Forum: BPH - finanse i bankowość 106
Obecnie pracuję w Citibank ale mam już dość pracy na etat, chcę otworzyć coś własnego.
Myślę o Agencji BPH
już wysłałam zgłoszenie i jakaś babeczka dzwoniła do mnie w tej sprawie
Teraz mam czekać do miesiąca na odpowiedź.
Dlaczego tak długo???
Czy nie da się tego przyspieszyć.
Proszę napiszcie czy w mieście 100 tyś gdzie są tylko 2 oddziały i nie ma tekiej agencji jest to możliwe???
Mam juz lokal (45m)w hipermarkecie zarezerwowany za 1800 zł
Czy możecie mi opisać cały przebieg otwarcia takiej agencji ???
Wiem , że to pewnie dużo pisania ale chętnie pogadam z kimś na ten temat na
gg. 7810601
co chcesz wiedzieć o agencjach pko
pozdrawiam
jest wiele spekulacji.Nic nie wiem i czekam.
pozdrawiam
CZYTAM SOBIE TE WSZYSTKIE WYPOWIEDZI NA TEMAT AGENCJI BPH I JESTEM JUZ PO ROZMOWACH I PO SPOTKANIU Z MENAGEREM . LOKAL JEST OK. I CHCĄ ZE MNĄ WSPÓŁPRACOWAĆ. FAJNIE, ALE TO WSZYSTKO ZA SZYBKO SIĘ DZIEJE!!!!!
O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI .
SZCZERZE MÓWIĄC TO TROCHĘ SIĘ OBAWIAM.
BYŁAM ZDECYDOWANA DO TEJ PORY ALE TERAZ MAM SIĘ WYCOFAĆ ???
MYŚLAŁAM ŻE 20 TYŚ NA POCZĄTEK MI WYSTARCZY ALE TO CO JA TU WIDZE Z OBLICZEŃ ????
JAKI INTERES W TYM MA BANK BPH... ???
Magik
Dlaczego tak naskakujesz na tych wszystkich ...
masz coś z tego?????
prowadzisz taką agencje , że sie wypowiadasz???
Ja chcę otworzyc taką agencję i tez mam obawy tak jak Ty,że to dzieje sie wszystko za szybko i za tanio.
Ale nie obrażam z tego tytułu nikogo tylko wyjaśniam wszystkie szczegóły z kompetentnymi osobami.
A tak poza tym to możesz się wybrać do doradcy finansowego , czy prawnika i oni Ci ładnie to wszystko wyliczą .
Ja tego na razie nie robie bo chcę zaoszczędzić ale jak będzie trzeba to sie wybiorę.
Wiec oszczędz nam wszystkim swoich opini i załuż taką agencje to wtedy pogadamy , a jak Ci sie nie podoba ten pomysł to PROSZĘ CIĘ nie zniechęcaj innych. Np. Mnie.
Na forum w temacie o BPH jest wiele informacji, co do tego, co i za ile, i jak, więc jeśli będziesz chciał jeszcze jakieś konkretne porady to pytaj o szczegóły po zapoznaniu się z tekstami tu zamieszczonymi, a jeśli jesteś jeszcze przed rozmowami z BPH to zacznij od nich będzie o wiele prościej rozmawiać.
Pozdrowiona Magik
Zacznijcie jeszcze raz panie i panowie menadżerowie. Najlepiej od przedszkola.
Znakomita większość firm polskich nie odpowiada na meile z zapytaniem czy ofertami.
Ja się pytam po co podawać adresy e mail skoro mam wątpliwości czy poczta w danej firmie jest odczytywana.
Nie stety u nas ludzie listy piszą.... ale ich nikt nie czyta a przynajmniej nie odpowiada
Pozdrawiam
Pozdrawiam Magik
Z dużym zainteresowaniem czytam wypowiedzi Magika. Sam pracowałem kiedyś w PBK. Znam dyrektora oddziału i dyrektora regionalnego. Cały czas zastanawiam się nad uruchomieniem placówki partnerskiej. Zastanawiam się tylko czy lepiej zacząć w mniejszej czy większej miejscowości.
Do moderatora: Palermo powinien zniknąć bo tylko denerwuje ludzi i zabiera czas na omijanie jego wypowiedzi.
Proponuję zacząć tam, gdzie masz lepiej rozpoznany rynek lub tam gdzie masz np. „dojście” do sp. mieszkaniowych, sądów, zarządców nieruchomości lub podobnych (super sprawa to przejęcie kasy US).
Moim zdaniem wielkość miejscowości to drugorzędna sprawa, choć bardzo istotna.
Zawsze mogę coś doradzić, ale muszę mieć więcej danych.
Zawsze proszę wszystkich, aby udali się na rozmowę z dyr. oddziału i dyr. reg. do spr. agencji, a potem snuli plany, bo już wielokrotnie teren działanie okazał się już zajęty.
Pozdrowiona Magik.
PS.
Zakłady pracy, firmy, a przede wszystkim ich pracownicy na to bym się nastawiał.
Ale jest ponad 300 pośredników BPH i z rzadka się wypowiadają, tak, więc ja to nadrabiam :).
Nie ma specjalnych wymagań, co do osoby, która podpisze umowę agencyjną poza niekaralnością tej osoby i jej pracowników.
Co do niedyskrecji to ja nie mam, co ukrywać i po trzech i pół miesiącach jestem na zero z kosztami.
Mój biznes plan zakładał, że ten próg osiągnę po sześciu miesiącach, więc jest lepiej niż zakładałem, a pełną rentowność mogę osiągnąć po około 18 miesiącach
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.