Forum: Alior Bank - stoję na krawędzi - finanse i bankowość 106
Jaki czas należy zakładać na zwrot z inwestycji przy placówce partnerskiej w Alior Banku?
Czy ktoś wie, czy duże są rozbieżności w zakresie obsługi między placówką partnerską a własną?
witam,
zastanawiam się czy można prowadzić placówki dwóch różnych baków, nie mają oni zapisu o nie działaniu na rzecz konkurencji??
Mam pytanie do osoby, która stanęła na krawędzi- zrobiłeś chociaż mały krok?
A może warto skorzystać z ofery konkurencji?
http://www.eurobank.pl/prowadz-swoj-bank,96,145.html
Gotowe placówki czekają :)
Te "gotowe placówki" można tez śmiało nazwać placówkami "porzuconymi przez poprzedniego partnera" treść ta sama, ale jak brzmi... ?
* wiem na pewno, że dwie placówki z listy są takimi porzuconymi. O innych nie wiem, ale zakładam że właśnie tak powstały wszystkie...
Nie wiem czy wszystkie, ale przynajmniej część tych placówek to placówki własne banku, które okazały się nierentowne...
Co do Aliora to polecam artykuł z komentarzami:
http://www.franczyzawpolsce.pl/aktualnosci/temat-tygodnia/2113-alior-bank-ujawnia-kulisy-budowy-sieci
Eurobank rewelacyjna propozycja tak ? Gotowe placówki (zapewne baaaaardzo rentowne) czekają na wzięcie, a wraz z nimi góra kasy co ?
No to fragment z dzisiejszego Pulsu Biznesu
Eurobank planuje zwolnienia grupowe
Część banków tylko pozornie zapewniała, że sytuacja po ciężkim 2009 roku została opanowana. Kolejny bank szykuje zwolnienia – tym razem pracę może stracić 130 osób z Eurobanku – informuje „Puls Biznesu”.
„Do urzędów pracy w całym kraju, ale głównie w północnej Polsce, trafiły zawiadomienia z Eurobanku o planowanych zwolnieniach grupowych. Redukcje nie dotyczą centrali, lecz sieci oddziałów. Pracę może stracić 130 osób, chociaż istnieje szansa, że skala zwolnień będzie mniejsza. Eurobank likwiduje etaty w związku z konwersją 31 własnych placówek na oddziały franczyzowe.” czytamy w „PB”.
„ - Z formalnego punktu widzenia rozwiążemy z pracownikami umowy o pracę, lecz wierzę, że część zostanie zatrudniona przez nowych pracodawców. Będziemy ich do tego zachęcać — mówi Krzysztof Wołczecki, szef HR w Eurobanku. Załogi konwertowanych placówek dostały też propozycje poprowadzenia biznesu na własny rachunek na preferencyjnych warunkach. Część wyraziła zainteresowanie ofertą.” donosi dziennik.
Koniec 2008 r. wraz z minionym rokiem stanowił ciężki okres dla wielu pracowników banków. Obcinane pensje, likwidowane premie i w najgorszym przypadku zwolnienie z pracy – wiele instytucji szukało rozwiązania na ograniczenie kosztów przez ciężką sytuację ekonomiczną. Pomimo że sytuacja związana ze zwolnieniami w ostatnim czasie mocno ucichła, wielu bankowców znów będzie musiało szukać nowej pracy.
Więcej w artykule Eugeniusza Twaroga „Zwolnienia grupowe w Eurobanku” w „Pulsie Biznesu”.
autor: H.B.
źródło: Puls Biznesu
Zastanawiam się nad podjęciem współpracy z Aliorem. Czy ktoś wie, czy to jest opłącalne? Czy można na tym zarobić? A możę wybrać jakiś inny bank?
Dziękuję za wszystkie życzliwe odpowiedzi.
Cóż, różne opinie na różne tematy... Ktoś napisał nt. tego, że wypowiadałem się pozytywnie o Getin Banku. Tak, dochodowość jest w tej chwili większa niż kiedykolwiek. Ostrzegałem na łamach tego forum przed otwieraniem w małych mieścinach. W tej chwili Getin jest dla mnie perełką w koronie. Dochody mnie zaskakują (pozytywnie) z miesiąca na miesiąc. Zaznaczam, że strzeliło już 2 lata, odkąd otworzyłem swoją placówkę. Baza stałych klientów to podstawa. Sprzedaje się wszystko, co jest w ofercie :)
Co do Aliora: Nie jest słodko, ale co chwilę coś robią. Starają się, aby było lepiej. Są miesiące na plusie, ale są też takie, że trzeba dołożyć. Ja osobiście czekam do końca roku. Kiedy zostaną wprowadzone wszystkie obiecywane usprawnienia (a zazwyczaj trzymają się obietnic), to będzie dobrze. Wgryzamy się w rynek (a jest to duży rynek z ogromną konkurencją). Pracownicy to podstawa!!! Czekam z niecierpliwością na obsługę firm, bo zainteresowanie jest spore. Za kilka miesięcy napiszę szczerze, co jest grane. Nadal płacimy frycowe, bo to młoda franczyza, ale perspektywy na razie widzę duże.
Co do różnych systemów bankowych. Ani Getin, ani Alior nie mają wyłączności na biznes. Jedyna wyłączność, to ta na lokalizację. Tak więc nie ma problemu z kilkoma franczyzami pod jedną firmą. Pozdrawiam :)
Witam!
Chce otworzyć Aliora w małej miejscowości pod Wrocławiem 20 000-czy ktos może sie wypowiedzieć czy to sie opłaca-czy ktoś ma może taka placówkę?licze na Was!
Witam,
GetOut jak ci idzie z tym Aliorem?. Jetsem w podobnej sytuacji jak ty kilka miesięcy temu, poradź proszę.
Pozdrawiam
witam priosze info nna temast franczyzy z alior bankiem w malej miejscowosci okolo 15000 mieszkancow
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.