Forum: PAF 1475

przedsiebiorczy 20.01.2006 *.atf162.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
durzo masz kosztow, zeby odliczyc od podatku?

koma7288 20.01.2006 *.213-238-74-247.adsl.inetia.pl

13
Witam

Polecam Państwu do doładowań firmę Bluemedia sam mam z nimi podpisaną umowę i jest super.Doładowania on-line wpłacasz do nich kase ile chcesz i taką kwotą dysponujesz na doładowania komórek.Prowizja wacha się od 8% do 10% , doładowania już od 5 zł.Doładowanie jest w ciągu 10 sekund , tak więc klient zanim opuści punkt kasowy już ma doładowaną komórke ,a ja odrazu zarobioną kase.Proponuje też wprowadzić sobie na punkty wyrób pieczątek nieżle można na tym zarobić.

Pozdrawiam

przedsiebiorczy 20.01.2006 *.atf162.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
a podasz stronke tej firmy:)

Obserwator 20.01.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
Pieczatki - niezle mozna wyjsc. Mozna jakies dane? Chocby procentowe...

Chcialbym by ten watek byl taka skarbnica wiedzy o takich punktach. Sam jestem zainteresoany a inne watki nic praktycznie nie wnosza oprocz "oplaca sie - nie oplaca sie - oszusci". Po to go w sumie zalozylem.
Zdaje sobie sprawe ze nikt danych nie bedzie podawal co do ilosci przelewow itp albo beda one nieprawdziwe, ale prowizje juz mozna podawac i koszty takze. To juz bedzie cos:)

Grzegorz 20.01.2006 *.acpo16.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam,
Skoro wprowadziliście bądż macie zamiar wprowadzić do swoich Punktów Opłat doładowania, ksero,tłumaczenia a nawet pieczątki to proponuje wam wprowadzic do sprzedaży -KARME DLA PSA, na tym jest 100 % przebitki ,no i miastach świetnie się sprzedaje, także każdy z was napewno dorobi na pensje dla kasjerki.

Magik 20.01.2006 *.user-12lc1rb.cable.mindspring.com

374
I piasek dla kotka itp.
Magik

Obserwator 20.01.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
Skoro nic do dyskusji nie wnosicie to lepiej siedzcie cicho!
Na razie rozwaza sie alternatywe i dodatki dla samych oplat. Jestem przekonany, ze rynek powoli bedzie wypieral same punkty kasowe na rzecz placowek z wieksza oferta. Placowka zapewnia komfort oraz sprawia wrazenie pewnejszej. Dodatkowo duza czesc hipermarketow umozliwia oplacanie rachunkow za free, wiec male kasy stana sie przezytkiem.
Uwazam, ze przelewy + oplaty + pozyczki + kredyty to zdecydowane minimum jesli sie mysli przyszlosciowo. Pozwoli to jakos funkcjonowac takim punktom. Teraz sie szuka innych produktow ktore moga sie tu przyjac, stad te pomysly!
Doladowania zapewnia nowych klientow i sa niezlym zyskiem. Mysle, ze punkt nie stanie sie jakis "bardzo uniwersalny" po ich wprowadzeniu.
Xero, pieczatki, skaner to rzeczy ktore trzeba analizowac dla kazdego punktu oddzielnie.
Tlumaczenia sa fajnym pomyslem, szczeolnie w mniejszych miejscowosciach gdzie trudno o taka usluge.
Oczywiscie nie mozna przesadzic z doborem uslug, bo klient sie w koncu nie polapie co zrobi w danej placowce, ale to kwestia do przemyslenia dla kazdej osoby zakladajacej punkt.

Karme dla psow mozecie sobie sami wprowadzic. Polecam takze utylizacje zuzytych prezerwatyw. Akurat na waszym poziomie..

Magik 21.01.2006 *.user-12lc1rb.cable.mindspring.com

374
I kto tu mowi o poziomie, zastanow sie nad wlasnym.
Skoro pytasz o to, co masz wprowadzic do swojej placowki, a nastepnie sam sobie odpowiadasz to po co pytasz.
Magik

koma7288 21.01.2006 *.213-238-74-61.adsl.inetia.pl

13
Witam

Jak widać niektóryz formuowicze faktycznie mogą sobie karme dla psa wprowadzać bo tylko szczekaja bez żadnych efektów finansowych ale to ich sprawa i ich biznes.Dla zainteresowanych doładowania firmy bluemedia strona www.bluemedia.pl . Co do pieczątek to jest 100 % przebitki .Wykonanie pieczątki firmowej oprafka + gumka =20 zł średnio sprzedaje się ją klientowi po 40 lub 50 zł , w tygodniu sprzedaje od 5 do 10 pieczątek.

Pozdrawim

Obserwator 21.01.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
No to bardzo ladnie z tymi pieczatkami. Ja jednak nie jestem pewien czy bym je wprowadzil.

Rozumiem ze ty wspolpracujesz z PAF i masz ten duzy oddzial, tak?

13
Do Pana Grzegorza

Panie Grzegorzu z całym szacunkiem dla Pana zapomniał pan o karmie dla kotów "kitiket" to dla małych rekinów biznesu proponuje z wołowiną.
Niewiem czy słyszał pan o usłudze faktoring rachunków wątpie gdyż żeby wypowiadać się w danym temacie trzeba mieć jakiś zastrzyk wiedzy.Jeżeli powie mi Pan coś na ten temat to błyśnie Pan w moich oczach.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Jacek007 21.01.2006 *.abry42.neoplus.adsl.tpnet.pl

86
Odeszliśmy trochę od tematu, zaczyna się znowu docinanie, który to z szanownych przedmówców ma lepszy pomysł na biznes i wogóle jest super.
Temat dotyczy PAFu, czy jest to dobry biznes?
Ja jestem związany z PAFem od początku i widzę jak wiele się robi aby oferta była korzystna dla klienta i biorcy.
Produkty, które oferuje PAF są minimalnymi kosztami obarczonymi dla biorcy, a możliwośc ich wyboru nie jest narzucona odgórnie, tylko wybierana przez biorcę w zalezności od możliowości jego lokalu. jak wspomniałem biorca może również wprowadzić własne produkty np. gazety. Oczywiście wszystko za zgodą PAFu, ale skoro niektóre punkty mają gazety to chyba nie ma z tym problemu.
Co jest ważne PAF jako jedyna firma wprowadza tak szeroki zakres produktowy, jak już powiedział Obserwator punkty kasowe będą odchodziły w zapomnienie (jednostanowiskowe), a przynajmniej tym nowym jest teraz trudniej przekonać do siebie klienta, PAF dzięki tej ofercie zaczyna przyciągać osoby prowadzące działalność gospodarczą, które mają jak wiadomo sporo płatności.
Istotą zmiany jest również nowa wizualizacja bardzie "żywa", zauważalna dla klienta i co ważne nie ma tam żadnych innych plakatów niż tylko PAF, co wpływa na wizerunek jako nie pośrednika tylko firmę która uczestniczy w tworzeniu rynku.
czy to się komuś podoba czy nie PAF zmienia się zmieniał i będzie się zmieniał dla dobra klienta i biorcy, jak również dla przyszłych biorców, którzy zaufają marce PAF.
Ze swojej strony mogą tylko dodać, że zmiany mi się bardzo podobają.

Pozdrawiam

13
Do Obserwator

Nie pracuje z PAF , jetem wolnym strzelcem ,punkt kasowy prowadze od trzech lat .Sieci to wygoda dla osób które czekają aż robotę odwli ktoś za nich .Samemu można dobrze się zareklamować i prowadzić punkt bez udziału innych osób.

Pozdrawiam

13
Do Jacek007

Panie Jacku każdy obiera sobie swój pomysł na prowadzenie punktu .Pan jest związany umową z PAF i oddaje im pan częśc swojego wynagrodzenia dlatego też oni musza coś robić w tym kierunku tj.nowa wizualizacja strony , wprowadzanie nowych usług.Tylko najwazniejsze w prowadzeniu kasy jest to aby pieniążki klientów szybko i bezpiecznie trafiały na konta wystawców a co do tego nigdy nie będzie miał Pan wglądu i pewności czy wszystko zapłacone bo tak działają centrale.

Pozdrawiam

86
Mszę powrócić do tematu, którego ja nie lubie czyli założeni, że firmy działające w systemie Centrali są be .....
Otóż uważam że system Centrali jest bezpieczniejszy niż "singla", ale absolutnie nie uważam, że "singel" "singlowi" równy. U mnie w mieście osoba otworzyła punkt przyjmowania opłat, wszystko za 0,90 zł, plus doładowania OLE!. Kiedyś miałem tą nieprzyjemność poznać tego Pana i obawiam się co się stanie jak zabraknie mu na wódkę, bo na czynsz to już dwa lata temu nie miał.
A wracając do kontroli pieniędzy to nie jest tak, firmy centrale jak maja problemy to widać dużo szybciej niż się komuś wydaje, przelewy w Grosiku szły po tydzień już jeden rok przed upadkiem, w Płatniku ok. 6m-cy. Rozmawiałem z Panem, który prowadził Płatnika u mnie w mieście i go zamknął 3 m-ce przed upadkiem ponieważ zauważył nieterminowość przelewów i wzrost reklamacji. Zamknął na tyle szybko, że nikt w jego punkcie nie został oszukany. Więc uważam, że są możliwości kontroli ale pośrednie.
Jak na razie nie ma obiektywnego stwierdzenia, że Centrale są złe, a "single" dobre czy na odwrót.
Przed oszustami nie chroni żaden system.
Znam przykład, gdzie oszust podrobił Agencje PKO i przyjmował wpłaty przez tydzień, a potem się zwinął. Czy to oznacza, że "single" są złe. Oczywiści, że nie, bo wrzucanie wszystkich do jednego wora jest niesprawiedliwe dla tych, którzy tą pracę wykonują uczciwie.

Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem za słowo "singel".

Pozdrawiam

20
W tym temacie wolalbym by jednak rozmawiac jedynie o PAF, ewentualnie lekkie odstepstwa w celu porownania jak sie wychodzi na tym interesie samodzielnie. To czy ktos bedzie chcial byc zrzeszony czy tez nie bedzie zalezalo tylko od niego i to on sam zadecyduje.

Jak wyglada proces przeslania pieniedzy do PAF?

I w celu porownania, jak to wyglada w samodzielnych punktach? Czy potrzebna jest jakas specjalna umowa z bankiem? Jakie sa najlepsze, czy oferuja specjalne oprogramowanie?

86
Szanowni Państwo,
jeżeli macie pytania szczegółowe to odsyłam wszystkich do Centrali lub na strone www.paf.pl
Zapraszam wszystkich do gry, którą firma przygotowała (jako nowatorskie podejście dla przyszłego biorcy).
Nie czuję się upoważniony do odpowiadania na wszystkie Wasze pytania. Ale każdy może się dowiedzieć z w/w źródeł.

Pozdrawiam

20
Jacku, odsylajac do centrali stawiasz pod znakiem zapytania istnienie wlasnie takich for. Tu ludzie wymieniaja sie wlasnymi doswiadczeniami.
Oczywiscie ze pisalem do centrali, ale czym innym jest poznanie opini i skorzystanie z pomocy osob ktore sa biorcami licencji lub prowadza samodzielnie takie punkty.

A co do gry to jest ona beznadziejna. Nie sposob w niej przegrac itd. zuelna kaszana.

Moje wczesniejsze pytania sa nadal aktualne i bede wdzieczny za wypowiedzi w temacie innych osob.

Jacek007 22.01.2006 *.gprs10.orange.pl

86
Obserwatorze,
nie podważam sensu istniena takiego forum jak niniejsze.
Uważam natomiast, iż co do przekazywania informacji sensu stricto funkcjonowania firmy nie czuję się upoważniony.
A takie pytania zacząłeś zadawać.
Wypowiem się chętnie na tematy określające moje subektywne odczucia co do funkcjonowania jako biorca w PAFie.

Tak na marginesie to pytania stawiane przez Ciebie są tendencyjne np. to o wpłat do PAF, czy prowadzenia księgowości. Mam wrażenie, że albo od niedawna się interesujesz franchisingem lub co bardziej prawdopodobne, próbujesz zasięgnąć informacji szczegółowych na temat funkcjonowania PAFu, tylko Tobie w znanym celu.
Napisz coś o sobie czym się zajmujesz, jakie masz doświadczenie i czy jestś zainteresowny współpracą z PAFem.

Pozdrawiam

Obserwator 23.01.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
Witaj,
piszac ze nie czujesz sie upowazniony do przekazywania informacji odnosnie najbanalniejszych rzeczy, niejako mylisz sie w zeznaniach. Stwierdzasz bowiem takze ze forum sluzy do wymiany informacji praktycznych. Wydaje mi sie wiec ze albo nie jestes biorca licencji, albo po prostu niejako probujesz nawolywac ludzi do kontaktu z ta firma nie przekazujac informacji. Mozesz wiec miec z teko korzysci, np jestes w zarzadzie lub cos w tym stylu. Jest to moje odczucie i nie zamierzam juz na ten temat polemizowac.

Nie ma pytan tendencyjnych, sa tylko glupie odpowiedzi. I to wlasnie niestety pokazales.
Franchisingiem w przypadku PAFu interesuje sie rzeczywiscie od niedawna. Chcialem zobaczyc jak to wyglada w praktyce, wiec sie skontaktowalem na forum. Widze jednak, ze tak jak ktos juz dawno zauwazyl, jest to forum praktycznie samych franchisodawcow. Niestety..

Co do samego ksiegowania, to jest to pytanie zupelnie na miejscu. Z BR placi sie zwykle od rachunku. Czy zatem proba dowiedzenia sie czy dostaje sie 5 miesiecznie czy 1 dziennie rachunek to tak duzo? Od tego jest chyba to forum...

Co robie? To Cie nie powinno interesowac. Zapewniam jednak, ze wiem co to biznes. Kim jestem? Jak wyzej. Na pewno nie z firmy konkurencyjnej...

"czy jestś zainteresowny współpracą z PAFem."
Wiec jednak nie jestes jedynie biorca PAFu.

A teraz w kwestii podsumowania. To forum to rzeczywiscie forum tych samych osob, najczesciej dawcow. Jesli sa osoby ktore by sie chcialy czegos konkretnego dowiedziec, to niestety zle trafily. Tu pracownicy Mieszka kluca sie z PAFem i na odwrot. Przy pierwszym latwym pytaniu odsyla sie do konkretnej firmy zamiast odpowiedziec grzecznie na pytanie. Z jednej strony mozna to zrozumiec, nie ma nic za darmo. Z drugiej lepiej sie nie odzywac jak ma sie takie rzeczy pisac.

"próbujesz zasięgnąć informacji szczegółowych na temat funkcjonowania PAFu, tylko Tobie w znanym celu."
Gdybym chcial, to skontaktowal bym sie z Wasza siedziba i udal osobe zainteresowana w celu wywiedzenia sie wszystkich szczegolow. Zreszta wszystkie informacje sa jawne (tak mysle), wiec jakies dziwne te przypuszczenia.

No i tak na koniec moich wywodow. Jesli ktos chce otworzyc punkt oplat, niech sie nie bawi w te formy z centrala. Jest to zupelnie nieoplacalne a poza tym, to oni i tak duzo nie pomagaja (przyklad z forum). Lepiej poswiecic te 5 dni na znalezienie odpowiednich informacji na temat funkcjonowania czegos takiego, i zaoszczedzic 30% na prowizjach oraz duzo kasy na oplacie licencyjnej.

Pozdrawiam

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.