Forum: BPH - finanse i bankowość 106

relod 29.11.2005 *.xdsl-2442.jgora.dialog.net.pl

popieram kolegów, ja miałem przykład jeszcze większej bezczelności, próbowałem nawiązać współpracę z tow. ubezp. Hestia po kontakcie mailowym na drugi dzień zgłosił sie pan menager sprzedaży z propozycją szkolenia- płatnego koszt tej zbawy to jakieś 500zł z dojazdami, szkolenie zakończyłem zdanym egzaminem i lada dzień miała rozpocząć sie współpraca (sprawa ciągnie się od kwietnia) do dziś mimo usilnych prób kontaktu -cisza ,wydaje mi sie że hestii chodziło o wyciągnięcie odemnie kasy i tyle, przestrzegam przed współpracą z hestią- naciągacze

46adams 30.11.2005 *.bll83.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam.
Jesli chodzi o maile mam ten sam problem prawie w żadnej firmie nikt tego nie czyta a juz o odpowiedziach zapomnijcie chyba ze wysyłacie do kogość znajomego .
ale rozmowa na ten temat to chyba nie na tym forum (temat)

Zeus 01.12.2005 *.dce194.neoplus.adsl.tpnet.pl

4
Witam

Czy wiecie może co jest z ulotkami, bo od 3 tygodni w oddziale nie dostali ani jednej sztuki, w okolicznych oddziałach też można "zapomnieć" o ulotkach. "Mikołaje" są w oknach, a ulotek nikt nie widział....
Chyba dopiero na Boże Narodzenie w "prezencie" od BPH tych ulotek nie dostaniemy... Bo cała ta kampania była by bezsensu

pozdrawiam

Zeus

piotrasss 01.12.2005 *.dev208.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam wszystkich:) mozna prowadzic biuro obrotu nieruchomosciami w placowce BPH jestem tego przykladem i uwazam ze jest to znakomite polaczenie dzialalnosci poniewaz doswiadczony wykwalifikowany posrednik potrafi dobrze doradzic klientowi odnosnie kredytu hipotecznego konsolidacyjnego czy pozyczki hipotecznej. Dodatkowo mozna poszerzyc placowke o stanowisko ubezpieczen wtedy nasz klient bedzie kompleksowo obsluzony w jednym miejscu...:)

46adams 01.12.2005 *.bjj156.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam .
Ulotki dostałemw oddziale całą paczkę. już mi się rozeszły a teraz domówiłem 500 moze w waszych oddziałach maja jakiśc problem albo nie chce się komuśc zamówic ja staram się zawsze jak jestem w oddziale zamówic coś róznych rzeczy. kazda sekretarka moze wam zamówić wszystko co zechcecie i jest dostępne.

patyczak 01.12.2005 *.vt82.internetdsl.tpnet.pl

28
Witam wszytskich.
Proszę o pomoc,bo zastanawiam się nad otwarciem agencji banku BPH.A może lepszym wyborem bedzie biuro kredytowe np.Projekt-x lub Optima24?Mam do zamiar wynająć lokal ok.35m, w mieście powiatowym ok.25 tyś mieszkańców.Lokal położony jest na jednej z najlepszych ulic handlowych w mieście,ma dużą witrynę.Działa już tam bank BPH,jest oddalony od lokalu,który chce wynająć jakieś 300-350 m.W mieście są także 2 banki spółdzielcze,PKO SA,PKO BP,oraz jeden SKOK i jedna agencja SKOKU,wszystkie oddalone od potencjalnej lokalizacji pod mój biznes jakieś 300 m.Proszę o pomoc czy lepszym rozwiązaniem będzie agencja BPH czy biuro kredytowe?Oraz w wypadku wyboru BPH lepiej stworzyć agencję 2 stanowiskową czy 1,jakie są różnice w kosztach przygotowania tych stanowisk na starcie działalności.Dziękuje wszystkim uczynnym ludzimo za odpowiedź i podpowiedź.

46adams 05.12.2005 *.biq191.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam.
Agencja BPH w miasteczku którym jest bank BPH moze mieć przyszłośc tylko nie wiadomo czy ci dyrekcja oddziału pozwoli otworzyć w poblizu swojej placówki najlepiej spytać się w oddziale. Co do biura kredytowego moze byc dobrym pomysłem ale chyba lepiej podpisać umowę z kilkoma agencjami zeby mieć szersza ofertę kredytową dla klientów.

maadjuiz 05.12.2005 *.ajb142.neoplus.adsl.tpnet.pl

5
Dobry wieczór
w miasteczku w którym ma być mój punkt nie ma oddziału BPH jakie to ma znaczenie?tzn że punkt nie utrzyma się? proszę o wyjaśnienie

156
Witam.
Jesłi w miastecku ani w pobliżu nie ma oddziały BPH ma to zalety jak i wady.
Wadą są koszty odwózka przywożenie umów, zawożenie wniosków i trudniej znaleśc klientów na konta i większe koszty reklamy. Zaleta troche tansze kredyty niż w innych biurach kredytowych.

156
Witam.
Mam pytanko do agentów BPH czy wnioski kredytowe robicie na SOPie czy na kalkulatorze bo u nas nic nie robimy na sopie gdyż oddział nie obsługuje tego programu. Jak zrobilismy pare wniosków na karty kredytowe to nikt nie sprawdził nawet tych wniosków i przepadły.
Jeśli mozna to prosze o informacje jak jest u was

patyczak 06.12.2005 *.arj106.internetdsl.tpnet.pl

28
Witam,
Jakie płacicie czynsze za zlokalizowane agencje?Bo za lokal który chce wydzierżawić zapłace 1300 zł.Nie wiem czy to nie za dużo.

46adams 07.12.2005 *.bjo106.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witaj Patyczak.
Wszystkie pytania które zadajesz są na nich odpowiedzi na forum przeczytaj uważnie moje i magika wypowiedzi na forum i znajdziesz na nie odpowiedz. jak bys cośnie rozumiał pytaj szczegółowo a co do czynszu to jest tylko twoja intuicja ja np płacę czynsz za lokal 48 m2 2500 zł i myśle ze3 nie jest drogo w moim miejscu a drugi lokal za 25 m2 płacę 500 zł brutto i tez nie narzekam więć co do czynszu to twoja decyzja

krecik 09.12.2005 *.xdsl-4964.lubin.dialog.net.pl

1
Witam
Prowadzę Agencję BPH od 6 mies. Jest zlokalizowana w 30 tys mieście, wokół spora konkurencja (jeśli chodzi o przyjmowanie wpłat). Moja współpraca z oddziałem jest tragiczna. Opiekun agencji zbytnio nie spieszy się ze sprawdzaniem wniosków czy wysyłaniem umów do Pożyczki od ręki - a to właśnie od tej osoby zależy bardzo dużo. Jeśli chodzi o działalność to największy zarobek jest na POR, natomiast z samych wpłat napewno się nikt nie utrzyma.
Jeśli ktoś myśli o otworzeniu takiej placówki to radzę się poważnie zastanowić. Lepszym rozwiązaniem jest otworzenie biura kredytowego (moja żona prowadzi 2 takie punkty).
Zyski z agencji i biura kredytowego są nieporównywalne.
Także zanim ktoś na poważnie zdecyduje się prowadzić agencję BPH to niech nie nastawia się na natychmiastwy zysk. Pieniążki pojawią się dopiero po ok 3-5 mies (dobrze byłoby prowadzić w tym czasie jakąś inną działalność).
Pozdrawiam i życzę powodzenia w prowadzeniu biznesu!!

46adams 12.12.2005 *.bjs50.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam Jak myslisz nad otwarciem placówki agencyjnej BPH lepiej się zastanów bo prowadzę placówkę juz ponad rok i szczerze mówiąc szkoda czasu i pieniążków chyba bym się nie zdecydował na otwarcie po raz drugi placówki BPH jak tu kolega pisał lepiej już wychodzi się na biurze kredytowym bo jak narazie placówka przynosi mi zyst kiepskiego robotnika w kiepskiej firmie więcej płacę pracowwnikom niż zarabiam jęsli mozna mówić o jakiść zarobkach

Giersza 12.12.2005 *.bhd162.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam
Ja prowadzę placówkę od końca października, czyli przez cały listopad działalności miałem około 165 wpłat, 2 pożyczki od ręki, 1 limit w koncie oraz otworzyłem 7 rachunków. Faktura dla BPH to 950 zł z 3900 zł kosztów. Jestem ciekawy, co o tym sądzą koledzy z branży porównując swoje osiągnięcia w pierwszym miesiącu działalności.
Pozdrawiam
Giersza

obserwator 13 12.12.2005 *.83.9.251.101

Ja prowadzę Agencję 4 miesiące. Jest ulokawana w 20 tyś miejscowości w chwili obecnej jest na piętrze więc jest to pewna przeszkoda dla klientów. W moim przypadku nie miałem mniejszych faktur niż 2 tyś/miesiąc. W okolicy jest poczta i agencje finasowe. Wpłaty gotówkowe to u mnie narazie rzadkość. Jednym produktem z którego można utrymać Agencje to pożyczka od ręki, ale zwarzając na to że ci na górze podkręcają śrubki w porzyczce od ręki, to niedługo nie będzie z czego żyć. Ponadto od nowego roku wchodzi stary (niekorzystny dla agenta) podział prowizji za wpłaty gotówkowe. Od opiekuna w oddziale zależy praktycznie wszystko, ja na szczęście trafiłem na fajne osoby. Narazie nie mam wyrobionej opnii czy bym w to wszedł drugi raz, czy nie. Na to jeszcze poczekam. Sukces agencji zależy od kreatywnośći właściciela . Banki przyjmują że oddziały będą dochodowe po okresie ok. 24 miesięcy więc mam jeszcze czas . I na koniec do wszystkich myślących nad otworzeniem Agecji: nie łudźcie się Agencje BPH to nie banki - to biura kredytowe tylko jednego banku. I jeszcze jedno z moich wyliczeń wynika że jak faktura miesięczna jest na średnią kwotę 1000 to bank zarabia 3000. Życzę powodzenia.

156
Witam.
Kreatywność właściciela nie na wiele się zda poprostu tak jak powiedziałeś jesteśmy biurem kredytowym jednego Banku i to jest największa prawda i niech się nikt nie łudzi ze zarobi jakąść kaśę ja wplacówkę wpakowałem ok 40 000 zł i do dziś dnia a działam ponad rok nie przyniosła mi zadnego żysku oscyluje w granicach 000 przy czym wystawiam faktury poand 7000 co miesiąc a o jakimkolwiek zysku z wpłat zapomnijcie wplaty u nas to same straty ja mam dwa stanowiska kasowe które dają prowizję w wysokośći 750 zł a wpłat jest strasznie duzo lecz co z tego jak większość to spłaty kredytu. Tak Jak mówiłem lepiej nie pchać się na placówkę BPH lepiej otworzyć biuro kredytowe mniej kosztów a więcej zysku. i spokoju.

patyczak 12.12.2005 *.vt82.internetdsl.tpnet.pl

28
Witam,
Czy lepiej jest podpisać umowę z jakimś biurem kredytowym,które majuż kilkanaście oddziałów(np.Optima 24 lub Projekt-x),czy samemu podpisywać umowy z bankami(jak do tego się zabrać?)

156
Witaj Patyczak.
Sprawdz gdzie dają lepsze warunki kresytowe i prowizje ale raczej nie podpisywał bym umowy na wyłaczność gdyż mozna z wieloma pośrednikami lub bankami podpisać umowy co moim zdaniem byłoby korzystniejsze a na temat wymienionych przez ciebie pośredników nic nie moghę powiedzieć bo nie miałem z nimi kontaktu

46adams 12.12.2005 *.bik127.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam,
Dostałem dziś rozliczenie z BPH tragedia ZA 940 OPERACJI KASOWYCH ZAPŁACILI MI 750 ZŁ za 400 kont 540 zł więc warto się zastanowić nad sensem trzymania placówki BPH a mam placókę 4 stanowiskową i zastanawia się czy nie zredukować jej do 2 stanowisk

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.