USŁUGI

usługi dla konsumentów | 04.07.2025

Lucart Automotive ma nowy koncept

Kozak na Ratunek pozwoli franczyzobiorcom Lucart Automotive lepiej zarabiać na wysokomarżowych usługach motoryzacyjnych.

Kozak na Ratunek pozwoli franczyzobiorcom Lucart Automotive lepiej zarabiać na wysokomarżowych usługach motoryzacyjnych.

usługi dla biznesu | 24.06.2025

Partner, który przewiezie wszystko

Rafał Jaźwiński od trzech lat prowadzi placówkę franczyzową pod marką Northgate Logistics. Specyfika biznesu pozwala obsługiwać klientów na całym świecie.

gastronomia | 23.06.2025

Nowe zasady dla franczyzobiorców

Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.

gastronomia | 18.06.2025

Punkt małej gastronomii

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.

finanse i bankowość | 16.06.2025

​Klient oczekuje doradztwa

– Budujemy biznes oparty o kilka grup produktowych, z których każda generuje przychód dla franczyzobiorcy – mówi Daniel Gehrke z Alior Banku.

finanse i bankowość | 16.06.2025

Własny kantor kryptowalut

Na początku czerwca zaczął działać kolejny franczyzowy kantor kryptowalut pod szyldem Quark.

gastronomia | 13.06.2025

Azjatyckie smaki

Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.

finanse i bankowość | 11.06.2025

Święto dobrej współpracy

– International Franchise Day to święto dobrej współpracy dla tych, którzy w takim modelu działają – podkreśla Adam Kuc, właściciel placówki partnerskiej VeloBanku.

gastronomia | 06.06.2025

Obsługa w szybkim tempie

Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.

gastronomia | 05.06.2025

Kawa i wino w roli głównej

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.

gastronomia | 03.06.2025

Sfinks postawił na franczyzę

Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.

gastronomia | 30.05.2025

Burgerownia by night

Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.

beauty i fitness | 28.05.2025

Nowa franczyza w branży beauty

Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.

gastronomia | 26.05.2025

Cena daje przewagę

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.

gastronomia | 23.05.2025

Franczyza z Lviv Croissants w Polsce

Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.

gastronomia | 20.05.2025

PapaGyros – franczyza z greckim klimatem

PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?

gastronomia | 19.05.2025

Wendy’s wchodzi do Polski. Trwa wyścig o masterfranczyzę

Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.

edukacja | 17.05.2025

Biznes w edukacji

– Popyt na korepetycje nie zwalnia, więc my przyspieszamy. Otwieramy nowe placówki w Polsce i wychodzimy za granicę – mówią Marta Lewandowska i Leszek Lewandowski, właściciele sieci Galileusz.

finanse i bankowość | 14.05.2025

Własna placówka PKO Banku Polskiego w małym mieście

Powódź zniszczyła jego placówkę, ale nie biznes. Mariusz Hajdasz, partner PKO Banku Polskiego, opowiada, jak wygląda franczyza bankowa, gdy przychodzą prawdziwe kryzysy.

2
3
4
5
następna  
ostatnia