Forum: PAF 1475

adam 13.02.2006 *.195.116.125.10

38
do JACEK007.
Namiary na wlasciciela wysłałem Ci na maila.
nie wiem jakie było logo bo juz go tam nie ma, została tylko mała kartka dot. reklamacji
Polskiej Sieci Opłat Sp. z o.o. z Białegostoku.
Pytasz także czy jestem z policji, odpowiadam nie nie jestem, interesuje się tym tematem poniewaz mam swoje punkty w tej branzy i to oczywiste( dla mnie) ze chce wiedziec kogo mam za konkurencje.
tak apropos to duze firmuy typyu Mieszko i Paf, Milamedia nie dają rady singlom. Mieszka były dwa został jeden, Paf był jeden 3m-ce, Milamedia była tez kilka miesiecy po zejsciu z cen do bardzo niskiego poziomu tez odpuscili.
szkoda ze zadna z firm nie chce udzielic biorcą zetelnych inf. o biorcach ktorzy zrezygnowali,ale chyab wymagam zbyt wiele bo to nie jest w ich interesie szkoda mi tylko os. ktore nie trafiły z miejscem czasem lub firmą i zostały im tylko długi oraz niechęc do własnego biznesu.
pozdrawiam

j.m. 13.02.2006 *.gprs9.orange.pl

Do przedmwcy:
kolego, pojecie masz mierne o tym co sie dzieje, ale przemawia przez ciebie nienawisc do"konkurentow" jak ich okreslasz, chociaz nie sadze, zeby ciebie w ogole zauwazali. Zapomniales dodac, ze rownie kiepsko sobie Mc Donald's z gospodyniami domowymi. Milo na tym forum wchlania sie wiadomosci np ile trzeba faktycznie do tej dzialalnosci zainwestowac, ile rzeczywiscie trzeba wkladac miesiecznie w reklame (i jaka)...a w efekcie ILE RZECZYWISCIE MOZNA ZAROBIC na interesie dla promocji ktorego ludzie na forum nawet buraka z siebie zrobia.

piotrek_111 14.02.2006 *.bku91.neoplus.adsl.tpnet.pl

285
Do j.m.

Piszesz kolego, że:

"Zapomniales dodac, ze rownie kiepsko sobie Mc Donald's z gospodyniami domowymi."

W związku tym moja uwaga.
Jeśli chcesz się wypowiadać na tym forum to wróć najpierw do szkoły podstawowej.
Nie potrafisz bowiem budować zdań i strasznie trudno zrozumieć o co ci chodzi!

Dalsza część twojej wypowiedzi jest równie niezrozumiała, domyślam się, że chciałeś komuś ubliżyć i nazwać go burakiem.

Innych uczestników forum pragnę natomiast poinformować ,że pod pseudonimem j.m. wypowiada się niejaki pan Marek z zarządu jednej z sieci opłat mieszczącej się w Białymstoku.
Bardzo współczuję ludziom podpisującym umowy z analfabetami wtórnymi.

adam 14.02.2006 *.195.116.125.10

38
do j.m.
na jakiej podstawie osądzasz moje pojecie na ten temat???
Pokaz prosze w ktorym momencie przemawia u mnie nienawisc do konkurencji?
POZDRAWIAM

285
W innej firme, już nieistniejącej z okolic Białegostoku pracowali podobni kaligrafiści.

Oto fragment pisma podpisanego przez osobę mianującą się kierownikiem d/s operacyjnych:

"Witam Państwa!!
W związku z rozwiązaniem umowy z EuroNetem z powodu wprowadzenia przez firmę abonamentów całkowicie nie korzystnych. Zostaną terminale zdemontowane u Państwa na putach. W zamian proponujemy współpracę z inną firmą robiąca doładowania on-line. Warunkiem przystapienia do współpracy jest posiadanie stałego łącza internetowego lub telefonu zarejestrowanego na firmę w sieci Era."

Obserwator 14.02.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
Czy to na serio jest oryginal?

285
Tak.

j.m. 14.02.2006 *.gprs9.orange.pl

Piotrze_111, zapomniales dodac, e cytujesz swojego kolege i pracodawce Mariusza Biete slynnego tudziez i poniekad.
Skad wiem, ze Adam nie jest dla nikogo konkurencja?
Cytat z tego forum:
"adam (04.01.2006 - 195.116.125.10):
to zalezy od dnia w noramlen czyli pomiedzy wypałatami 20 - 40 szt / dziennie. po wypałatach 30 - 60 sz/dz. mam dwa punkty w dobrym miejscu. obserwuje spadek zainteresowania takimi usługami. niestety"
Z tad tez wiem, ze jest nieudacznikiem - kaczorem Donaldem biznesu. Zapewniam Was, ze nie ma pojecia o czym pisze! Oczywiscie nie dziala w sieci. Widywalem juz smietniki obite saiding'em, sutereny pod schodami i biurka z taboretem w sklepie spozywczym. Wszedzie mozna przyjmowac rachunki. Mozecie snuc swoje demagogie, ale zrzeszenie w jakimkolwiek stowarzyszeniu daje: wizualizacje, znane logo, pomoc przy wyborze lokalizacji, wymiane doswiadczen z innymi kolegami i kolezankami, poprzez skale tansze przelewy, tansze ulotki, i produkty, ktore ktos wczesniej przetestowal. A NADE WSZYSTKO KONTROLE, ZEBY biznesmen, ktory ma dochod miesieczny 600 zl, a koszty 1600 nie konsumowal pieniedzy klientow!

Obserwator 15.02.2006 *.chello084010226053.chello.pl

20
Albo jestes kolejna osoba zwiazana z zarzadem albo po prostu nie potrafisz myslec.

"Mozecie snuc swoje demagogie, ale zrzeszenie w jakimkolwiek stowarzyszeniu daje: wizualizacje,"

A to juz nie mozna samemu kupic zabudowy? Opatentowane to jest?

"znane logo,"

Znane?? Smieszny jestes. Juz na forum ktos madry napisal o tym. Spytaj przechodnia co to np. PAF. Co ci odpowie? Domysl sie albo przetestuj..

"pomoc przy wyborze lokalizacji"

Ogranicza sie ona do powiedzenia tak lub nie. Przyszly partner przedstawia swoje projekty a dawca stwierdza ktory moze byc najlepszy. Tyle to i ja potrafie.

"wymiane doswiadczen z innymi kolegami i kolezankami"

To forum z zalozenia mialo byc chyba pomocne dla franchisibiorcow. Niestety to nie wyszlo, bo osob mogacych pochwalic sie doswiadczeniami jest jak na lekarstwo. Wszystkim polecam np lekture tego watku. Sami wlasciciele uprawiajacy beznadziejna reklame..

"poprzez skale tansze przelewy"

WOW. Jakies nowe pismo w tej sprawie zostalo wyslane?

"tansze ulotki"

Jak ktos chce drukowac w najblizszym punkcie xero to mozliwe ze bedzie to drozsze.

" i produkty, ktore ktos wczesniej przetestowal."

z testowaniem sie zgodze, ale jak mam do wyboru: sam wprowadzic taki produkt i zarabiac 30% wiecej albo TO SAMO ale u franchisodawcy, to raczej jasne jest co wybiore..

"A NADE WSZYSTKO KONTROLE, ZEBY biznesmen, ktory ma dochod miesieczny 600 zl, a koszty 1600 nie konsumowal pieniedzy klientow!"

Z kontrola to roznie bywa. Raczej bym jej za cos rewelacyjnego nie uznal, aczkolwiek jest jakims zabezpieczeniem.

Dodatkowo dodam:
- bardzo trudno dostac informacje o nietrafionych i zamknietych punktach;
- zbyt duze prowizje dla dawcow;
- brak informacji o zarobkach innych biorcow.

Juz wczesniej napisalem, ze chcialem sie zwiazac z jakas firma. Po tygodniu szukania informacji z tego zrezygnowalem. Trzeba byc delikatnie mowiac "malo sprytnym" by sie wiazac na cos takiego. Dla mnie taka beznadziejna i nachalna reklama na forum swiadczy sama za siebie.

piotrek_111 15.02.2006 *.blw229.neoplus.adsl.tpnet.pl

285
"Albo jestes kolejna osoba zwiazana z zarzadem albo po prostu nie potrafisz myslec."

Jeśli chcesz wiedzieć to polecam ci artykuł na www.wspolczesna.pl pod tytułem "Fałszerz w zarządzie"

piotrek_111 15.02.2006 *.blw229.neoplus.adsl.tpnet.pl

285
Ponadto osoba o pseudonimie j.m. na tym forum pod artykułem o tytule "Polska Agencja Finansowa-u nas się opłaca" wypowiada się..... jako kobieta :)
Cytuję:
"j.m. (13.10.2005 - 227-177.81-161.gts.tkb.net.pl):
Obecnie pracuje w banku Millenium. Szukam czegos dla siebie samej. Prosze o wiecej informacji..."

No cóż....chyba mamy do czynienia z rozdwojeniem jaźni:)

Jacek007 15.02.2006 *.gprs11.orange.pl

86
Od dawna się nie wypowiadałem na tym forum, ale to co rzeczytałem przeszłom moje najśmielsze oczekiwania.

Brawo. Przynajmniej kabaret zastępujecie.

leon24 24.04.2006 *.xdsl-8875.wroclaw.dialog.net.pl

94
Czy może ktoś aktualnie współpracujący z Pafem napisać jak aktualnie przebiega współpraca ?

Jarek_R 25.04.2006 *.bpi31.neoplus.adsl.tpnet.pl

53
jak znam to zycie i to forum zaraz uaktywni sie w temacie dwóch użytkowników wynoszących pod niebiosa PAF - no może dla zmyły założe sobie jakieś nowe nicki Ale tak zapewne będzie Zresztą jakby pojawiły się tu słowa krytyki pod adresem tej firmy z wiadomych powodów zostaną wyciete

leon24 25.04.2006 *.xdsl-8875.wroclaw.dialog.net.pl

94
Więc całe te forum to wielka bzdura? Więc może Ci ludzie, którzy coś chcą w tym temacie prawdziwego się dowiedzieć i podzielić się prawdziwymi informacjami powinni się spotkać na innym forum "bez cenzury" np Gazeta?
Mimo wszystko zachęcam wszystkich do wspólnej wymiany opinii choćby nawet po to aby oszustom nie "nabijać kasy". Swoją drogą czy zna ktoś uczciwego franczyzodawcę, z którym współpracuje się i realizuje wspólne cele z jak prawdziwym partnerem ? Bo na tym forum przelało się już tyle żalu i gorzkich słów że mam co do tego wątpliwości.

AntyFinansowy 26.04.2006 *.chg177.neoplus.adsl.tpnet.pl

Widzę szacowna "agencja" zmieniła znowu loga i profil. Proponuję nowe hasło reklamowe:

PAF W PIACH

A tak na poważnie to losy PAF-u są odzwierciedleniem tego, że punkty kasowe nie mają już przyszłości. Trzeba coś nowego wymyśleć lub się komuś sprzedać.

rekrut 26.04.2006 *.dyq32.neoplus.adsl.tpnet.pl

To jak oni sie teeaz nazywaja

rekrut 26.04.2006 *.dyq32.neoplus.adsl.tpnet.pl

Cos wiecej o tej firmie PAF

pafi 27.04.2006 *.212.244.57.36

4
Cześć, przykro mi ale tu się żeczywiście niczego nie dowiesz, spójrz na przedmówcę, taki tu panuje styl i nikt obiektywny tu nie udziela się, bo zaraz mu się oberwie. Pozdrawiam.

Jarek_R 12.05.2006 *.gp1.eranet.pl

53
PAF po zmianach No cóz miałem okazje osobiscie przekonac sie jak działa PAF Oto przykład potwierdzony dokumentami

termin zapłaty rachunu 27 marzec - wpłata w kasie PAF 17 marzec na dzien 7 kwietnia wpłaty nie ma u wystawcy

kolejny miesiac ten sam wystawca

data opłaty 28 kwiecien - wpłata w kasie PAF 20 kwiecien na dzien 11 maja brak pieniedzy u wystawcy rachunku

Tak własnie działa firma PAF po zmianach. Za moja namowa osoba wpłacająca te rachunku zamierza wytoczyc firmie sprawe o odszkodowanie i zwrot zarówno prowizji jak i odsetek gdyz usługa nie została wykonanan rztelnie

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.