PRZEGLĄD RYNKU

gastronomia | 13.12.2019

Roślinne burgery w kolejnych miastach

Krowarzywa właśnie otwiera swój 14. lokal. Jakie ma plany na kolejny rok?

Krowarzywa właśnie otwiera swój 14. lokal. Jakie ma plany na kolejny rok?

moda | 10.12.2019

Inwestycja w modę

Justyna Muchacka prowadzi kilka franczyzowych sklepów odzieżowych. Na współpracę z którym franczyzodawcą postawiła?

art. spożywcze i przemysłowe | 09.12.2019

POF chce wiedzieć, a Intermarche milczy

Polska Organizacja Franczyzodawców opublikowała na swojej stronie list otwarty do zarządu Intermarche.

usługi dla klientów indywidualnych | 07.12.2019

Opłacalne mycie

Umyjemto to nowa firma na rynku franczyzowym. Koszty inwestycji na start zależą od województwa, w którym franczyzobiorca będzie rozwijać swój biznes.

gastronomia | 06.12.2019

Pizza Hut szuka franczyzobiorców

Znana marka pizzerii zaczyna w Polsce udzielać licencji na biznes. Ile trzeba mieć na inwestycję?

gastronomia | 05.12.2019

Dieta z okienka

Koncept DIETdrive wykorzystuje pomysł, który wydawał się zarezerwowany dla fast foodów. O co chodzi?

telekomunikacja, IT, AGD/RTV | 03.12.2019

Doradcy z handlową smykałką

Play Partner szuka doradców odpowiedzialnych za sprzedaż usług telekomunikacyjnych. Komunikatywność w tym zawodzie to podstawa.

art. spożywcze i przemysłowe | 02.12.2019

Piotr i Paweł zmienia szyld

Spar Group planuje zbudować sieć 400 sklepów w ciągu pięciu lat w Polsce. Na razie przejął sklepy Piotr i Paweł, które zostaną poddane rebrandingowi.

dom i ogród | 01.12.2019

Urządzają i zarabiają

– Wzrost wynagrodzeń skłania konsumentów do podnoszenia standardu życia – mówi Paweł Soroka, dyrektor działu wsparcia sprzedaży DDD Dobre Dla Domu.

dom i ogród | 30.11.2019

W dobrym sąsiedztwie

Najnowszy franczyzobiorca marki Vox ma spore doświadczenie w branży wykończenia wnętrz. Otwierając salon z drzwiami i podłogami uzupełnił ofertę swoich dotychczasowych sklepów.

gastronomia | 27.11.2019

Burgerowniom przybyło konkurencji

Marka Bó Burger startuje z franczyzą. Właściciele zapewniają, że burgerownia może być rentowna od pierwszego miesiąca.

gastronomia | 26.11.2019

Spojrzenie na zachód

Stava szuka franczyzobiorców w Niemczech. Jednocześnie obniżyła próg wejścia w biznes dla partnerów w Polsce.

art. spożywcze i przemysłowe | 25.11.2019

W polskim Intermarche ostrzą szpady

W znanej sieci supermarketów spożywczych słychać szczęk oręża i wzajemne zarzuty. A pod biurem zarządu czyhają dziennikarze, którzy próbują się dowiedzieć, co czeka Intermarche.

usługi dla biznesu | 21.11.2019

Biznes z dobrą energią

Przyszły partner Orange Energia będzie odpowiedzialny za profesjonalne doradztwo i planowanie sprzedaży. Jakie wymagania musi spełnić?

gastronomia | 20.11.2019

Pizzeria po zmianach

Nowa nazwa, logo i menu – takie zmiany przeszedł jeden z konceptów firmy Wojtex. Skąd decyzja o rebrandingu i jak będzie teraz wyglądać współpraca franczyzowa?

uroda i fitness | 19.11.2019

Zarabiać w podskokach

Z roku na rok rośnie liczba klientów parków trampolin. Franczyzodawca Jump World pokaże licencjobiorcom, jak można zarobić w tym biznesie.

gastronomia | 18.11.2019

Stawiam na kurczaka

Szymon Myrlak wszedł w zupełnie nieznaną sobie branżę i zainwestował we franczyzę Chilli Mili. Efekt przekroczył jego oczekiwania.

usługi dla biznesu | 17.11.2019

Opłacalna walka ze szkodnikami

– Jesteśmy gotowi na współpracę z istniejącymi firmami zajmującymi się zwalczaniem szkodników w Polsce – mówi Marcello Romeiro, dyrektor ds. rozwoju franczyzy marki Orkin.

gastronomia | 15.11.2019

Burgery w stylu slow

Koncept Bistro Krówka i Połówka ma już 16 lokali. W tegorocznych planach są jeszcze cztery kolejne otwarcia.

2
3
4
5
następna  
ostatnia