Forum: BPH - finanse i bankowość 106
Pozdrowionka Magik
wyślij mi na skrzynkę nr. telefonu do siebie.
1. 50% (około) z pobranej prowizji
2. przy pomocy karty magnetycznej
3. (OF) do 1 tys. bez prowizji, powyżej 0.25% od kwoty, a cała prowizja jest dla agenta.
Na dziś, ale szykują się zmiany.
Magik
1. 50% (około) z pobranej prowizji
2. przy pomocy karty magnetycznej
3. (OF) do 1 tys. bez prowizji, powyżej 0.25% od kwoty, a cała prowizja jest dla agenta.
Na dziś, ale szykują się zmiany.
Magik
Mam swoj lokal i zastanawiam sie nad otworzeniem agencji banku. W poblizu mojego lokalu znajduja sie dwa inne banki oraz poczta.
Lokal znajduje sie na osiedlu mieszkaniowym (ok. 20000 mieszkancow)
Jak myslicie bank bedzie mial w takim miejscu racje bytu???
I jeszcze kilka pytan:
Ile osob trzeba zatrudnic do takiej placowki i ile im zaplacic?
Jakie sa miesieczne koszty prowadzenia takiej placowki?
Na czym sie zarabia prowadzac taka placowke?
zapraszam do oddziału BPH, który ma pod sobą ten teren, tam się wszystkiego dowiesz.
Pozdrawiam Magik
Pozdrawiam
Nawet jak bym wiedział to nie mam uprawnień do tego, aby takie informacje podawać
Magik
Ile już działasz miesięcy, czy wychodzisz już na plus i ilu masz średnio klientów dziennie (szczególnie jeśli chodzi o konta i pożyczki)
pozdrawiam
Będzie już pięć i pół miesiąca i jestem na zero, co do kont i pożyczek to po paręnaście i jednego i drugiego ale wcale nie za wiele :)
Magik
prowadzę punlk ajecyjny agencji BPH i niestety nie jest to tak rózowo jak tu pisze Magik przeczytajcie dokładnie opis przychody przeciętne agencji wynoszą ok 5000 zł i raczej mało szans by przekroczyło 10000 po ponad roku działalnośc pisze cały czas o przychodach od tego trzeba odjąc koszty działalności .
koszt utworzenia placówki jest bardzo duzy i np 3 osobowa placówka to ok 35000-40000 zł
i trzeba liczyć się z kosztami wciągu roku rzedu 120000 - 140000 zł. po roku gdzieśc placówka zacznie przynosić zyski lecz trzeba chyba jeszcze poczekać ze 2 lata zanim to się zwróci więć nie jest to tak rózowo jesli ktośc potrzebuje więcej unformacji służe wiadomościami
To oczywiście skala miesięczna z pierwszej agencji, ale w tym miesiącu obie ida leb w leb, zobaczymy.
Magik
jaka rentownosc osiagacie z dzialalnosci? I jakie przychody? Czy rzeczywiscie srednio 5880? Czy teraz, po pewnym czasie dzialalnosci, weszlibyscie w bph?
Dzieki
Tak masz racje koszty placówki w mieście wojewódzkim mogą tyle wynieść, ale opisana przez ciebie placówka to najwyższa „półka” i ja od tego uciekłem.
Znam agencje BPH w sp. mieszkaniowej prowadzonych przez małżeństwo, które co miesiąc wystawia FV na ponad 10 tys. zł, a wynajmują pokuj w budynku sp. za 450zł. Mam też koleżankę, która od zeszłego roku nie zarobiła na koszty (ma inne dochody:)).
Agencja BPH to nie filia banku, ani oddział i trzeba mieć umiar w inwestowaniu, a przede wszystkim umiejętnie dobrać lokalizacje. Jak dla mnie górna granica inwestycji w Agencje to 30 tys. (dwa stanowiska). Ja w pierwszej Agencji uzyskałem przychody pokrywające koszty miesięczna po 4,5 miesiącach działalności, ale na konkretne zyski muszę popracować jeszcze przez 6 do 8 miesięcy, czyli ponad rok. Przygotowywany przez zemnie biznes plan przewidywał, iż po 8 miesiącach działalności przychód miesięczny przekroczy koszty miesięczne, ale życie pokazuje, że 80% sukcesu to lokalizacja.
Cieszę się, że na forum zaczynają pisać Agenci BPH.
Pozdrawiam Magik
- 1000 wpłat na rachunki bankowe (500 na obcy bank, 500 na bank BPH)
- 1000 wypłat (do kwoty 1 tyś.zł.)
- 10 kredytów na kwote 2 tyś.zł. (1 rok)
- 10 otwartych ROR
- 10 kart bankomatowych
Policz to jeżeli oczywiście masz ochotę, dla mnie jest to na tyle istotne gdyż dostałem propozycje z BPH a obecnie pracuję dla konkurencji ;) Chodzi mi tylko o dochód nie licząc kosztów. Przykład oczywiście jest wymyślony i przypadkowy.
Pozdrawiam
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.