Forum: PAF 1475

Ojro 24.01.2006 *.apa250.internetdsl.tpnet.pl

Obserwatorze coś wydaje mi się, że właśnie w ostatnim stwierdzeniu odpowiedziałeś na pytanie Jacka w jakim celu potrzebne ci te wszystkie informacje. Skoro tak odradzasz "centrale" to proponuje przejść się do "singla" i tam pytać o wszystko (czy uzyskasz odpowiedzi to sam się domyśl) Oj nieładnie tak udawać zainteresowanego żeby na koniec tak brzydko "wbić nóż w plecy" Tak się nie robi! PS. Nie jestem z nikim związany, jestem tylko "obserwatorem" tego wątku.

przedsiebiorczy 24.01.2006 *.anz236.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
Popieram Cię, ja sam szukałem sposobu na punkt kasowy. Jednak po przeczytaniu uwaznie wypowiedzi na forum stwierdzam ze mozna ten interes robic samemu. Znalesc dogodny bank, miejsce, ubezpieczyc pieniadze od klientow i zaczac, bez odawania komus 30%.
Mam uwage, do tych co mowia, ze lepiej w sieci:
Przeciez poczatki sieci, polegaly ze ktos mial pomysl na punk kasowy zalozyl jeden, pozniej drogi... az powstala cala siec.
Mozna robic taki biznes, samemu bez pomocy logistycznej jakiegos operatora.
Taki punkt kasowy to nie jest az taki skomplikowany projekt jak Bank ( czytaj BPH). Tam i owszem franchising jest nie zbedny. Ale w punkcie kasowym, wydaje mi sie ze nie!
Jedan z zalet, franchisingu jest znana marka pod jaka sie wspolpracuje. Tak?

ani PAF ani Mieszko nie sa na tyle znane zeby dac poczucie bezpieczenstwa. Wsrod moich znajomych, nikt doslownie nikt nie znal tych sieci.

A BPH, zna kazdy.

Wlasciciele PAF i Mieszka pracuja nad marka?
Kreowaniw marki, to dzis podstawa!

Fakt, jest taki: w mojim srodowisku nikt lub prawie nikt nie zna PAF lub Mieszka.

klienci nie przyszli by do mnie, poniewaz mam szyld Mieszka lub PAF. Oni tych firm nie znaja!!!!!!

Pozdrawaim wszystkich.

P.S
przepraszam za literowki.

przedsiebiorczy 24.01.2006 *.anz236.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
zgadzam sie z Obserwatorem.

dario 24.01.2006 *.zw98.internetdsl.tpnet.pl

2
Witam!
Nie jestem biorcą systemu, ani tego ani innego. Obserwuje tak sobie poprostu ten temat, odwiedzam stronę PAF oraz inne i rodzi się pytanie: czy ktoś "zainstalowal" u siebie te wszystkie nowości Agencji? I co ogólnie o nich sądzicie? Czy to dobre miejsce na takie usługi jak ksero czy pieczątki. Pominę symulację przychodów, która jest na stronie PAF. Wydaje mi się lekko zawyżona jeśli chodzi o "usługi dodane...

Jacek007 25.01.2006 *.gprs11.orange.pl

86
I znowu rozmowa sprowadza się do bicia piany co jest lepsze "Centrala" czy "Singiel".
Jakby jedna z tych form swpółpracy miała chronić przed oszustami. Jeżeli ktoś jest oszustem to oczywiście najłatwiej jst mu założyć własny punkt kasowy i "kasować" klientów. Nie trzeba żadnego zaświadczenia o karalności, nie jest mu potrzebna osoba z centrali, która wytyka błędy i upomina, nie potrzeba wpłacać licencji (można być "gołodupcem", a za tydziń kupić sobie samochód), nie trzeba się z nikim dzielić. Wszystko dla siebie.
Tylko to też nie jest obraz "Singla".
Oszust to Oszust i kropka.
A każdy ma prawo wybrać taki system współpracy w tej branży jaki mu się podoba. Osoby, które są w systemie "Centrali" wybrały to z jakiś określonych powodów. Dla każdego inny. Ale pamietajcie Duży może więcej za sloganem z reklamy.

Teraz do Obserwatora,
Jestem w Zarządzie PAFu, Mieszak i kogo tam jeszcze chcesz. Ale to jest moja sprawa.

Pozdrawiam

przedsiebiorczy 26.01.2006 *.atl208.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
dobra i wywazona opinia.

Obserwator 27.01.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
Ojro: "Obserwatorze coś wydaje mi się, że właśnie w ostatnim stwierdzeniu odpowiedziałeś na pytanie Jacka w jakim celu potrzebne ci te wszystkie informacje."

Chyba ci sie zle wydaje. Dla mnie firma ktora kryje sie po krzakach z udostepnieniem informacji to slaba firma. Polecanie gry ktora znajduje sie na stronie to nic innego jak prostacka reklama. Ta gra to DNO. Nie wiem kto ja robil, ale praktycznie nie zna sie takich rzeczach. Brak zabezpieczenia przed odswierzaniem i kilka innych bledow pieknie swiadcza o umiejetnosciach pisania skryptow tej osoby. Firma ktorej nie stac na dobrego programiste to zadna firma. Zdolniejszy licealista by to lepiej wykonal. I prosze sie nie polemizowac w tej kwestii, bo na tym sie akurat bardzo dobrze znam.
A co do wykorzystywania informacji to wyraznie napisalem: "Gdybym chcial, to skontaktowal bym sie z Wasza siedziba i udal osobe zainteresowana w celu wywiedzenia sie wszystkich szczegolow."

przedsiebiorczy: "Wlasciciele PAF i Mieszka pracuja nad marka?"
Jak widac na forum, bardzo nad tym pracuja ;) Wizytowka w postaci strony internetowej PAFu o tym takze pieknie swiadczy. Zdecyowanie wybralbym Mieszka gdybym mial sie kierowac tresciami i wizualizacja strony. A mowia ze to Mieszko ma problemy...
Tak na prawde to trudno znalezc osoby ktore znaja jedna z tych dwoch marek. PAF jednak chyba ostatnio troche nad tym pracuje (jednolita wizualizacja itp), wiec ma plusa w tej kwestii. Ciekawe jak bedzie dalej.

A teraz podsumuje troche.
Jesli ktos chce wchodzic w ten rodzaj biznesu na zasadzie franchisingu to zdecydowanie polecam PAF. Chyba ma najwieksze szanse z ta firma.
Zarzadowi PAF zas polecam wydanie 300-500 zlotych na strone internetowa, to ona ma byc bowiem jej wizytowka. Dodatkowo sugeruje "wyrzucic" troszke wiecej informacji na zewnatrz. Przeciez o tym i tak kazdy sie dowie a za przejrzystosc dostaje sie wielkiego plusa. Mysle takze ze te 30% prowizji to zdecydowanie za duzo. Przy 20 byloby o wiele lepiej. W koncu i tak duzo pozniej nie robicie. Tak to mozna jedynie tracic klientow. Co sugeruje moj przyklad.

W 3 tygodnie, bez kontaktu z centrala, zdobylem wszystkie mi potrzebne informacje do otwarcia takiego punktu. Punktu pod moja marka. Nie ukrywam, ze chcialem wspolpracowac z PAFem. Zniechecilo mnie wlasnie to ukrywanie informacji i krypto reklama na forum. Moze gdybym najpierw skontaktowal sie z firma mialbym lepsza opinie...

przedsiebiorczy 27.01.2006 *.asr193.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
startujesz sam?

Ojro 27.01.2006 *.apa250.internetdsl.tpnet.pl

Obserwatorze chodziło mi o to, że założyłeś temat "Polska Agencja Finansowa-dobry biznes?" i tutaj chciałeś wymieniać się informacjami, tego nie kwestionuję, szczytny cel, szczególnie dla zainteresowanych. Ale czy nie mogłeś nazwać tematu np "Agencje Finansowe (Single)-dobry biznes?" albo "Okienka kasowe na własną ręke..." skoro tak odradzasz system centralny. Mnie nie obchodzi co tobie bardziej się podoba singel czy centrala tylko nie spodobało mi się jak przekształciłeś tok rozmowy.
Co do centrali, dużo osób twierdzi że poza prowizją jaką trzeba im oddać nic nie dostają biorcy w zamian. Mi się wydaje, że jednak osoby te są w błedzie bo może i centrala nie zapewni ogólnopolskiej reklamy ale zauważmy co ostatnie czasy pisze się w prasie. Mam na myśli akcję "promowania" kas należących do IGPF jako kasy bezpiecznej. Tak się składa, że ludzie te gazety czytają i to jest właśnie siła centrali, pojedyńczy punkt z tym nigdy nie wygra. Także wszędzie są plusy i minusy i każdy niech wybierze to co dla niego najlepsze. Moim zdaniem "przekomarzanie" się jest bezsensowne.

przedsiebiorczy 27.01.2006 *.asr193.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
single tez moga tam nalezec:)

Ostatniw wyborczej byl cykl inforamacji o rachunkachi bylo o sysytemach PAF etc. oraz o singlach. Nie bulo tam tezy ze single tylko oszukuja.

Bylo jednak ostzrznie ze taki singiel musi wywiesci adres firmy, miec ubezpiecznie etc.
Przestrzegali wplacajcych, ale nie przed singlami tylko przed tym aby nie byc lekkomysnym jak sie wplaca:)

Obserwator 27.01.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
Ojro:
przeczytaj jeszcze raz ten temat od poczatku. Bardzo chcailbym sie czegos dowiedziec o PAF, ale od biorcow. Niestety takich tu jest brak. Jak sie ktos znajdzie taki to chetnie wyslucham a nawet zadzwonie do takiej osoby by sie wszystkiego dowiedziec! Mi na tym zalezy.

Niemniej jednak takich osob tu nie ma a polityka reklamowa firmy zdecydowanie nie przypadla mi do gustu.

Magik 27.01.2006 *.user-12lc1rb.cable.mindspring.com

374
Sorry, ale nikt sie nie odwazy napisac nic na temat PAF-u bo zostanie szybko namierzony i bedzie musial poniesc wiadome konsekwencje.
Wszystkie nasze wypowiedzi co dziennie trafiaja na biurka PAF-u.
Odwaga w cenie.
Pozdrawiam Magik

PS. polecam kafejki internetowe i to w innym miescie he he.

efendi 03.02.2006 *.aaom33.neoplus.adsl.tpnet.pl

18
Wiecie co! Czytałem uważnie wszystkie wypowiedzi w tym temacie i nadal dręczy mnie pytanie odnośnie opłacalności wejścia z PAFem w "układ"!? Niech ktoś szczerze napisze ,jakie jest ich podejście do biorców? Na jaką pomoc z ich strony na początku można liczyć? Chcę w to wejść (lub moja żona), ale ...?! No właśnie! Większość wypowiedzi ,to przeintelektualizowane wywody , a nie rzeczowe poparte doświadczeniem i wiedzą konkrety! POZRAWIAM! -efendi

przedsiebiorczy 03.02.2006 *.atk194.neoplus.adsl.tpnet.pl

81
zobacz temat "kasiaze wpisujcie ile macie wplat dzienie?"

pozdrawiam

adam 07.02.2006 *.195.116.125.10

38
widzialem ost zamkniety lokal po Polskiej Sieci Opłat z Białegostoku. to chyba chodzi o PAF.
Z tego co usłyszałem od sasiadow agencj to było duzo reklamacji a dzialali ok 3 mcy. jesli ktos potrzebuje kontakt do tego byłego biorcy to słuze pomoca.
pozdrawiam

Jacek007 08.02.2006 *.gprs12.orange.pl

86
Do mojego szanownego przedmówcy.
Podaj kontakt do właściciela, chętnie z nim porozmawiam.
A tak na marginesie nie mogłeśc widzieć lokalu po Polskiej Sieci Opłat ponieważ na lokalach PAFu nie ma takiej informacji. Chyba, że jest to lokal Polskiej Sieci Opłat Expres (jeżeli ona ma takie szyldy).
Lokale Polskiej Sieci Opłat Sp. z o.o. są oszyldowane ich jedną z marek czyli Polska Agencją Finansową.
Więc albo widziałeś PAF albo uprawiasz antyreklamę.
I jeszcze jedno tak od razu rozawiałeś z sąsiadaim, a co ty jesteś z policji, czy nie mogłeś czegoś mądrzejszego wymyśleć.

Pozdrawiam

Jarek_R 08.02.2006 *.gk3.eranet.pl

53
Polska Sieć Opłat EXPRESS funkcjonuje pod własnymi szyldami w pełnym brzmieniu nazwy Kolorystyka czarno-pomarańczowa Niemniej jednak w Białymstoku nie posiadamy żadnej kasy własnej ani partnerskiej, więc to nie my.

iwona 09.02.2006 *.ajl227.internetdsl.tpnet.pl

48
Witam.Informuję, że w Gdyni, na hali targowej przy ul.Wojta Radkego (lub Jana z Kolna _ nie wiem do jakiej ulicy hala przynalezy adresowo ! ) funkcjonuje kasa PAF-u z pełnym oszyldowaniem, reklamą i napisami na zewnątrz box-u.

Jacek007 09.02.2006 *.gprs10.orange.pl

86
Iwono czyli potwierdzasz moje słowa.
Polska Agencja Finansowa jest tym logiem, które widnieje na placówkach Polskiej Sieci Opłat Sp. z o.o.

Pozdrawiam

iwona 10.02.2006 *.ajl227.internetdsl.tpnet.pl

48
Na boxie widnieje znak PAF-u, zółta "szachownica" (czy stylizacja liter-nie wiem jak nazwac) na niebieskim tle.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.