Forum: PAF 1475
PS w odpowiedzi na pani pytanie radzę poszukać innej sieci do współpracy
proszę o kontakt
pozdrawiam
Szkoda swojego czasu na to zbedne pisanie ale musiałem podtrzymać na duchu moim zdaniem w porządku chłopaków.
Trochę mnie to dziwi, bo chociaż nigdy z PAFem nie współpracowałem to znam osobiście przypadki ludzi, którzy mają podstawy być niezadowoleni z tej współpracy. A Ty będąc vce PIPF dopiero dopytujesz o takich.
Uważam, że czas takich tworów jak PAF powolutku mija, i choćby wprowadzili do swoich usług jeszcze gwintowanie śrób i strojenie szprych rowerowych - zostaną jednak wkrótce z rynku wyparci. Ten system obsługi rachunków jest przestarzały, nie sprawdził się i zostawia sporo miejsca na patologie. Dużo lepiej sprawdza się niezależność i niecentralność w tej usłudze. Jeśli OSKARZe jesteś związana z Grosikiem i PAFem tak długo jak piszesz - powinnaś sama do takiego wniosku już dojść.
I mam nadzieje, że to co pan pisze o przestarzałym systemie zcentralizowanym się sprawdzi.
"wszystko było w porządku zostałam nawet wice prezesem zarządu Polskiej Izby Pośredników Finansowych naprawdę było ok spotkania ustalenia statusu, standardów izby, we wszystkim tym uczestniczyłam i współtworzyłam."
- powinni wiedzieć, co się dzieje. Trudno uwierzyć, żeby dopiero teraz się Pani przebudziła i zaczęła mieć pretensje. Tym jestem naprawdę zdziwiony.
W mojej opinii system centralny nie ma już zbyt wielu perspektyw istnienia. Niezależni to nie znaczy że samotni i nie obserwujący rynku. Co by niektórzy 'sieciowcy' na ich temat nie mówili - ich udział w rynku jest coraz większy. I są coraz lepiej zorganizowani. A przy tym są dużo szybsi i sprawniejsi w tym co robią.
Jestem pracownikiem PSO, nazywam się Marek Sadowski i tą wypowiedzią pragnę zapoznać Państwa z faktami, które zostały przemilczane przez Dagmarę B. prowadzącą przedsiębiorstwo pod nazwą Maros Dagmara Bednarek, używającą na tym forum nick’u „Oskar1”. Moim zamiarem nie jest osądzanie jakim człowiekiem jest Pani Dagmara, jest to jedynie moja odpowiedź na poważne zarzuty tej Pani oczerniającą mnie i firmę. Pani Dagmara miewała w odróżnieniu od innych partnerów sieci zbyt częste kłopoty z regularnymi wpłatami zainkasowanych od klientów pieniędzy. Pani Dagmarze zdarzało się częściej nie wpłacać pieniędzy pobranych od klientów i zawsze potrafiła to wytłumaczyć jakimś ważnym powodem. Swoją firmę prowadzi nieoficjalnie z konkubentem, to zaważyło na naszej współpracy –w dalszej części poznacie Państwo odpowiedź na pytanie „dlaczego?”. W 2006 roku okazało się, że owa Pani znowu przeciąga pieniądze wpłacane przez klientów. Rzekomo z winy pracownika, który ukradł pieniądze -pani Dagmara ukrywała to przez ponad miesiąc czasu i nawet pod naszym naciskiem nie zgadzała się zgłosić tego faktu na policję(?!). Pikanterii dodaje fakt, że pracownik dalej pracował i to nawet pod nieobecność Pani Dagmary przyjmując wpłaty od klientów. PSO zażądała powiadomienia policji przez Panią Dagmarę o fakcie kradzieży, ponieważ straciła do niej zaufanie. Po raz kolejny PSO założyła z funduszu gwarancyjnego 10.000 za Panią Dagmarę –to była kolejna pomoc finansowa. Wszystkie dziwne zbiegi okoliczności u tej Pani i terroryzm czyli „odejdę na własnych warunkach, albo narobię wam…” dały nam jasny obraz jej intencji i reakcja ze strony PSO mogła być tylko jedna. W obawie o pieniądze klientów i dobre imię firmy usunęliśmy tę osobę z sieci. Wypowiedzi Pani Dagmary na tym forum rzeczywiście są grzeczne, w rzeczywistości rozmawia ona sama lub przez swego konkubina terroryzując i grożąc niczym w gangsterskim filmie, co będzie przez spółkę kontynuowane w sposób ucywilizowany poza forum. Zamieszczam link do rozmowy, która miała miejsce w dniu wczorajszym, gdzie usłyszycie jak Pani Dagmara ze swoim wspólnikiem straszą pracownika punktu usiłując wyłudzić pieniądze. Oto meliniarskie podejście do biznesu, czyli styl w jakim działa ten duet: www.paf.pl/nagranie.wav . Mam nadzieję, że teraz poznaliście Państwo choć troszkę „obydwie strony medalu”, reszta ich wypowiedzi i pomysłów nie nadaje się do zaprezentowania na tym forum. Kiedy dowiedzieliśmy się o istnieniu tego forum to cieszyliśmy się że jest miejsce, w którym każdy zainteresowany podjęciem jakiejkolwiek działalności w sprawdzonym systemie może poznać zasady i obiektywne zdania oraz wymienić się doświadczeniami. Niestety jest ono bezustannie nadużywane przez osoby załatwiające swoje własne rozgrywki w sposób anonimowy mając cel w poniżeniu lub oczernianiu znienawidzonej osoby lub firmy. Ubolewamy nad tym i życzymy wszystkim odniesienia sukcesu w biznesie zarówno w istniejących systemach franczyzowych jak i we własnych koncepcjach. Pod postem podpisuję się w odróżnieniu od Pani Dagmary własnym nazwiskiem i biorę za swoje słowa odpowiedzialność.
Marek Sadowski
Ja już nie podejmuję tego tematu, bo to prywata.
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051215/AKTUALNOSCI/51215001&SearchID=73249752603799
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3454558.html
Nikomu nie przeszkadza, że w rządzie i sejmie zasiadają ludzie z prawomocnymi wyrokami. To komu ma niby przeszkadzać gdy ktoś podobny zasiada w jakiejś tam małej firemce?
Dziwne są zwyczaje w tym naszym kraju :) Jak można wymagać od potencjalnych "franchisobiorców" zaświadczenia o niekaralności jednocześnie samemu mając prawomocny wyrok na koncie jak podaje www.wspolczesna.pl ???
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.