Forum: BPH - finanse i bankowość 106
Właśnie dostałem nowe warunki do POR i nie jest tak źle jak myślałem.
Magik
Ale poszerzono nam grono klientów o wolne zawody i z tytułu umów zlecenia i o dzieło.
Okres kredytowania się wydłużył i kwota kredytu powiększyła się no i stali klienci maja dużo taniej.
Magik
Pani Agnieszka Własynowicz z Krakowa slieruje cie gzie trzeba.
tel 601263691
Magik
Magik masz rację ze zwiększyli nam trochę ofertę kredytowa dobre i to lecz zauważ zmiejszyli prowizje z kredytów a z tej oferty niewiele osób skorzysta juz teraz jest u nas trudno namówić kogoś na kredyt pow 3000 noze 1-2 w miesiącu więć z tego wszystkiego wyniknie to ze stracimy na zarobkach
GG: 247049
lub mail ze strony forum
Pozdrowionka Magik
Chciałem podzielić się informacjami na temat Placówek BPH. Moją uruchomiłem 27 października i niedługo przyjdzie podsumować mi miesiąc działalności. Ponieważ nie chce robić tajemnicy (jeszcze :-)) z moich wyników, podaję je do wiadmości i proszę kolegów/koleżanki prowadzących swoje Agencje BPH o ich porównanie do własnych w analogicznym czasie, czyli w pierwszym miesiącu po uruchomieniu. Dane nie są szczegółowe ale otworzyłem 3 konta Sezam Max, zrobiłem jedną pożyczkę gotówkową (dwie zostały odrzucone), jeden limit w koncie, oraz przyjmuję średnio około 8 wpłat dziennie. Codziennie pojawiają się nowi klienci dokonujący wpłat, starzy wracają i kilka osób dziennie pyta o pożyczki. Obecnie czekam na ulotki dotyczące "Pożyczki z Mikołajem" w ilości 10 000 szt i rozprowadzę je w okolicy. Ponieważ ulotki będzie z pewnością dystrybuował każdy z Was, podpowiedzcie czy macie w tym zakresie jakieś doświadczenie i czy lepiej rozdawać je na chodniku "do ręki" czy dostarczać do skrzynek pocztowych lub też wieszać na klamkę. Mam nadzieję, że stopniowo będzie się to wszystko rozkręcać. Obecnie mam otwarte w godz. od 9-18 i zastanawiam się czy przedłużyć od 8-18. Poza tym niebawem dojdą soboty i niedziele, więc może skuszę się na również na soboty. Słysząłem, że istnieje możliwość wprowadzenia do lokalu dodatkowej działalności (mam na myśli otwarcia filli swojego biura nieruchomości) ale jakoś mi się wierzyć nie chce. Jeżeli słyszeliście coś na ten temat to proszę o info.
Pozdrawiam
Giersza
Jak na początek to niezle lecz policz to przez 5 i mniej więcej bedziesz wiedział w skali roku jaki przychód ma agencja. Co do ulotek jeśli mieszkasz w większym mieście to formy proponowane przez ciebie nie mają sensu w wioskach tak.Najlepiej chyba zdają egzamin banery lub reklama duza w lokalnych mediach. A przy agencji BPH-(Lokalu) porozmawiaj z prowadzącym cię z Krakowa czy pozwolą ci coś innego prowadzić raczej nie
Jasne, że można prowadzić dodatkową działalność w placówce BPH, a już napewno biuro nierchumości. Dowiedz się jeszcze u swojego
dyrektora regionalnego, ale na 99% będziesz miał pozytywną zgodę na taką dodatkową formę działalności. Co do ulotek, to myślę, że w dużym mieście to jest dobra forma reklamy, wiem, że nawet oddziały w dużych mistach wojewódzkich taką formę kampanii reklamowej przeprowadzają.
pozdrawiam
Zeus
Chciałam potwierdzić,że jest możliwość założenia plaćówki do istniejącej działalności.
Moja placówka będzie w małej miejscowości ok.28tys,proszę o wszelkie komentarze
Zgadza się istnieje taka mozliwośc lecz nie moze być to działalnośc konkurencyjna i sa inne pewne ograniczenia choc juz teraz wszyscy podchodzą do tego bardziej rozsądnie.
a w lokalu którym jest rpowadzona agencja raczej mało szans na inną działalnoc .
Potwierdzam jeszcze raz wszystkim "niedowiarkom". że można prowadzić działalność razem z placówką banku, oczywiście nie może to być nic konkurencyjengo, ale np ubezpieczenia czy biuro obrotu nieruchomościami jak najbardziej wchodzi w grę. Odsyłam wszystkich zainteresowanych do dyrektorów makroregionów. Znam osobiście parę placówek gdzie jest prowadzonych więcej działalności niż tylko ta jedna "wiodąca" czyli placówka banku. Myślę, że wszytsko jak w życiu to tylko kwestia dogadania
pozdrawiam
Zeus
pozdrawiam
mam pytanko bo dochodzą mnie wieści iż centrala każe agencją likwidować na komputerze na którym prowadzimy agencje wszelkie pozostałe programy a najbardziej chodzi in o gg itp czy ktośc coś wie na ten temat
mam pytanko bo dochodzą mnie wieści iż centrala każe agencją likwidować na komputerze na którym prowadzimy agencje wszelkie pozostałe programy a najbardziej chodzi in o gg itp czy ktośc coś wie na ten temat
Niestety nic mi narazie nie wiadomo... Mam nadzieję, że centrala takiego "czegoś" nigdy nie wymyśli...
pozdrawiam
Zeus
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.