Forum: Franczyza eurobanku - finanse i bankowość 106
Czy sprzedaż kredytów według podanego wcześniej na forum wyliczenia na kwotę 165000 tyś, nie wydaję się przesadzona??????
komuś się coś pomyliło z tą sprzedaża kredytówk gotówkowych aby sprzedać kredytów gotówkowych na 165000 zł to nie lada sztuka w jednym punkcie przy tym nasyceniu rynku coś cienko to widzę.
Amasz racje duzo placówek osiąga taki ogrót ale moze w miastach wojewódzkich i to nie zawiele ja tez prowadzę placówkę Bankową i udzielamy naprawdę duże ilości kredytów lecz większośc kredytów jest na kwotę 1000-2000 zł
a i jest strasznie dużo odnów gdziesć na poziomie 30-40% a kwoty pow 5000 zł mozesz policzyć na palcu jednej reki. Niedaleko mnie jest placówka Eurobanku ja ją często obserwóje i jakośc nie widzę tam tłumów moze masz racje ze udzielają tam kredytów na większe kwoty jednorazowo lecz duzo klientów przychodzi od nich do nas bo u nich nie dostali kredytu lub na niską kwotę
Ja też znam miasto wielkości około 30 tyś mieszkańców w której jest Eurobank i tłumów tam nie ma.Ciekawe gdzie się podziali na forum prowadzący Eurobank?
Też prowadzę biuro kredytowe jak ty. Od niedawna interesuje się palcówkami partnerskimi i porównuje liczbe klientów jaka maja różne banki. Z tego co widzę to w akceptowalności wszystkich przebija AIGO. Przyznawalnośc jest tak duża że nawet z takiej drobinicy po 2tyś zł mozna spokojnie wyżyć. Kiedy dowiaduję się od moich klientów jakie mają zadłużenie w AIGO to aż nie można w to uwierzyć. Rencista około 520 zł a ma w aigo uruchomione 3 linie kredytowe, albo renta socjalna 400-500 zł i bez problemu dostaje drugą pożyczkę w aigo nie spałciwszy jeszcze pierwszej.Niestety koszty placówki są według mnie za duże.
Myslałem o uruchomieniu placówki AIGO nawet do nich pisałem i dzwoniłem lecz było to ok rok temu i nie było zainteresowania i ze strony aigo. Córka prowadzi placówkę BPH a ja biuro kredytowe i praktycznie dla każdego klienta znajde jakiśc produkt jak tylko ma jakiśc dochód i bywa tak ze jednego klienta puszczam na 6-9 banków zanim dostanie zgodę,
A jak wygłada sytuacja w AIGO moze ktośc prowadzi tego typu placówkę i chciałby coś na ten temat powiedzieć
A w jak dużej miejscowości jest realizowany ten plan "grubo ponad norme"? :) Bo to różnica czy jest to np. centrum Wrocławia czy mniejsza miejscowość. I czy plan ten jest realizowany tylko w placówce czy również poprzez prace w terenie?
CVoś ci się pomyliło teraz już jak chcesz wziąśc kredyty wystarczy oświadczenie o dochodach w niektórych bankach potrzeba zaswiadczenia i to wszystko.
Więć nie mów o kupie dokumentacji.
Prowadzę biuro w niewielkiej miesjscowości i wiem jak cięzko zrobić tak duży przerób. Podejrzewam ze w dużych miejscowościach są dużo większe koszty jak i lokalu tak i pracowników, więc chyba na jedno wychodzi.
Koszt uruchomienia placówki euro banku w stosunku do BPH jest kilkakrotnie większy a i produkty są dużo gorsze.Więć nie mów ze jest tak rożowo bo mozesz szybko wrócić na ziemię. Ja Sądze ze większość placówek agencyjnych zaczyna być rentowno po ok 2 latach( mam namysli jakiśc przyzwoity zysk) więć im większa placówka i większe miast tym musisz ponieść większe koszty a niewielu to przetrzymuje widać to po placówkach agencyjnych których wiele znikło z rynku wciągu ostatniego roku.
jako gospodarz tego wątku na forum, coś wydaje mi się, że kręcisz - najpierw piszesz, że prowadzisz placówkę bankową, później, że biuro kredytowe a córka placówkę bankową, Twoje wpisy odnajduję też przy Pafie - czy abyś nie robił tutaj czarnej roboty a jeśli tak to dlaczego ?
Masz rację kręce a ze moje opisy są na wątkach dotyczących instytucji finansowych to tylko dlatego ze się tym interesuje. A ty czytaj uważniej.Kiedyśc prowadziłem placówkę BPH teraz prowadzi ją córka ja prowadzę biuro kredytowe i to już od 5 lat dlatego trochę orientuję się w temacie prowadziłem tę zpunkty kasowe ale grosika ale to był niewypał dlatego teraz z większą rezerwą podchodze do wszystkich super interesów.
Magik
Czy ktoś już podjął współpracę ?
Pytanie dotyczy szczególnie Ciebie Kornelio. Jeśli ktoś ma już jakieś doświdczenia a mogę się z nim umówić na kontakt poza forum to bardzo chętnie i z góry dziękuję.
Tak na marginesie fakt, iż Ty piszesz z wrocławia i eurobank też ma tam siedzibe to zwykły zbieg okoliczności :)
No jeśli w tym banku tak wygląda autopromocja to winszuje !!
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.