Ministerstwo śledzia i wódki 2.0

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Jesteśmy największą siecią franczyzową gastro-pubów w Polsce.
Ministerstwo Śledzia i Wódki to miejsce o unikalnym wystroju inspirowanym klimatem PRL, które od lat zachwyca gości jakością, szerokim wyborem w menu i przystępnymi cenami drinków, szotów oraz jedzenia. Od zawsze wierzymy, że to ludzie – zarówno pracownicy, jak i klienci – tworzą prawdziwy charakter lokalu.
Obecnie poszerzyliśmy naszą ofertę o nową odsłonę – Ministerstwo 2.0.
To lokale o bardziej nowoczesnym wystroju, które mogą, ale nie muszą, posiadać pełną kuchnię. Łączą w sobie znany klimat Ministerstwa z modern designem i dają jeszcze większe możliwości kulinarne tym, którzy chcą je wykorzystać. Tworzymy przestrzenie, do których chce się wracać – w stylu retro lub w nowoczesnym wydaniu.
Zapraszamy do współpracy!
JEDNOSTKI WŁASNE
- Gliwice, Raciborska 2
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
- Bełchatów, Plac Narutowicza 16
- Brzeg, Bolesława Chrobrego 17
- Częstochowa, Śląska 7
- Ełk, Nadjeziorna 1a
- Gdańsk, Targ Drzewny 3
- Katowice, Mariacka 4
- Kielce, Leonarda 16/3
- Kraków, Bożego Ciała 11
- Legnica, Rynek 34
- Leszno, Rynek 18
- Łomża, Aleja Legionów 60 B
- Łódź, Piotrkowska 84
- Łódź, Piotrkowska 111
- Mińsk Mazowiecki, Plac Jana Kilińskiego 1
- Opole, Rynek 32
- Piaseczno, Nowa 2
- Piotrków Trybunalski, Sieradzka 4
- Płock, Grodzka 5
- Płońsk, Plac 15 Sierpnia 19
- Poznań, Stary Rynek 90
- Puck, Młyńska 3
- Radom, Żeromskiego 29
- Radomsko, Krakowska 19
- Słupsk, Henryka Sienkiewicza 21
- Sosnowiec, Małachowskiego 32
- Tomaszów Mazowiecki, Plac Kościuszki 17
- Toruń, Rynek Staromiejski
- Tychy, Jana Pawła II 10
- Warszawa, Foksal 18
- Warszawa, Świętokrzyska 14
- Wrocław, Rynek 46
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- opatentowana, znana w całej Polsce marka + know how,
- wsparcie dla Franczyzobiorcy od momentu podpisania umowy i w trakcie jej trwania,
- pomoc managera sieci 24/7 przez cały okres trwania umowy,
- pomoc przy projektach technicznych,
- projekt aranżacji wnętrza lokalu oraz rozwiązania minimalizujące koszty wystroju,
- tworzenie projektów wizualnych na potrzeby lokalu przez nasz Dział Graficzny,
- pozycjonowanie lokalu w Google Adwords,
- promowanie lokalu oraz wydarzeń na platformie facebook,
- intensywne kampanie reklamowe tworzone przez nasz Dział Marketingu,
- akcje reklamowe i marketingowe (ulotki, plakaty, talony, wizytówki)
- koszulki sygnowane logiem MŚiW dla personelu,
- prowadzenie fanpage oraz strony www przez cały okres trwania umowy,
- pomoc w zaplanowaniu dostaw towarów,
- przekazanie receptur naszych dań,
- własna receptura na nalewki: cytrynówkę oraz krówkę (te produkty stały się wręcz kultowe),
- szkolenie z zakresu przygotowania dań, szotów, drinków oraz obsługi klienta,
- receptury na nowe szoty, drinki oraz potrawy,
- szkolenia barmańskie z największymi firmami alkoholowymi w Polsce,
- dostawy szkła (kieliszki, shorty, longi, pokale do piwa),
- pomoc przy wyborze lokalu,
- gadżety firmowe sygnowane logiem MŚiW (smycze, parasole, leżaki, otwieracze itp.) przez cały okres trwania umowy,
- zniżki /dla sieci/ u dostawców na cały asortyment alkoholi oraz napoi bezalkoholowych,
- część wystroju lokalu (obrazy, tabliczki, neony) oraz reklama zewnętrzna na budynku,
- na prośbę właściciela lokalu wysyłamy na okres od 1-2 tygodni Naszego szkoleniowca, aby wdrożył ekipę pubu w standardy sieci,
- przynależność do forum franczyzowego,
- dostęp do aplikacji mobilnej MŚiW,
- sieciowy adres email miasto@msiw.eu
- pomoc prawna.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- koszty uruchomienia zależą od wielkości lokalu gastronomicznego, jego przystosowania i lokalizacji,
- przykładowo lokal o powierzchni ok. 80 mkw. to przeciętny koszt 140 tys. zł,
- opłata wstępna - jednorazowa, obejmująca licencję + wyżej wymienione wsparcie to: 5 tys. zł netto,
- opłata franczyzowa po 2 miesięcznym okresie promocyjnym - 1207 zł netto miesięcznie,
- franczyzodawca nie pobiera opłat od obrotu.
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
- utrzymanie standardów sieci (serwowanie jedzenia, drinków, szotów, obsługa barmańska),
- dostosowanie się do zaleceń sieci odnośnie zakupu produktów typu: coca-cola, napoje alkoholowe, produkty spożywcze,
- dbanie o wizerunek firmy,
- utrzymanie lokalu w podobnym klimacie jak lokale, które już powstały,
- uczestniczenie w forum franczyzowym na platformie facebook, whatsup
- dostępność lokalu dla klientów przez cały tydzień od godzin rannych lub popołudniowych,
- wyrażenie zgody na kontrole jakości przeprowadzane przez pracownika sieci,
- terminowe wpłaty opłaty franczyzowej.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma MSW sp. z o.o. (ul. Raciborska 2, 44-100 Gliwice). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Ministerstwo śledzia i wódki 2.0 oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie msiw.eu.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Masz na inwestycję 50, 150, a może 200 tys. zł? Zobacz, jaki biznes możesz za to otworzyć.
To już ostatnia okazja w tym roku, aby spotkać się z setką franczyzodawców pod jednym dachem! Przyjdź jeszcze dziś na Targi Franczyza do Pałacu Kultury i Nauki!
24-26 października w Pałacu Kultury i Nauki możesz poznać 100 sprawdzonych pomysłów na biznes we franczyzie. Przeczytaj relację z targów i przyjdź wybrać franczyzę dla siebie!
Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki można poznać 100 najciekawszych franczyz w Polsce. Przyjdź i wybierz biznes dla siebie. Śledź relację z targów na żywo.
Już w czwartek zaczynają się jesienne Targi Franczyza! Przyjdź i wybierz biznes dla siebie! Franczyzodawcy czekają od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki.

Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
Jagoda i Robert Wojtkowscy nie mogli znaleźć nikogo, kto zrobi im tort weselny bez cukru i laktozy. Teraz sami robią zdrowe przysmaki, jako franczyzobiorcy Fit Cake.

Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.
Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Jak zarobić pierwszy milion we franczyzie? Praca od świtu, trudne decyzje, czasem kryzysy – i sprawdzony model biznesowy, który pomaga przetrwać. Oto historie przedsiębiorców, którzy osiągnęli wielomilionowe obroty dzięki wytrwałości i dobrze dobranej franczyzie.
Edukacyjne warsztaty, pracownia peruk, butiki odzieżowe, sklepy z wyposażeniem wnętrz, pralnie, sklep Stokrotki, a nawet hodowla ślimaków – to pomysły na biznes, które różnią się branżą i skalą, ale łączy je jedno, każdy z nich przynosi realne dochody.
Od salonów masażu po gabinety depilacji, przez butikowe siłownie i studia treningu EMS – franczyzy z branży beauty i fitness rosną w siłę. Pokazujemy, kto je buduje, ile kosztuje wejście do sieci, jakie wsparcie oferują franczyzodawcy i co realnie zyskują partnerzy.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.
Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.