PRZEGLĄD RYNKU

finanse i bankowość | 25.05.2020

Biznes w finansach

Pośrednicy Banking Retail System zarabiają na prowizji od uruchomionych kredytów. Jakie warunki trzeba spełnić, żeby współpracować z firmą?

Pośrednicy Banking Retail System zarabiają na prowizji od uruchomionych kredytów. Jakie warunki trzeba spełnić, żeby współpracować z firmą?

uroda i fitness | 21.05.2020

Zakładamy salon barberski

Franczyzodawca Sztos Barber Shop twierdzi, że jeden jego salon obsługuje średnio ok. 850 klientów miesięcznie. Ile kosztuje otwarcie placówki marki?

finanse i bankowość | 17.05.2020

Pracujemy nieustannie

– Firmy, które inwestowały w nowoczesne narzędzia, mogą działać sprawnie również w czasie pandemii – mówi Jacek Byliński, prezes zarządu CUK Ubezpieczenia.

uroda i fitness | 16.05.2020

Bezpieczne ćwiczenia

Franczyzodawca Studio Synergy przewiduje, że wkrótce jego kluby mogą cieszyć się jeszcze większym zainteresowaniem niż przed pandemią. Z czego to wynika?

apteki i art. zdrowotne | 15.05.2020

Jak zarabiać na lekomatach

W ostatnich miesiącach sprzedaż w automatach vendingowych Pharmashop24 wzrosła o 20-30 proc. Teraz marka wprowadza na rynek nowe lekomaty, które umożliwią nawet rozmowę z farmaceutą.

gastronomia | 14.05.2020

Sushi się obroniło

Po dwóch miesiącach od zamrożenia gospodarki sieć Koku Sushi jest na plusie. Jak udało się to zrobić?

art. spożywcze i przemysłowe | 13.05.2020

Wsparcie w trudnych chwilach

– Z Żabką współpracuję od dwóch lat, ale dopiero teraz czuję, jak istotne jest wsparcie sieci, szczególnie w najcięższych momentach – mówi Ewa Jasińska, franczyzobiorczyni Żabki.

edukacja | 12.05.2020

Nastawieni na rozwój

Edukacyjna marka Brainy na czas epidemii zawiesiła opłaty franczyzowe. Postawiła też na aktywność w sieci.

turystyka i hotele | 11.05.2020

Czy biura turystyczne przetrwają epidemię?

Ze 176 salonów Travelplanet zamknęło się do tej pory tylko kilkanaście. Jak franczyzodawca pomaga swoim licencjobiorcom przetrwać trudny dla turystyki czas?

gastronomia | 09.05.2020

Gastronomia się nie podda

– Po epidemii przedsiębiorcy będą szukać pomysłów na biznes o niższych nakładach inwestycyjnych – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex.

gastronomia | 08.05.2020

Antywirusowa dziesiątka Sfinksa

Jak będzie wyglądać praca lokali gastronomicznych po ponownym otwarciu? Niektóre sieci już szykują się na nową rzeczywistość.

finanse i bankowość | 07.05.2020

Biznes w dużych i małych miastach

Na otwarcie agencji ubezpieczeniowej Spectrum wystarczy 10 tys. zł. Pieniądze na inwestycję można otrzymać z Urzędu Pracy.

gastronomia | 06.05.2020

Pączki osłodzą kryzys

Franczyzodawca La Donuteria przekonał się, że dobra jakość produktów oraz lojalność klientów procentują w trudnych czasach. Mimo pandemii nie koryguje planów rozwoju firmy.

gastronomia | 05.05.2020

Uruchamiamy catering dietetyczny

Fit Food Service szuka franczyzobiorców, którzy chcą zarabiać na cateringu dietetycznym.

gastronomia | 01.05.2020

Sezon lodowy się spóźni

Lody Bonano przesuwają termin rozpoczęcia tegorocznego sezonu. To wina koronawirusa.

art. spożywcze i przemysłowe | 30.04.2020

Żabka trzyma tempo

O nowej ofercie franczyzowej Żabki i radzeniu sobie w czasach pandemii opowiada Sebastian Bielawski, dyrektor Departamentu Rozwoju i Wsparcia Franczyzobiorców.

gastronomia | 30.04.2020

Nowe pizzerie startują

Pomimo zawieszenia, w jakim znalazła się gastronomia, New York Pizza Department otwiera nowe lokale franczyzowe.

finanse i bankowość | 29.04.2020

Jak PZU radzi sobie z epidemią?

Franczyzodawca PZU w dobie epidemii koronawirusa wdrożył rozwiązania, które mają zapewnić bezpieczeństwo biznesowe partnerów.

gastronomia | 27.04.2020

Nowe marki Sfinksa

Sfinks Polska wprowadza na rynek nowe marki, dostępne tylko w kanale delivery. To odpowiedź spółki na aktualną sytuację w gastronomii.

2
3
4
5
następna  
ostatnia