PRZEGLĄD RYNKU

gastronomia | 24.01.2020

Mała gastronomia, dobry biznes

Robert Lehmann przetrwał trudne chwile i dziś z sukcesem prowadzi dwie placówki pod szyldem Kurcze Pieczone.

Robert Lehmann przetrwał trudne chwile i dziś z sukcesem prowadzi dwie placówki pod szyldem Kurcze Pieczone.

dom i ogród | 20.01.2020

Zyski ze stolarstwa

– Mniej więcej po pół roku prowadzenia działalności nasz franczyzobiorca może liczyć na ok. 15 tys. zł netto miesięcznego zysku – mówi Tomasz Sobik, właściciel firmy Sob-Drew.

gastronomia | 20.01.2020

Otwieramy restaurację gruzińską

Chinkalnia chce mieć w Polsce kilkadziesiąt lokali. Ile pieniędzy potrzeba na inwestycję?

gastronomia | 18.01.2020

Ile kosztuje McDonald's?

Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?

gastronomia | 16.01.2020

Inwestycja w wegańskie burgery

Tomasz Ziarkowski postawił na kuchnię wegańską i zainwestował we franczyzę marki Krowarzywa. Jak idzie mu biznes?

doradztwo i księgowość | 15.01.2020

Opłacalne oddłużanie konsumentów

Twój Prawnik 24 chce zbudować sieć franczyzowych kancelarii w miastach powyżej 20 tys. mieszkańców. Franczyzobiorca marki nie musi być prawnikiem. Dla kogo to biznes?

turystyka i hotele | 14.01.2020

Biuro podróży we franczyzie

Polacy masowo ruszyli na zagraniczne urlopy. Marka Travel Shops podpowiada, jak otworzyć własne biuro podróży i zacząć zarabiać w tej branży.

gastronomia | 13.01.2020

Zarabiamy na wiśniówce

Bar, w którym jest serwowany tylko jeden trunek? Franczyzodawca marki Wiśniewski przekonuje, że to opłacalny biznes.

gastronomia | 11.01.2020

Jak przetrwać zimę w lodziarni

Carte d’Or Cafe zamierza otwierać lodziarnie w lokalach przyulicznych. Z czego wynika ta decyzja?

art. dziecięce | 10.01.2020

Kreatywni sprzedadzą więcej

Godan Strefa Uśmiechu chce otworzyć 30 sklepów franczyzowych w 2020 roku. Kto może zostać franczyzobiorcą marki?

gastronomia | 08.01.2020

Pizzeria pod klucz

– Wprowadziliśmy nowy model pizzerii, w formacie kontenera gastronomicznego, który dostarczamy gotowy do pracy – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department.

moda | 08.01.2020

Zarabiamy na szyciu garniturów na miarę

Bułgarska marka Brutale szuka franczyzobiorców w Polsce. Ile trzeba mieć pieniędzy na inwestycję?

gastronomia | 05.01.2020

Lodziarnie przez cały rok

Wytwórnia Lodów Polskich „u Lodziarzy” pracuje nad takim modelem współpracy, który pozwoli franczyzobiorcom prowadzić sprzedaż przez cały rok.

nieruchomości | 04.01.2020

Agenci na wyłączność

Franczyzobiorca Freedom Nieruchomości powinien umieć zarządzać zespołem i mieć umiejętności sprzedażowe.

gastronomia | 03.01.2020

Kebab w wersji premium

Koncept Stodoła Kebap & Grill chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Serwuje go w eleganckiej wersji.

gastronomia | 31.12.2019

Trzy historie, jeden franczyzodawca

Zanim Anna Dziedzic, Kamil Ozdobiński i Maciej Rozumski zainwestowali we franczyzę, sprawdzili m.in. ceny u konkurencji oraz wiarygodność franczyzodawcy. Test wypadł pomyślnie.

gastronomia | 30.12.2019

Zarabiamy na cateringu dietetycznym

Z diet pudełkowych korzystają już nie tylko mieszkańcy dużych miast. W małych miejscowościach również nie brakuje zainteresowanych cateringiem dietetycznym.

gastronomia | 29.12.2019

Franczyza dla każdego

– Mamy wśród franczyzobiorców pracowników korporacji, księgową czy przedsiębiorców, którzy mają też inne biznesy – mówi Rafał Kościuk, twórca konceptu Fit Cake.

finanse i bankowość | 27.12.2019

Oczekiwana zmiana barw

To nie róż, to magenta – mówi o nowych barwach swojego biznesu Karolina Kaczmarek, franczyzobiorczyni Eurobanku, która od listopada działa pod marką Banku Millennium.

2
3
4
5
następna  
ostatnia