Forum: Grosik 1475
Nieuczciwa konkurencja Grosika
Redakcja magazynu Franchising Info i portalu Franchising.info.pl wykreśliła Agencję Finansową GROSIK (Sp. z o.o.) z katalogu systemów franczyzowych.
W dzisiejszym wydaniu Gazety Wyborczej (28.02.2005) ukazało się ogłoszenie likwidatora PAF Sp. z o.o. Mariusza Biety. W ogłoszeniu tym likwidator wzywa wszystkich wierzycieli do ujawnienia roszczeń. Ogłoszenie zostało zilustrowane logotypem Polska Agencja Finansowa, przypominające to, którym się posługuje konkurencyjna firma Polska Sieć Opłat Sp. z o.o. Tymczasem likwidowana firma - PAF Sp. z o.o. - podczas swej działalności posługiwała się logo Agencja Finansowa GROSIK.
Celowa dezinformacja opinii publicznej na szkodę konkurencji została uznana przez redakcję magazynu Franchising Info i portalu Franchising.info.pl za naruszenie zasad uczciwej konkurencji i dlatego Agencja Finansowa GROSIK należąca do likwidatora PAF Sp. z o.o. została wykreślona z katalogu systemów franczyzowych.
Redakcja
1. Realizacja płatności klientów przez ponad 1 miesiąc (tak było u mnie)!!!!!
2. Otwieranie konkurencyjnych dla obecnych lokalizacji, które nie spełniają żadnych norm - jak te na zdjęciu, co powoduje zmniejszenie sprzedaży i śmieciowy wizerunek wszystkich punktów.
3. Bałagan w firmie i ciągłe roszady personalne. Zawsze ktoś bardziej kompetentny podpadnie komuś z "rodzinki".
4. Nienawiść i zaciętość: nie ważne, że Grosik nic nie zarobi, ważne aby zniszczyć franczyzobiorcę, który zaczyna zadawać niewygodne pytania.
Skąd wiem, że na tym forum wypisuje się "rodzinka"? Zadowolonych franczyzobiorców Grosika po prostu nie ma :((( Proponuję nowe hasło reklamowe: oskubiemy Cię do ostatniego grosza
pozdrawiam
maximus
Z uwagi na fakt, że prowadzę tożsamą działalność jestem zainteresowana tym co tam się dzieje bo i na mnie to rzutuje.
www.kurierlubelski.pl/print.php?sid=12010 - 29k
miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35234,2827196.html i inne co wy na to?
Magik
Jeżeli chodzi o Pana wypowiedż w tym temacie to widze że dużo Pan niewie ,a co do likwidacji pozwoleń na taką działalność ,to najpierw eliminuje się osoby niekompeyentne,małowiedzące i przeszkadzające innym w prowadzeniu takich punktów czyli takie jak osoba o pseudonimie magik od siedmiu boleści.
I znowu nadgorliwiec, proszę sobie najpierw przeczytać projekt ustawy, a potem odnosić się do mojej wypowiedzi, a nie zarzucać mi braku wiedzy bo jak na razie na „TAKĄ” działalność nie wydaje się „POZWOLEŃ”, tylko wystarczy wpis do rejestru działalności gospodarczej. Proszę zadbać o swoją wiedzę aby móc wypowiadać się na takie tematy.
Moją intencją nie była myśl aby likwidować punkty kasowe tylko w cywilizowany sposób móc prowadzić taką działalność i odsiać oszustów i naciągaczy.
Sam mam jeden punkt kasowy i martwię się o jego przyszłość, bo przy każdej takiej aferze finansowej notuje spadek obrotu.
PS.
Koma – to zaraza :)
Pozdrawiam Magik
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.