Forum: Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły - gastronomia 215

KonradzikLovka 03.10.2017 *.staticline-31-182-202-155.toya.net.pl

6

Witam,

a co myślicie o restauracji w stylu amerykańskiego baru? Wielkie porcje, duże kubki z cola, dolewana wciaż kawa?

KingaP 04.10.2017 *.nat39.ap-media.pl

8

Myślę, że pomysł na lokal w stylu amerykańskim jest dobry - ale myslę, że kluczowa będzie lokalizacja - celowałabym raczej w okolicach centrum, a to jak wiadomo jest pewien wydatek na czynsz.

Mickey 10.10.2017 *.user-94-254-128-215.play-internet.pl

1

Amerykański lokal z dolewaną kawą, jak z filmów :) - pomysł ciekawy, trzeba jednak mieć świadomość, że będzie to spora inwestycja. Taki lokal musi być spory - min. 150m2, a najlepiej 250m2. Dlaczego tak duży? Bo skoro ma być wizualnie atrakcyjny i sala ma przyciągać, to nie mogą klienci się "odbijać" od szybko zapełnionej sali.

Lokalizacja też ma ogromne znaczenie dla takiego lokalu.

Jeżeli więc myślisz o nie za wysokiej inwestycji, warto pomyśleć o gastronomii z menu nadającym się do dostarczania do domu lub pracy klienta. To także zwiększy Twoje potencjalne przychody.

mrmajor 25.10.2017 *.abed140.neoplus.adsl.tpnet.pl

8

Sprawdź dokładnie lokalizację, upewnij się czy będziesz mieć klientów i działaj!

KarolP 27.03.2018 *.user-94-254-190-81.play-internet.pl

59

Musisz też kupić dobrą zmywarkę Winterhalter. Dzięki technologii VarioPower firma Winterhalter jest jedynym dostawcą zmywarek zdolnych do regulacji ciśnienia zmywania. Poprzez wybór odpowiedniego standardowego programu można myć delikatne, kruche naczynia pod mniejszym ciśnieniem, a ciężkie i solidne naczynia pod ciśnieniem wyższym.

Karolinaaaaa 15.05.2020 *.dbp234.neoplus.adsl.tpnet.pl

3
Ja osobiście współpracuje z firmą Chicken King. Nie mają prowizji i umowy nie są obciążające tak jak to bywa w wyżej wymienionych franczyzach. Super podejście do klienta. Ja, osobiście polecam.

Adam Kowalski 17.05.2020 *.user-5-173-238-121.play-internet.pl

17
Otwórz tam "Żabkę" i będziesz mógł robić hot-dogi. Na tej podstawie sprawdzisz punkt i Twoje predyspozycje do gastronomii. Jak odpali to zrobisz sobie co chcesz chociaz troche trzyma cię wielkość lokalu

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.