Leśne Runo we franczyzie
Do tej pory TPPK S.A. uruchomiła 4 lokale o nazwie : w Grabinie, Małdytach, Siedlcach oraz Kaliszu.
- Zależy nam na tym, aby nasze restauracje powstawały przede wszystkim przy głównych drogach, stacjach paliw, supermarketach, galeriach handlowych oraz atrakcyjnych turystycznie miejscowościach – powiedział Nowościom Gastronomicznym Adam Kućmierz, dyrektor zarządzający TPPK. – Zgłasza się do nas wielu chętnych, łącznie do tej pory mówimy o kilkudziesięciu podmiotach, które wyrażają chęć współpracy z nami na zasadach franchisingu – poinformował Nowości Gastronomiczne Adam Kućmierz. W tym roku mniej więcej połowa nowych restauracji Leśne Runo ma działać w systemie franchisingowym.
Do tej pory firma nie udzielała licencji franchisingowych na prowadzenie restauracji Leśne Runo. W celu dopracowania know – how i sprawdzenia koncepcji powstawały jedynie jednostki własne. – Trzeba wejść na pewien poziom rozwoju, a dopiero potem można zachęcać naszych partnerów do współpracy – powiedział Nowościom Gastronomicznym Adam Kućmierz.
Osoba, która chciałaby otworzyć restaurację Leśne Runo musi dysponować własnym budynkiem oraz wyposażeniem. Za darmo otrzyma jednak pomoc przy zaprojektowaniu restauracji. Sieć pobiera opłatę licencyjną w wysokości 35 tys. zł (cena promocyjna dla pierwszych klientów, standardowo ma ona wynosić 50 tys. zł). Po otwarciu restauracji franchisobiorca oddaje 8 proc. miesięcznego obrotu, z czego 4 proc. jest przeznaczone na fundusz marketingowy.
Więcej: Nowości Gastronomiczne, marzec 2003PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Z Atelier Herosima franczyzobiorcy mogą otworzyć lokale w kilku różnych formatach. A jakie wsparcie otrzymają od franczyzodawcy?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć lub poprawić jej funkcjonowanie, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
– Usługi równoległe to nasz wyróżnik. Dzięki temu zarabiamy więcej i oszczędzamy czas klientów – tłumaczy Maryia Terekhova, współzałożycielka salonów urody Fast Line Studio.
POPULARNE NA FORUM
Co sądzicie o Oskrobie?
Witam, Z calego serca odradzam jakąkolwiek wspolprace z ta firma. Okolo 2 miesiące temu zglosilam sie do Oscroby bedac zainteresowana franczyza ich sieci. Wyslalam do nich...
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?
Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...
Oszukani przez franczyzodawcę
Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?
Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...
piszę pracę na temat franchisingu :)
hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché
przeciez to złodzieje
piszę pracę na temat franchisingu :)
Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...