PRZEGLĄD RYNKU

art. spożywcze i przemysłowe | 25.01.2021

Zarabiaj na sprzedaży karmy dla zwierząt

Biznes Husse broni się w czasie pandemii dzięki bezpośrednim dostawom do klientów. Teraz firma rozwija e-commerce.

Biznes Husse broni się w czasie pandemii dzięki bezpośrednim dostawom do klientów. Teraz firma rozwija e-commerce.

moda | 21.01.2021

Gatta ma kłopoty

Właściciel marki Gatta przechodzi postępowanie sanacyjne. Chce zamknąć część sklepów własnych. A co z franczyzobiorcami?

gastronomia | 19.01.2021

Gastronomia się buntuje

Otwieramy – stwierdzili przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Pomimo zakazu niektórzy zaczynają odmrażać swoje biznesy. Także franczyzowe.

gastronomia | 16.01.2021

Restauracja po gruzińsku

– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski, menedżer ds. rozwoju restauracji Chinkalnia.

gastronomia | 14.01.2021

Własna lodziarnia we franczyzie

Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.

nieruchomości | 12.01.2021

Postanowił zarabiać na swoim

Tomasz Kazuś przejął biuro WGN od swojego pracodawcy. Czy było warto?

moda | 11.01.2021

Sklep odzieżowy w promocji

Danish Design ma promocję dla kilku pierwszych franczyzobiorców, którzy w tym roku zdecydują się podpisać umowę. Można zaoszczędzić na inwestycji.

usługi dla biznesu | 09.01.2021

Cenna pomoc

– W czasie pandemii uruchomiliśmy kilka nowych placówek i wzrosło zainteresowanie naszymi usługami – mówi Piotr Bijański, prezes Twój Prawnik 24.

gastronomia | 08.01.2021

Pizza wchłania pizzę

Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.

apteki i art. zdrowotne | 07.01.2021

Zdrowy biznes

Sprzedaż zdrowej żywności to pomysł na biznes marki Spichlerz Zdrowia. Współpracę z firmą można nawiązać na dwa sposoby.

gastronomia | 05.01.2021

Obiad z automatu

Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.

moda | 04.01.2021

Bielizna we franczyzie

Pod szyldem Wolford franczyzobiorcy mogą otworzyć butik z ekskluzywną bielizną. Ile trzeba przeznaczyć na inwestycję?

gastronomia | 02.01.2021

Pizzeria w czasach pandemii

Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.

gastronomia | 30.12.2020

Mała gastronomia z bubble tea

Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.

art. spożywcze i przemysłowe | 29.12.2020

Sklepowe rewolucje

Franczyzodawca Żabki realizuje pomysł, który ma spowodować zwiększenie sprzedaży w sklepach franczyzowych. Przeprowadza akcję o nazwie „Operacja Żabka”. Na czym ona polega?

gastronomia | 28.12.2020

Pizza w światowym wydaniu

Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy koncept?

gastronomia | 27.12.2020

Biznes, który daje czas na etat

Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa bezpieczeństwo finansowe.

usługi dla klientów indywidualnych | 25.12.2020

Pralnie EBS nad przepaścią

Sieć franczyzowa licząca 135 pralni będzie musiała w marcu złożyć wniosek o upadłość, jeśli galerie handlowe nie obniżą jej czynszu.

uroda i fitness | 24.12.2020

Klienci chudną, franczyzobiorcy zarabiają

– Nasze kluby osiągają próg rentowności po 3-4 miesiącach – mówi Bartłomiej Stanek, właściciel marki Studio Synergy.

2
3
4
5
następna  
ostatnia