Forum: Mam lokal / Szukam pomysłu na biznes 1475
niestety dołączam do churu wujów ;-) - za 10 tys. i jeszcze będąc etatowcem - NIC sensownego nie możesz zrobić. MOŻE kupić coś w jakiejś hurtowni, jeśli masz znajomego w hurtowni i da Ci od razu max. upusty, i spróbować szczęścia na allegro. W ten sposób przynajmniej nie stracisz wszystkiego od razu.
Każdy biznes, KAŻDY - w tym franczyzowy - wymaga własnego zaangażowania przynajmniej w początkowym stadium i lepiej w to uwierzyć na słowo ;-).
jest jeszcze jedno ale: świat zmieniają Ci, którzy nie wiedzą, że się nie da.
Masz niewielkie, ale jednak jakieś, sznase, że jesteś kimś takim. Może bez rezygnacji z etatu przy pomocy swoich 10 tys. zmienisz może nie świat, ale swoje życie na lepsze? To że ja (i pare innych osób) w to nie wierzymy nic znaczy.
Ja sam też nie posiadam większej sumy ale zawsze to coś na początek. Oczywiście wiązanie pracy na etacie i swojego biznesu to nie zbyt dobry pomysł i będzie ciężko albo bardzo ciężko, chyba że masz kogoś bliskiego i zaufanego kto się tym zajmie.
Z 10 tys w handle trudno ruszyć chyba że bazarowy:) przy takiej opcji najlepiej wziąć kredyt i 10 tys zostawić jako zabezpieczenie.
Bez kredytu najlepiej wejść w jakieś usługi bo wymagają mniej wkładu finansowego w przypadku handlu i sam się zastanawiam nad finansami tylko pytanie do doświadczonych:)
Lepiej podpisywać umowy z bankami czy z multi agencją?
Zastanawiał się Pan nad ofertą szkoły Mobile Teachers? Uważam, że jest to opcja idealna dla Pana. Kwota, którą Pan dysponuje w całości powinna pokryć koszta założenia Pana oddziału.
Niezwykle rozwojowy system i dochodowy biznes.
Zachęcam do odwiedzenia wpisu szkoły w katalogu systemów, poniżej zamieszczam adres:
http://franchising.pl/franczyza/721/mobile-teachers-legalne-korepetycje-z-dojazdem-do-ucznia/
A ja mam plac ,pomysł ,ale brak funduszy i nie mogę tego ogarnąć czasowo ,robię wszystko sam ,bo chcę to robic solidnie
Proszę o rady w jaki biznes mógł bym wejśc- posiadam lokal o pow 60m2 przy głównej krajowej drodze z parkingami- bardzo dobry dojazd w miejscowości ok 30tys mieszkanców. Szukam biznesu który nie wymagał by bardzo duzego wkładu własnego.
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Witam wszystkich
Wynajmuję lokalu w centrum miasta o pow. 50m2 w którym prowadzę już franczyzę bankową. Doszedłem do wniosku że mogę podzielić lokal i zacząć dodatkową działalność - pytanie jaką? Czy ktoś ma jakieś sugestie?
Witam, poszukuje osoby która jest w stanie zainwestować. Prowadze swój biznes, mam wtym co robie doświadczenie zaczynałem od zera, wszystko inwestowałem w budowanie marki, ma ona w tej chwili swoją niedużą pozycjene rynku, poszukuję osoby która chciała by zainwestowac i przyczynić się ztym do zbudowania mocnej pozycji na Polskim rynku. Marka odzieżowa, nie zdradzam nazwy w tej chwili. Inwestycja to minimum 80 tyś zasada franczyzna, budowanie sieci sklepów w najwiekszych miastach w Polsce. Wszystko mam przygotowane pod budowe sieci z zakresu marketinku wyglądu sieci, ewentualnej konkurecji. Zainteroeowane osoby prosze o kontakt, Pozdrawiam
Witam
Mam troche gotowki i pomysł na biznes ktory swietnie sie sprawdził na rynkach zachodnich alenie ukrywam ze ma to sens w momencie kiedy w krotkim czasie powtaje kilkanascie punktow sprzedazy .
Jest mozliwosc wspołpracy zainteresowanych prosze o kontakt
Witam
Biznes dla osob majacych skromne zasoby finansowe .
Nowosc na rynku Polskim ale sprawdzony na rynkach zachodnich
Zainteresowanych prosze o kontakt
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.