Subway na Targach On-line
Redakcja: Witamy wszystkich, o godzinie 10 rozpocznie się spotkanie z Krisem A. Selką i Wayne Levinem.
lul: Jak założyć taki punkt?
Kris A. Selka: Pierwszym krokiem do otwarcia frnachisingu Subway jest wypełnienie Wniosku, bądź to on-line bądź to poprzez przesłanie e-mailem: kselka@subwaypolska.pl swojego adresu, na który następnie poślemy Państwu broszurę.
kasiarum: Od jak dawna działa Subway w Polsce?
Kris A. Selka: Subway działa przez ok. 2.5 roku w Warszawie, w ciągu ostatniego roku Subway podjęła decyzje rozszerzenia rynku europejskiego o 7500 restauracji włączając Polskę.
Subway podjęła taka decyzje w latach 90-tych w Stanach Zjednoczonych i dzisiaj operujemy ponad 12 tys. restauracji w Stanach Zjednoczonych przekraczając tym ilość restauracji McDonald operowanych na rynku USA. W sumie posiadamy pracujących ok. 17830 restauracji w USA, Kanadzie oraz wielu innych krajach świata.
grey: Czy powstający w Krakowie punkt będzie Państwa jednostką własną czy punktem prowadzonym przez biorcę licencji?
Kris A. Selka: Restauracja w Krakowie przy pl. Dominikanskim będzie franczyzą, będzie to restauracja prowadzona z frachisobiorcą z Florydy, który również widzi olbrzymią możliwsość rynkową w Polsce.
Wielki Guru Pomarańczowa Marchewka: Czy ludzie w Polsce faktycznie są przygotowani na tak restykcyjną zmianę dotyczącą ich sposobu odżywiania, czy restauracje promujące zdrowie takie jak SUBWAY mają szansę zaistnieć na rynku polskim?
Kris A. Selka: Z cala pewnością tak, tak jak na każdym nowym rynku musimy nauczyć polskich konsumentów, że jest nowy, zdrowy produkt jako alternatywa dla innych fast-foodow.
Z obserwacji widać, ze wielu młodych Polaków okupuje restauracje McDonald, KFC czy Pizz-Hut, wskazuje to na trend w społeczeństwie, na szybkie żywienie po za domem. Tak wiec jesteśmy przekonani, że mamy takie jeżeli nie większe szanse na zaoferowanie nowego zdrowego produktu - Subway.
Przeszliśmy ten proces w ciągu 40 lat istnienia Subway w USA oraz we wszystkich krajach gdzie Subway franchise jest dostępny.
Wielki Guru Pomarańczowa Marchewka: Ile zamierzacie otworzyć restauracji na terenie Polski?
Kris A. Selka: Naszym śmiałym zamiarem jest otwarcie 200 restauracji Subway w ciągu następnych 7-miu lat
spinka: Jakich produktów używacie do przygotowywania kanapek? Czy to zdrowa żywność?
Kris A. Selka: Przed podpisaniem kontraktu z dostawca wędlin, dostawcy muszą dać nam produkty do przetestowania, w naszym (Subway) laboratorium. Te produkty musza dorosnąć 100% do naszego najwyższego standardu aby były zaakceptowane do sprzedaży.
My sobie zdajemy sprawę, ze w Polsce to może być wyzwanie, niemniej jednak jesteśmy przygotowani aby te testy były takiego samego standardu jak w USA.
mat: Czym różnicie się od McDonald`sa?
Kris A. Selka: Różnica między Subway and McDonaldem polega na wielkości operacji, nasze (Subway) restauracjc są mniejsze, wymagają mniejszego kapitału aby rozpocząć działność oraz nasz bilans tygodniowy jest łatwiejszy do osiągnięcia.
Podajemy naszym klientom najzdrowsze kanapki ok 7 gramów tłuszczu na 30 centymetrowej kanapce.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Zainspiruj się sukcesami i poznaj sprawdzone pomysły na biznes! Grudniowy numer „Własny Biznes FRANCHISING” pełen praktycznych porad i historii przedsiębiorców już w sprzedaży!
To już ostatnia okazja w tym roku, aby spotkać się z setką franczyzodawców pod jednym dachem! Przyjdź jeszcze dziś na Targi Franczyza do Pałacu Kultury i Nauki!
24-26 października w Pałacu Kultury i Nauki możesz poznać 100 sprawdzonych pomysłów na biznes we franczyzie. Przeczytaj relację z targów i przyjdź wybrać franczyzę dla siebie!
Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki można poznać 100 najciekawszych franczyz w Polsce. Przyjdź i wybierz biznes dla siebie. Śledź relację z targów na żywo.
Już w czwartek zaczynają się jesienne Targi Franczyza! Przyjdź i wybierz biznes dla siebie! Franczyzodawcy czekają od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Co sądzicie o Oskrobie?
Witam, Z calego serca odradzam jakąkolwiek wspolprace z ta firma. Okolo 2 miesiące temu zglosilam sie do Oscroby bedac zainteresowana franczyza ich sieci. Wyslalam do nich...
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?
Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...
Oszukani przez franczyzodawcę
Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?
Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...
piszę pracę na temat franchisingu :)
hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché
przeciez to złodzieje
piszę pracę na temat franchisingu :)
Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...