Forum: Mam lokal / Szukam pomysłu na biznes 1475
Ma do wykorzystania powierznie około 300m.kwadratowych. Wcześniej była tu piekarnia. Miejsce w mieście około 30-35tyś. Przy bradzo ruchliwej obwodnicy.
Jakby ktoś miał jakiś pomysł albo możę propozycje. województwo świętokrzyskie
Pozdrawiam
mam problem z pomysłem na zagospodarowanie lokalu. Lokal ma 35 m2 powierzchni, plus małe zaplecze, około 10 m2. Położony jest w jednej z najlepszych lokalizacjach naszego miasta (ok. 80 tysięcy mieszkańców) tj. na starym mieście. Praktycznie nie da się go ominąć chcąc dojść na Rynek lub jednego z Urzędów Miejskich. Tuż obok jest b. duży parking. W okolicy banki i operatorzy telefonii komórkowej, plus kilka restauracji. Standard wykończenia lokalu śmiało można określić jako wysoki. Jedyny minus to mała witryna. Proszę forumowiczów o szczere porady, jeżeli czegoś mądrego nie wymyślę będę musiał rozwiązać umowę najmu.
Pozdrawiam
Ja bym skierowała kroki do banku celem nawiązania współpracy. Tylko jakiego?
o nich myśle. Chciałam nawiązać współpracę z PolBankiem - ale myślicie, ze mi odpowiedzieli na e-maila :-(
Pozdrawiam,
Kuba
mamy mały problem. Posiadamy własny budynek, który obecnie remontujemy. Jest to dość duży budynek i prace troszkę się przeciągają. Ukończone jest już około 100 m2 wśrodku i na zewnątrz. Lokal jest kompletnie przygotowany do rozpoczęcia działalności. I tu pojawia się "mały" problem z racji faktu, że nie bardzo jesteśmy pewni co tam otworzyć. Miejscowość nie jest duża (ok. 5 tyś mieszkańców), ale za to jest to duża gmina i jest dosyć daleko od większego miasta. Mieszkańcy nie są najbogatsi, typowe wschodnie polskie miasteczko. Jedynym plusem jest fakt, że w przyszłym roku otwiera się tutaj przejście graniczne z Ukrainą. Jedynym pomysłem, który wydaje się rozsądny to jakiś większy ciuchland, połączony ze sprzedażą środków czystości, piorących na wagę lub litry. Lub ciuchland połączony ze sklepem Wszystko po 4 zl. W miejscowosci jest dwa sklepy z ciuchami używanymi, ale raczej można je nazwać budkami. Zapomniałem wspomnieć, że przy budynku mamy b. duży i własny plac parkingowy. Nieruchomość położona jest przy głównej trasie i w sercu miejscowości. Kiedyś był plan aby otworzyć materiały budowlane, ale ktoś nas uprzedził. Proszę o rzeczowe podpowiedzi, będziemy bardzo wdzięczni za rady. Jesteśmy troszkę w patowej sytuacji, kupa kasy włożona w remont a planowana działalność już raczej nie wypali. Może ktoś z forumowiczów współpracuje z jaką pożądną fimą, również z innych branż i ją poleci. Może jakiś inny pomysł, sami już nie wiemy...
Pozdrawiam
z góry dziękuję za informacje.
Zostaw sobie 1 ha pod restaurację, resztę sprzedaj i myśl jak skombinować pozostałą kasę, bo tam trzeba miec własne środki!
nitka208@wp.pl
poszukujemy firmy dostarczającej odzież używaną, ale interesuje nas tylko towar wysokiej jakości. Czy może Państwo współpracują już z taką firmą, którą możecie polecić? Interesujemy się również towarem z rodzaju wszystko po 4 zl. Z góry dziękujemy za rady.
Pozdrowienia
Czy ktoś z czymś takim już ruszył i może napisać od czego zacząć, czy jest możliwość na dofinansowanie.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.