Forum: Praca magisterska - licencjacka o franchisingu 1475

meridka88 30.09.2010 *.aanm116.neoplus.adsl.tpnet.pl

5

Witam.  W lipcu 2010 roku obroniłam pracę licencjacką na temat franczyzy w Polsce... przeprowadziłam analizę case study i analizę ankiety przeprowadzonej wśród 40 franczyzodawców... Chętnię podzielę się informacjami, które zdobyłam.

powodzenia dla wszystkich piszących :) 

kontakt: 

gg 4029741

mail : printemps_lol@yahoo.pl

Lady avalange 21.10.2010 *.public44879.xdsl.centertel.pl

1
Witam, przymierzam się do pisania poracy licencjackiej o systemach franchisingowych  jako strategii dla wzrostu przedsiębiorstwa. Bylabym wdzięczna za jakiekolwiek materialy, które pomoglyby mi rozeznać się w temacie, sporządzić plan i w rezultacie napisać ciekawą pracę E- mail: ladyavalange@wp.pl

martusiek 04.11.2010 *.static-78-9-97-218.ssp.dialog.net.pl

3

A ja chcialabym znów nadmienić, iż w tym roku również służę pomocą ;]

Na początku 2010 roku bronilam pracy mgr o Franchisingu :)

Najpierw mialam ogromne problemy ze znalezieniem materiałów (więc wiem jak to boli...), jednakże jakos udało mi sie znalesc kilka ksiązek (kawałki lub w calosci) ,wiele stron i artykulów internetowych ,z ktorych ostatecznie udalo mi sie stworzyc niezłą pracę ;)

Posiadam katalog wszytskich tych stron , czesci ksiązek (lub calosci) w formacie PDF ( niektore przerobione bezpośrednio po Worda),artykuły z ciekawymi bibliografiami (word i pdf) oraz dwie prace dyplomowe ( równiez w Word i PDF) . W sumie ksiązek i artykułów mam około 20 , do tego stron,broszur i artykulów internetowych kolejne 20 jak nie wiecej ;) Także jeśli komuś nie chce się szukać i zamierza pójśc na skróty - zapraszam do mnie na maila, a jestem pewna,ze jakos się dogadamy ;)

Materiały juz dostępne :)

Pozdrawiam !

Magda 369 24.11.2010 *.user-46-113-161-207.play-internet.pl

1

Witam Wszystkich:)

JA również piszę na temat franchisingu, dokładnie jrgo rozwój w Polsce, bardzo liczę na waszą pomoc, naprawdę ciężko znaleźć jest materiały. liczę na Waszą pomoc. Jeđli bd moga to również pomogę.

pozdrawiam

gg 5523198

kati88 14.12.2010 *.user-46-112-121-26.play-internet.pl

2
Hej ja też zamierzam pisać na temat franchisingu jeśli ktoś ma ciekawe materiały proszę o przesłanie kasienka81@o2.pl

kati88 11.01.2011 *.94.254.188.202

2

Zamierzam napisać prace na temat franchisingu jeżeli ktoś ma dane z zakresu firmy która prowadzi taki biznes to chetnie bym skorzystała nie muszą to być żadne poufne dane po prostu potrzeba mi jak najwięcej informacji na temat zasad współpracy, rozwoju itp.

Jeżeli ktoś ma coś proszę przesyłać na adres kasienka81@o2.pl

klepsydra 29.01.2011 *.093105121203.goleniow.vectranet.pl

1

martusiek-> jeśli możesz to skontaktuj się ze mną.

mój mail: agusia040@wp.pl

Madzia 07.02.2011 *.rd150.internetdsl.tpnet.pl

2

Obroniłam się nt franchisingu konkretnie Analiza działalności franchisingowej firmy "X" mam materiały jak i całą pracę do udostępnienia, chętnych proszę o kontakt na maila: magda.mandys@wp.pl kwestia udostępnienia do dogadania się ;)

mcj 23.02.2011 *.host-217-170-162-99.cable.net-inotel.pl

1
Witam. Piszę pracę na temat :"Franchising w zakładach gastronomicznych". Jeśli ktoś z Was posiada materiały, które byłyby pomocne w pisaniu (również teoria nt 'franchisingu')- proszę o kontakt- maciej_poznan@wp.pl

leczo 19.03.2011 *.host-89-230-85-91.rzeszow.mm.pl

1
HEj podobnie jak wiekszosc pisze prace na temat franchisingu, byłbym wdzieczny za jakiekolwiek materiały czy informacje na ten temat a w internecie ciężko jest coś konkretnego znalść leczuu@gmail.com z góry dzieki wielkie

Kasiak213 21.03.2011 *.serverex1.relpol.com.pl

1
Witam wszystkich! tez pisze prace o franchisingu i powiem szczerze ze jestem załamana. Nic ni amoge znależc:( Makler pisal cos, ze ma jakies materiały...jest jakaś szansa zeby sie podzielić?? z góry dziekuje i czekam z niecierpliwoscia na jakieklwiek informacje:( Kasiak213@gmail.com

Marzenawo 22.03.2011 *.nat-dom1-136.aster.pl

2
Witam wszystkich ! piszę pracę mgr na temat franchisingu , muszę mieć 40 pozycji które są z lat 2008-2011 , moja szkoła nie pozwala opierać się na starej literaturze, jest na rynku 5 książek z tych lat które udało mi się znaleźć, proszę być może jest na tym forum ktoś kto ma jakieś fajne książki, artykuły dotyczące franchisingu z tych lat,??? oczywiście zapłacę , proszę pomóżcie, pozdrawiam

Małgorzata.S 23.03.2011 *.boa74.neoplus.adsl.tpnet.pl

2

Witam wszystkich

Jestem franczyzodawcą  jednej z sieci gastronomicznych, jesli ktoś z Państwa  potrzebuje materiałów z tej branży chętnie pomogę, poprosze jednka o konkretne pytania, ankiety itp. cos co pomoze mi szybko udzielić Państwu informacji.

Pytania prosze kierować na posta.

Pozdrawiam

Małgorzata 

Joanna89 26.03.2011 *.212-182-112-138.walecznych.net

1

Witam Pani Małgorzato, piszę pracę na temat: "mechanizmy franchisingu w wybranych sieciach" chętnie dowiedziałabym sie "czegoś" od Pani. Pierwsze to do jakiej sieci Pani należe? Czy jest możliwość skontaktowania sie z Panią mejlowo? jeśli tak to prosze o kontakt na mojego mejla joanna_jedlinska89@wp.pl a ja wtedy przygtouje pytania i wyśle.

z góry dziękuje za kontakt

pozdrawiam Joanna 

kamyyla 30.03.2011 *.89-77-199-240.dynamic.chello.pl

2

Witam wszystkich,

Piszę prace licencjacka " Szanse i zagrożenia dla rozwoju rynku franchisingu w Polsce", właśnie jestem na etapie III rozdziału i od miesiąca stoje w miejscu. Próbuje opierać się na danych ogólnie dostepnych w internecie, gdyż wydatek ok. 500 zł na "Raport  o franczyzie w Polsce" nie znajduje się w zasięgu mojego budżetu. W tych ogólno dostepnych raportach widzę ogromne nieścisłości ( brak w nich ciągłości danych, wystarcze popatrzeć na wykres z raportu z 2010 "Liczba systemów franczyzowych" i na "taki sam" wykres w raporcie z 2011, od roku 2005 na niby tych samych wykresach nic się nie zgadza). Czy istnieje możliwość żeby udało się kupić pełny raport (może tam będzie zachowana jakaś ciągłość danych)  za cenę mniejszą niż te prawie 500 zł ? Wątpie żeby któregoś ze studentów było na to stać, a może ktoś taki raport posiada i chce się nim podzilić?

tygrysiaczq 03.04.2011 *.dynamic-78-8-22-50.ssp.dialog.net.pl

4
Ja także pisze pracę o franczyzie. Wcześniej się dowiadywałam czy istnieje jakaś skrócona dostępna forma tego raportu, ale niestety nie ma czegoś takiego. Opieram się wyłącznie na danych z książki Ziółkowskiej oraz zamierzam przeprowadzić ankietę badawczą

margi 07.04.2011 *.fhs130.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa

1
Hey, też zdecydowałam się pisać pracę licencjacką na temat franchisingu, dokładnie franchisingu w bankowości. Jak ktoś miałby jakieś ciekawe artykuły, e-booki czy dostęp do ciekawych analiz itp. to bardzo proszę o kontakt: margaret__m@wp.pl. Na razie mam ogólny zarys i roboczy plan pracy, jestem na etapie szukania materiałów. Z tego co tu czytam to może być ciężko dlatego każda pomoc byłaby mile widziana:) na razie ma dosłownie 2 książki ogólnie o franczyzie i kilka stron w necie na oku. pozdrawiam :)

kamyyla 08.04.2011 *.abc6.neoplus.adsl.tpnet.pl

2
Pełno jest  książek dot. franczyzy wystarczy wycieczka do bibloteki bądź czytelni, pomocny w pisaniu pracy( a przynajmniej ostatniego rozdziału) jest rózniez miesięcznik Własny biznaes franchising

tygrysiaczq 12.04.2011 *.aci19.neoplus.adsl.tpnet.pl

4

Zwracam się z ogromną prośbą do osób, które prowadzą działalnośc w ramach systemu franczyzowego (bądź taką działalność kiedyś posiadały) o wypełnienie krótkiej ankiety. Ankieta składa się wyłącznie z pytań otwartych a jej wypełnienie zajmie dosłownie chwilę. Ankieta posłuży mi wyłącznie do napisania pracy licencjackiej

Z góry dziękuję za wypełnienie

a oto link :

http://www.ankietka.pl/ankieta/58726/system-franczyzowy-jako-nowoczesna-forma-rozwoju-przedsiebiorstw-w-polsce.html

tygrysiaczq 19.04.2011 *.avx70.neoplus.adsl.tpnet.pl

4

Niestety nie mogę edytować poprzedniego posta, powyższa ankieta składa się z pytań zamkniętych oczywiście.

pozdrawiam i przy okazji zachęcam do wypełaniania :)

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.