynku w Polsce.
W rozdziale trzecim chciałbym opisać system franczyzowy jakiejś konkretnej firmy. I właśnie tutaj prosiłbym o pomoc, ponieważ potrzebuję jakąś firmę, z której miałbym jakiekolwiek dane, które udowodniłyby tezę postawioną przeze mnie w temacie. Oczywiście najpierw byłby cały opis systemu, wymagania co do franczyzobiorcy, warunki franczyzy itd. , ale później przydałby się jakieś konkretne dane i właśnie tutaj kieruję do wszystkich swoją prośbę o pomoc w wyborze firmy ewentualnie podsyłanie linków z jakimiś danymi/informacjami lub może ktoś już pisał prace na taki temat i mógłby mi w jakiś sposób ją udostępnić? Za każdą pomoc będe wdzięczny.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Mój mail: marek_d_1@interia.pl
Witam Państwa serdecznie. Celem niniejszej ankiety jest zebranie opinii na temat systemu franczyzowego w jakim Państwo uczestniczą, korzyści i ryzyka z tym związanego a także formy finansowania przez Państwa wykorzystywanego. Badania stanął się częścią pracy licencjackiej. ANKIETA JEST W PEŁNI ANONIMOWA
Oto link do ankiety: http://moje-ankiety.pl/respond-21104.html
UPRZEJMIE PROSZĘ O POWAŻNE POTRAKTOWANIE BADANIA
Grupą docelową są franczyzobiorcy prowadzący swój biznes na terenie
woj. warmińsko-mazurskiego
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.