Forum: Mam lokal / Szukam pomysłu na biznes 1475

Łukaszos 05.01.2010 *.esk73.neoplus.adsl.tpnet.pl

27
Daj spokój skoro ma 10 tyś niech w coś zainwestuje, nie możesz mówić że za 10 tys nic nie da rady zrobić, jeśli nie finanse to sklep internetowy taka suma jest wystarczająca. Gdy ktoś ma tylko 10 tys to nie znaczy że kase ma przep....ć, na początku będzie miał ciężko ale być może się rozwinie. 

rumak 05.01.2010 *.194.181.22.6

155

niestety dołączam do churu wujów ;-) - za 10 tys. i jeszcze będąc etatowcem - NIC sensownego nie możesz zrobić. MOŻE kupić coś w jakiejś hurtowni, jeśli masz znajomego w hurtowni i da Ci od razu max. upusty, i spróbować szczęścia na allegro. W ten sposób przynajmniej nie stracisz wszystkiego od razu.

Każdy biznes, KAŻDY - w tym franczyzowy - wymaga własnego zaangażowania przynajmniej w początkowym stadium i lepiej w to uwierzyć na słowo ;-).

rumak 05.01.2010 *.194.181.22.6

155

jest jeszcze jedno ale: świat zmieniają Ci, którzy nie wiedzą, że się nie da.

Masz niewielkie, ale jednak jakieś, sznase, że jesteś kimś takim. Może bez rezygnacji z etatu przy pomocy swoich 10 tys. zmienisz może nie świat, ale swoje życie na lepsze? To że ja (i pare innych osób) w to nie wierzymy nic znaczy.

davit 06.01.2010 *.staticline18411.toya.net.pl

9

Ja sam też nie posiadam większej sumy ale zawsze to coś na początek. Oczywiście wiązanie pracy na etacie i swojego biznesu to nie zbyt dobry pomysł i będzie ciężko albo bardzo ciężko, chyba że masz kogoś bliskiego i zaufanego kto się tym zajmie.

Z 10 tys w handle trudno ruszyć chyba że bazarowy:) przy takiej opcji najlepiej wziąć kredyt i 10 tys zostawić jako zabezpieczenie.

Bez kredytu najlepiej wejść w jakieś usługi bo wymagają mniej wkładu finansowego w przypadku handlu i sam się zastanawiam nad finansami tylko pytanie do doświadczonych:)

Lepiej podpisywać umowy z bankami czy z multi agencją?  

eduacation-team 06.01.2010 *.94.254.199.37

1

Zastanawiał się Pan nad ofertą szkoły Mobile Teachers? Uważam, że jest to opcja idealna dla Pana. Kwota, którą Pan dysponuje w całości powinna pokryć koszta założenia Pana oddziału.

Niezwykle rozwojowy system i dochodowy biznes.

Zachęcam do odwiedzenia wpisu szkoły w katalogu systemów, poniżej zamieszczam adres:

http://franchising.pl/franczyza/721/mobile-teachers-legalne-korepetycje-z-dojazdem-do-ucznia/

pannaniunia 06.01.2010 *.dgd75.neoplus.adsl.tpnet.pl

3
Najlepiej biznes w branży odzieżowej, odzież damska lub męska. Poznań.

Remigiusz 06.01.2010 *.bey68.neoplus.adsl.tpnet.pl

14
Może OKAY Multibrand?

pannaniunia 06.01.2010 *.dgd75.neoplus.adsl.tpnet.pl

3
Hmmm.... raczej wolałabym, aby oferta skierowana była do osób z biznesowym dress code'm. Poważnie myślę też o modzie ślubnej. Nie wiem tylko czy moje fundusze wystarczą do otwarcia tego typu salonu.

Irek 09.01.2010 *.apn-95-41-57-175.dynamic.gprs.plus.pl

2

A ja mam plac ,pomysł ,ale brak funduszy i nie mogę tego ogarnąć czasowo ,robię wszystko sam ,bo chcę to robic solidnie

Irek 09.01.2010 *.apn-95-41-57-175.dynamic.gprs.plus.pl

2
Co sądzisz o branży budowlanej ?

kuboron 12.01.2010 *.87-205-38-252.adsl.inetia.pl

1
Witam, mam do zainwestowania okolo 300 tysiecy zlotych. Mieszkam w Warszawie i w zasadzie nie mam duzego doswiadczenia. Chcialem nawiazac wpolsprace z takimi firmami jak Reserved lub Telepizza, jednakze wielokrotnie mi odmawiano ze wzgledu przepychu tych firm na warszawskim rynku. Mam spore checi i jak juz wspomnialem dobre pieniadze do zainwestowania, lecz nie mam pomyslu. Zalezy mi na firmie ktora dosc szybko zacznie sie zwracac (mysle o okresie do poltora roku). pozdrawiam

k_kkk 22.02.2010 *.static-204-46.is.net.pl

3
witam, szukam pomysłów na sklep w 120 tyś mieście, myślałam o franchisingu. Macie jakieś wskazówki, proszę podpowiedzcie mi coś :))

Tome87k 25.02.2010 *.87-205-57-145.adsl.inetia.pl

1

Proszę o rady w jaki biznes mógł bym wejśc- posiadam lokal o pow 60m2 przy głównej krajowej drodze z parkingami- bardzo dobry dojazd w miejscowości ok 30tys mieszkanców. Szukam biznesu który nie wymagał by bardzo duzego wkładu własnego.

Z góry dziękuję za podpowiedzi

leoleokielce 26.02.2010 *.eib91.internetdsl.tpnet.pl

1
Jak w temacie, mam w miare dobry kapitał, ale nie bardzo widze luke na rynku żeby z tym podziałać ?! jakieś idee ?

Plum 11.03.2010 *.iou222.internetdsl.tpnet.pl

1

Witam wszystkich

Wynajmuję lokalu w centrum miasta o pow. 50m2 w którym prowadzę już franczyzę bankową. Doszedłem do wniosku że mogę podzielić lokal i zacząć dodatkową działalność - pytanie jaką? Czy ktoś ma jakieś sugestie?

iks 11.03.2010 *.dns166.neoplus.adsl.tpnet.pl

172
Z pewnością nie możesz zrobić "misz-maszu" w stylu sklepu kolonialnego. Moim zdaniem powinieneś skupić się na działalności zbliżonej do finansowej np. ubezpieczenia.

pietrobus 12.03.2010 *.chello084010081200.chello.pl

11
Po prostu zastanów sięco Ciebie in teresuje. Jak masz bank, to załóż sklep z alkoholem. Jak ktoś weźmie kredyt, to wyjdzie i wejdzie drugimi drzwiami do Ciebie, by kupić procenty, by zapomnieć o następnych długach ;))

MarioW 17.03.2010 *.hps14.internetdsl.tpnet.pl

1

Witam, poszukuje osoby która jest w stanie zainwestować. Prowadze swój biznes, mam wtym co robie doświadczenie zaczynałem od zera, wszystko inwestowałem w budowanie marki, ma ona w tej chwili swoją niedużą pozycjene rynku, poszukuję osoby która chciała by zainwestowac i przyczynić się ztym do zbudowania mocnej pozycji na Polskim rynku. Marka odzieżowa, nie zdradzam nazwy w tej chwili. Inwestycja to minimum 80 tyś zasada franczyzna, budowanie sieci sklepów w najwiekszych miastach w Polsce. Wszystko mam przygotowane pod budowe sieci z zakresu marketinku wyglądu sieci, ewentualnej konkurecji.  Zainteroeowane osoby prosze o kontakt, Pozdrawiam 

AGI 17.03.2010 *.host-81-190-216-61.wroclaw.mm.pl

2

Witam

Mam troche gotowki i pomysł na biznes ktory swietnie sie sprawdził na rynkach zachodnich alenie ukrywam ze ma to sens w momencie kiedy w krotkim czasie powtaje kilkanascie punktow sprzedazy .

Jest mozliwosc wspołpracy zainteresowanych prosze o kontakt

AGI 17.03.2010 *.host-81-190-216-61.wroclaw.mm.pl

2

Witam

Biznes dla osob majacych skromne zasoby finansowe .

Nowosc na rynku Polskim ale sprawdzony na rynkach zachodnich

Zainteresowanych prosze o kontakt

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.